lelcio Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przepraszam jezeli juz kiedys to bylo... A teraz konkret - jaka moc oddaje do otoczenia (znaczy sie grzeje ;) )celeron 2 przy 366MHz i po podkreceniu do 550 (ppga) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mysle ze nei przekroczy 30W ale to by trzeba bylo na intela stronie zobaczyc ale chyba sie nie myle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przepraszam jezeli juz kiedys to bylo... A teraz konkret - jaka moc oddaje do otoczenia (znaczy sie grzeje ;) )celeron 2 przy 366MHz i po podkreceniu do 550 (ppga) ??? standard dla celka 366 to 21.7W jak go puscisz przy standardowym napieciu (2.0V) na 550 to bedzie 32.5W jak bedzesz musial podniesc napiecie np do 2.1V to wtedy 36W, na napieciu 2.2V bedzie 39.5W - jak takienapiecie nie pomoze zeby proc pracowal stabilnie to wyzszych napiec nie polecam - chyba ze masz WC peltiery itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przepraszam jezeli juz kiedys to bylo... A teraz konkret - jaka moc oddaje do otoczenia (znaczy sie grzeje ;) )celeron 2 przy 366MHz i po podkreceniu do 550 (ppga) ??? Celeron 2 PPGA?? 8O .... :lol: jest taki program "radiate" z niego wszystko sie dowiesz albo na stronie intela , jest tam dokładnie all opisane.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Celeron 2 PPGA?? .... jak by sie zaglebic to tak jest pierwsze celerony byly pozbawione cash'u wiec je bardzo szybko zastapiono nowymi ze 128Kb cach'u 2 poziomu stan 2 wersje celka 300(bez cash'u) i 300A ( z cash'em) nie mniej wiekszosc ludzi to pomija wystarczy jak sie powie ze ma sie ppga lub nowsza wersja cfpga itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Celeron 2 PPGA?? .... jak by sie zaglebic to tak jest pierwsze celerony byly pozbawione cash'u wiec je bardzo szybko zastapiono nowymi ze 128Kb cach'u 2 poziomu stan 2 wersje celka 300(bez cash'u) i 300A ( z cash'em) nie mniej wiekszosc ludzi to pomija wystarczy jak sie powie ze ma sie ppga lub nowsza wersja cfpga itd Az tak zagłeiac to się nie będę zagłenbiał ale ogólnie jest przyjęte że celki 2 to te z fcpga i na jadrze coopermine wykonane w nowszej technologi. .. bo tak mozna dojśc do wniosku że celki 1 <300A celki 2 <=500 celki 3 <=766 celki 4 >800 mhz (bo na fsb 100 mhz) i teraz najnowsze to celki 5 :D ale to szczegół... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mozna to dzielic na kilka sposoboof (technologicznych ) wazne ze wie co ma i potrafi to przekazacv takie jest moje qrde zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 366 podkręcony do 550 .... wydziela 31 Wat z groszami ..... u mnie jest chłodzony jakimś cienkim Titanem (taki mały czarny , wentyl 5x5) ... puściłem wentyla na 5V :D ....a temperaturka NIGDY nie przekracza 40*C :D, a nawet rzadko dochodzi do tych 40*C :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelcio Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Celeron 2 PPGA?? .... jak by sie zaglebic to tak jest pierwsze celerony byly pozbawione cash'u wiec je bardzo szybko zastapiono nowymi ze 128Kb cach'u 2 poziomu stan 2 wersje celka 300(bez cash'u) i 300A ( z cash'em) nie mniej wiekszosc ludzi to pomija wystarczy jak sie powie ze ma sie ppga lub nowsza wersja cfpga itd Grunt, ze z Ciebie Grzybu zeszli, niech sie teraz do mnie przypi*.*.*la ;) Dzieki wszystkim za szegolowe odpowiedzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelcio Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 366 podkręcony do 550 .... wydziela 31 Wat z groszami ..... u mnie jest chłodzony jakimś cienkim Titanem (taki mały czarny , wentyl 5x5) ... puściłem wentyla na 5V :D ....a temperaturka NIGDY nie przekracza 40*C :D, a nawet rzadko dochodzi do tych 40*C :D :DO wlasnie dlatego zaczelo mnie to intrygowac, u mnie tez buja na 550, do tego goofniany maly titan (przeszlifowany + pasta silver grease titana) + 2 wentyle na 12V... temperatura max 42 stopnie po kilku godzinach mlocenia w cs'a... stabilnosc - nie narzekam - swego czasu wytrzymywal rendering w 3dsmax przez 5 dni, non-stop oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Celeron 2 PPGA?? .... jak by sie zaglebic to tak jest pierwsze celerony byly pozbawione cash'u wiec je bardzo szybko zastapiono nowymi ze 128Kb cach'u 2 poziomu stan 2 wersje celka 300(bez cash'u) i 300A ( z cash'em) nie mniej wiekszosc ludzi to pomija wystarczy jak sie powie ze ma sie ppga lub nowsza wersja cfpga itd Az tak zagłeiac to się nie będę zagłenbiał ale ogólnie jest przyjęte że celki 2 to te z fcpga i na jadrze coopermine wykonane w nowszej technologi. .. bo tak mozna dojśc do wniosku że celki 1 <300A celki 2 <=500 celki 3 <=766 celki 4 >800 mhz (bo na fsb 100 mhz) i teraz najnowsze to celki 5 :D ale to szczegół... a teraz cie poprawie tak od 300 mhz to były celki a od 800 mhz to była 2wójka a te na rdzeniu p4 to są 4wórki a wkrótce ma wyjść celina 3 ale nie wiadomo kiedy troche koślawe oznaczenia intel zastosował :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 nie ujales celiny tulipana a ona sie rozni od tych powyzej 800 od 800-11009bodajze 1GHz napewno) byly coperminy i 1.0AGHz-1.3GHz tulipany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 hmm - wydaje mi sie iz najlepszy jest podział ze wzgledu na technologie wytwarzania -o ile dobrze pamietam(jak sie myle to sorka) : celki - 266-533 (0,25 mikrona) celki - 533-1000 (0,18) celki - 1000-1300 (0,13 ) jeszcze moznaby podzielic ze wzgledu na typ obudowy , ilość L2 itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 no wlasnie ogolnie sie chyba zgadza tylko nie pamietam celina wilma od 1700 czy ona w 0.18 nie jest tesh czasem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 a teraz cie poprawie tak od 300 mhz to były celki a od 800 mhz to była 2wójka a te na rdzeniu p4 to są 4wórki a wkrótce ma wyjść celina 3 ale nie wiadomo kiedy troche koślawe oznaczenia intel zastosował :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 hmm - wydaje mi sie iz najlepszy jest podział ze wzgledu na technologie wytwarzania -o ile dobrze pamietam(jak sie myle to sorka) : celki - 266-533 (0,25 mikrona) celki - 533-1000 (0,18) celki - 1000-1300 (0,13 ) jeszcze moznaby podzielic ze wzgledu na typ obudowy , ilość L2 itd Taki podział jest ogólnie przyjety... A jak przeczytałem celek 2 to pierwsze mi się nasuneło że ktoś zaniża Mhz i testuje,.. już kilku takich było co zaniżali MHz i vcore aby wykazać na ile ich procek najmniej pójdzie :) "OC w drugą stronę" :D no wlasnie ogolnie sie chyba zgadza tylko nie pamietam celina wilma od 1700 czy ona w 0.18 nie jest tesh czasem ?? dokładnie celek 1700 jest wykonywany w starszej technologi 0.18um do tego tak okrojony że to totalna kiszka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...