Skocz do zawartości
daniel11111

Problem Z Oszustem Z Allegro - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prosze o pomoc. kupilem od goscia na allegro radka 9600 pro, jednak otrzymalem 9550 ..... co dziwne gosc kupil ta karte mieiac temu na allegro (jest w jego komentarzach) prosze o pomoc co mam zrobic, bo czuje sie oszukany a nie wiem co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej byłoby gdybyś podał adres aukcji

napisał majla do tego goscia i powiedzial ze nie otrzymałes towaru zgodnego z umową i chcesz zwrotu $ , ewentualnie strasząc go policyją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bryken, rządzisz. Idź do salonu, poproś o samochód z 2.0L silnikiem. Wsadzą Ci 1.6 - ale co z tego, w końcu różni się tylko pojemnością...

1700024[/snapback]

Niezbyt trafny przykład :). Ja bym raczej powiedział, ze kupujesz samochód z silnikiem o mocy 200hp, a dostajesz taki sam smaochód z identycznym silnikiem, ale mocą 150hp obniżoną poprzez zmiany np. w mieszaniu i wtryskiwaniu mieszanki paliwowej. Jedyne co musisz zrobić to przestawić to i owo i masz 200hp.

Mówiąc inaczej jedyna róznica między r9600 a 9550 to taktowania oraz pamięć... o ile taktowania GPU to zazwyczaj nie problem, to z pamięciami moze być gorzej, bo mogą mieć inne czasy dostępu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może w opisie było: "...Windows wykrywa tę kartę jako 9600..." (co zresztą jest prawdą) lub coś w tym rodzaju a kolega nie doczytał/błędnie zrozumiał* z wrażenia? :)

daniel11111 daj link do aukcji, zobaczymy o chodzi.

Na marginesie, na Allegro pełno "marketingowców-naciągaczy" rodem z Telezakupów Mango :D i jak ktoś jest du.pa to daje się wkręcić.

...

*niepotrzebne skreślić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do niego maila :) ze chyba nastąpiła pomyłka w wysyłce, gdyż otrzymałeś nie tą kartę, którą licytowałeś! Jeżeli będzie coś kręcił idziesz na policję (ładnie wydrukuj aukcję, ewentualne rozmowy mailowe, potwierdzenie wpłaty) on zostanie potraktowany jako zwykły oszust ( w końcu dostałeś nie tą kartę którą licytowałeś(tzw. towar niepełnowarytościowy), próbowałeś się dogadać ze sprzedającym, że chyba popełnił błąd itd., ale on idzie w zaparate ) uwierz na słowo że gosciowi niezłego smrodu narobią...

Możesz go jeszcze przed samym zgłoszeniem postraszyć że wybierasz sie na komisariat- czasami skutkuje. Pozdro, jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało na PM, ja już trochę obeznany w tych sprawach :P (spojrz na sygnaturkę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniel nawet nie próbuj tu pisać, że zanim napisałeś ten temat to nie pogadałeś z gościem w sprawie ewentualnej pomyłki. Kolo mógł sie poprostu pomylić i jeśli wymieni Ci karte pokrywając wszystkie koszty, to możesz mu wystawić co najwyżej neutralny komentarz. A jeśli siejesz niepotrzebnie panike to jesteś DU.PA i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...