Ram1rez Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Witam! W niedługim czasie bede miał zastrzyk finansowy w wysokości ok 400zł. Chce zainwestować w dysk twardy (poj. 200Gb) przeglądając oferty rzucił się w oczy taki skarbek ST3200826A co o nim sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Wnioskuję, że dysk ma być na ATA/133. Polecam Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=4&grupa=107 może taki za 405: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=4&grupa=107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Hmmm co do tych Samsungów są różne opinie. Poza tym mam uraz do tej firmy. Uwagę też zwracam na gwarancje... Tylko nie wiem dlaczego Seagate *model który podałem) ma tylko 36 miesięcy. A co myślicie o Barracudzie 7200.9 ze specyfikacji wnioskuje że jest wolniejsza od 7200.8 jednak ma dłuższą gwarancje. Ktoś się w tym orientuje? ST3200826A czym ten dysk różni się od wcześniej przeze mnie podanego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ja polecam Seagate, szczegolnie seria 7200.9 jest godna uwagi bo bardzo szybka i cicha jak legendarne Barracudy IV, nie wiem skad wziołeś takie teorie że ta seria ma byc wolniejsza od 7200.8, przeciez wykonano ja w wiekszej gestosci powierzchniowej ( bodaj że 160GB/talerz a poprzednio 133GB/talerz > niech ktos poprawi jeśli się mylę ) więc musi być szybsza, serio jak możesz bierz Seagate 7200.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Może inaczej po przeczytaniu kilku testó i ich konkluzji... Okazało się iż owszem zapis/odczyt są lepsze jednak czas dostępu jest coś długi ok 15ms a nie jak producent twierdzi 8ms. Podałem te same dyski jednak są różne opisy :? W komputroniku widnieje jako 7200.8 a w proline 7200.7 Ja już nic nie wiem :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Gwarancja jest ważna zle jak mozna kupować dysk wg. gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Seagate jest również wydajnym dyskiem. WD ma mój ojciec w firmie, i nie należą do cichych/wydajnych. Samsung unikam jako firmy bowiem miałem już do czynienia z jego produktami i npowiedzmy że nie byłem zadowolony (strasznie dużo kosztowały mnie wyjazdy do serwisu jak to wszystko przeliczyć na zł) Poza tym obecny seagate jest już 3 i nie ma z nim jak i poprzednikami problemów. Czy ktoś miał do czyniania z tym 7200.8 i 7200.9 :?: :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...