Skocz do zawartości
szczurek_k

Błąd...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na początek. Może taki temat gdzies jest, ale znaleźć go było mi trudno. Do rzeczy - gdy próbuje włączyć pewną gre, wyskakuje mi niezbyt przyjemny bład:

Dołączona grafika

Co musze zrobić, aby tego błędu nie było ??

Edit: Zapomniałem dopisać, że mam Windows 2003 Server.

Edytowane przez szczurek_k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A inne działają? Muza w Winampie działa? Masz DirectX9c?

Start-> Panel sterowania-> Dźwięk-> (dolne) Zaawansowane-> Wydajność i pobaw się suwakami - powinny obydwa być na maxa (na prawo). Jeśli są, to spróbuj pierwszy przesunąć o 1 ząbek w lewo i Zastosuj, OK itd. Potem sprawdź, czy działa. Możesz też spróbować zmienić sterowniki do karty dźwiękowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak: Każda inna gra mi działa, muza w winampie spisuje sie bez zarzutu, mam DirectX 9.0c. Co do suwaków, to nic niestety nie dało. Natomiast włączyłem w menu start uruchom i wpisałem dxdiag, przeszedłem do zakładki dźwięk i wcisnąłem testuj moduł DirectSound. Ostatnie 4 dźwięki nie były zbyt wyraźnie slyszalne... Spróbuje jeszcze ze steownikami ale nie wiem czemu te dźwięki były źle słyszalne. <_<

Edit: Nowe stery nic nie zmieniły, ale przypuszczam że mogą nie być odpowiednie pod moja płytę głowną ( mam zintegrowana karte ). Bo na XP chodziło ładnie. Prosze jeszcze o jakieś porady :mur:

Edytowane przez szczurek_k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli gra chodziła ładnie na XP, to pozostaje kwestia systemu. Gry ogólnie nie są pisane pod ten system, bo z założenia ten system nie jest do gier. 2003 jest bliższy raczej NT4 i 2000 niż XP, więc gry na nim to raczej na własną odpowiedzialność. Szczególnie wersja Server.

Poza tym, gdy powstawały niektóre gry, to tego systemu jeszcze nie było.

Może jest jakiś patch do gry poprawiający ten problem. Poszukaj na stronie producenta gry lub na innych stronach o tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi