crn Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Mam taki sprzet: MSI KT600, 512 Kingmax, Barton 2500 zasilacz huntkey 300W. Dokupilem sobie do tego galaxy 6600GT. Po wlozeniu karty komp nie rusza. Odpala sie test i tzw Core Center (uzytkownicy plyt MSI wiedza o co chodzi), czyli generalnie obraz sie pojawia. Natomiast nie moge wejsc juz do biosa no i oczywiscie komp dalej nie rusza. Nie wiem w czym problem. Na poczatku podejrzewalem zasilacz ale podlaczylem dwa inne (360 i 400) i nadal to samo. Ktos mi moze pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Zasilacz za słaby :oops: Zmień zasilacz na 360W dobrej firmy i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 podlaczalem pod rozne zasilacze m.in. 400w(150zl FIRMY NIE PAMIETAM) i Hiper HPU-3S350 i nic. W zwiazku z tym zasilacz wykluczam no chyba ze GF6600GT potrzebuje jeszcze mocniejszego. Moze to poprostu karta uszkodzona??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 podlaczalem pod rozne zasilacze m.in. 400w(150zl FIRMY NIE PAMIETAM) i Hiper HPU-3S350 i nic. W zwiazku z tym zasilacz wykluczam no chyba ze GF6600GT potrzebuje jeszcze mocniejszego. Moze to poprostu karta uszkodzona??? 1700202[/snapback] oczywista jak podłczyłes dodatkowe zasilanie do grafy dałes najnowszy bios i stery do głownej i masz taki problem to reklamować grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 czyli reklamujemy. dziwi tylko fakt ze nie piszczalo i obraz sie pojawil. No ale coz byc moze mam jakis specyficzny i pechowy przypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 a tak dla pewosci to mozesz ta karte na innym kompie sprawdzic ?? jak tak to wiadomo, sproboj i sie wyjasni na 100% ze to grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) sprawdzilem na innym. zasilacz 350 Megabajt i tez nie poszla. oddaje na gwarancje. Tylko teraz krotkie pytanie jaki zasilaczacz cichy, wydajny i w miare tani do tego sprzetu bo nie wiem czy mi ten huntkey 300 to pocicagnie Edytowane 15 Października 2005 przez crn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 jeśli masz kupić dobry zasilacz to kup zasilacz chieftec'a lub tagana ewentualnie enermaxa, ja sam posiadam zasilacz chiefteca i trzyma bardzo dobrze napięcia i nie słychać go. polecam najlepiej 350 lub 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Zasilacze godne polecenia są tylko tych markowych firm, nie kupuj żadnych badziewi typu tracer, q-tec, megabajt, codegen, feel, a oto firmy których zasilacze sa dobre :) : TAGAN/CHIEFTEC/DELTA(to samo co chieftec tyle że nalepka inna)/NEOTEC/ANTEC/ENERMAX/ENLIGHT/Be-Quiet!/FORTON Edytowane 16 Października 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) narazie starczal mi huntkey 300. Bardzo cichy i mysle ze 6600gt tez powinien chociaz odpalic (bez dodatkowych bajerkow typu CD) ale zastanawiam sie nad ta delta 350. W koncu to okrojony chieftec Edytowane 16 Października 2005 przez crn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afterglow Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Byc moze to Galaxy gryzie sie z plyta gl. Ja tak mialem z mobo MSi i Galaxy 6600GE - co ciekawe 6600 Gigabyte'a tez nie chcialo ruszyc, ale zwykle 6600 Galaxy odpalalo bez problemu. Skonczylo sie na zmianie plyty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 karta sprawna. Widocznie gryzlo sie z plyta glowna i karte zwrocilem. Teraz sie zastanawiam co dalej. Czy zmieniac plyte tylko czy moze plyte z procem i juz cos na PCI kupic. Pytanie ile dostane za plyte MSI KT6V + Bartona 2500. Za karte dostalem 600zl zwrotu. Moze ktos cos doradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 za bartka dostaniesz cos kolo 250 zeta... za tyle moj poszedl miecha temu okolo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) to bym mial 850 zeta + plytke MSI warta.... no wlasnie ile? Mozna za to cos juz lozyc zeby wydajnosciowo dawalo rade 6600gt + 2500barton? Moze ma ktos jakas koncepcje? Edytowane 18 Października 2005 przez crn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 nie wiem, ale jesli skromnym kosztem chcesz coś modyfikować, to ja bym podkręcił tego Bartka, dokupil RAMu i zasiłke, no chyba że chcesz już właśnie modyfikować kompa na PCI-E, wówczas troszke więcej kasy trzeba dodrukowac... ja planuje obecnie zmienić GF 4Ti4800SE na jakiegoś 6600GT i sie waham pomiędzy Gainwardem "GS", Gigabyt'em a Galaxy... reszta jak w sygnaturce, no i zasiłek zmieniam na 400W... proce podkręciłem i planuje po wymianie grafy zmienić pamiątki na 2x512 w dual'u... pozdro Qvasiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...