Skocz do zawartości
sudzio

1 Gb W Jednej Kości Do Lekkiego Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam kupić 1024 mb ramu. Nie wiem tylko czy w jednej czy też w dwóch kościach. Wolałbym w jednej kosci bo za rok albo dwa poprostu dokupiłbym drugą kostke. Czy są jednak jakies pamieci w jednej kosci które moglibyście polecic? Musiałyby osiągnąć co najmniej 230 mhz przy jakiś możliwych timingach. Moje mobo daje max 3v na ram. W manualu od płyty pisze że podobno moga być problemy z kośćmi dwustronnymi x16.

Jeśli nic by sie nie znalazło to brałem pod uwage te kostki:

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=231

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...ID=3501&katid=3

Co o tym sądzicie ?

p.s.

Dodam że wolałbym nie przekroczyć 500 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde że ci się wydaje to nie znaczy że tak jest :P idź siać baje gdzie indziej ;) geil owszem miewa przebłyski ale zawsze można znaleźć coś lepszego

nie kupuj giga,, coś się ostatnio pokazało fajnego (nie mogę sobie przypomnieć) ale to będzie drogie. 230 na rozsądnych timingach (imo max 2,5-3-3) za rozsądną kase nie zrobisz..

kup dobre 2x512,, za rok pewnie ddr trochę potanieją a może i pokaze się sensowne 2x1GB,, dobre 2x512 pewnie dużo nie stanieją,, ale to ttlko moje zdanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tańszych samsungach 1gb do gigabajta k8ne?

Oznaczenia:

SAMSUNG 528

K4H510838C-UCCC

Kość dwustronna, CL3 niestety, ale mogę tanio kupić.

EDIT: Wystarczyłoby jakieś 220mhz na cl 2,5 i max 2,8V (płyta ogranicza).

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi