polamer Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Witam. Mam katalog xxx w ktorym jest ponad 1000 podkatalogow.Musze zrobic ich spis w formie txt.Wiem ze mozna kopiowac i wklejac kazda nazwe ale to troche duzo roboty ;) Czy istnieje program ktory zrobi to automatycznie?Z gory dziekuje za odpowiedz. Szukalem na forum odpowiedzi na to pytanie ale chyba jej tutaj nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Start->Uruchom: CMDa potem np: a) same katalogi: dir *. >c:\katalogi.txtb) pliki i katalogi: dir *.* >c:\spis.txt Uwagi: Wpisz dir /?a poznasz wszelkie możliwe przełączniki. ">" za każdym razem tworzy nowy plik (kasując stary) ">>" może dopisywać do istniejącego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamer Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Wielkie dzieki:) PS: Jednak jeszcze mam jedno pytanie: Spis jest ok tylko sa uciete nazwy np ABRAMS~1. Co zrobic by byly w calosci? Edytowane 14 Października 2005 przez polamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 NIe uruchomiłes przypadkiem command.com zamiast cmd.exe? Bo CMD zapisuje nazwy poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamer Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 sqj dokladnie :) Moja pomylka. Tym razem wszystko dziala wiec mozna zamknac temat na dobre. Dziekuje Wam za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Przydatna umiejetnosc i faktycznie prosty sposob :) Widac czlowiek uczy sie cale zycie - w tym i ja :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 dir /b /o:n jezeli nie chcesz naglowka i tych innyh dodatkow od dir, a tylko same nazwy sortowane alfabetycznie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...