Skocz do zawartości
mad_pit

Problem Z Wirusem W Norton Antivirus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Windows XP Pro, dziś świeży po formacie, Norton Internet Security + AntiVirus wersja 2002.

W czasie gdy Internet Security nie był jeszcze aktywny złapałem wirusa, zapis loga:

C:\WINDOWS\system32\google.exe

is infected with the W32.Spybot.Worm virus.

Access to the file was denied.

Usunąłem pliki ręcznie (był jeszcze jeden - msupdate32.exe), ale Norton cały czas wykrywa plik google.exe. Usunąłem też wszystkie wpisy rejestru dot. tego pliku, szukałem czegoś o tej nazwie lub chociaż czegoś co zawiera 'google' lub 'msupdate32', ale nie ma takiego pliku. Sprawdzałem w DOS'ie, stamtąd też go nie widać, więc niemalże na pewno go usunąłem w całości, mimo to w czasie skanu jest wykryty i co jakiś czas pojawia mi się okienko z Nortona, mówiące, że plik C:\WINDOWS\system32\google.exe jest zarażony.

Jak to możliwe i jak się tego pozbyć???

Edytowane przez mad_pit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zmień nego antywirusa - u mnie w pracy mamy Nortona Antywirusa w wersji korporacyjnej na serwerze domeny i ciagle włażą jakieś wirusy !!! (baza jest systematycznie uaktualniana ! ).

Usuwam je AntiVir-em Personal Edition : http://www.free-av.com/ , polecam - mam go w domu od 3 lat i żaden się nie przedostał.

Pozdr. :)

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Norton Workstation - nie muli, a odkąd go mam (około 1,5 roku) nie złapałem ani jednego wirusa - wszystkie mi wyłapał "w locie" i posłał w zaświaty... Wcześniej używałem "normalnego" nortona - mulił strasznie i przepuszczał wszystkie śmieci, sam się nawet zaraził :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nortona antivirusa o kant [gluteus maximus] potłuc. Miałem go przez pół roku to po skanowaniu ad-awarem wykrył mi gdzieś tak około 100 trojanów :| Przerzuciłem się ostatnio na avasta i jest spoko. Dla testów wgrałem nod32 ale też przez jeden dzień przepuścił 10 trojanów. Avast jak narazie nic nie przepuścił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zmień nego antywirusa - u mnie w pracy mamy Nortona Antywirusa w wersji korporacyjnej na serwerze domeny i ciagle włażą jakieś wirusy !!! (baza jest systematycznie uaktualniana ! ).

Usuwam je AntiVir-em Personal Edition : http://www.free-av.com/ , polecam - mam go w domu od 3 lat i żaden się nie przedostał.

Pozdr. icon_smile3.gif

czy skannuje tez poczte ?

bo nod32 tak i dotego pokazuje stan skanowania podczas jej pobierania jak pliki sa duze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi