liechmaster Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 witam, zamontowali mi chello 2 dni temu i podaczas montazu koles zadzwonil gdzie tam do bazy ab sprawdzic moc sygnalu. okazalo sie ze sygnal byl za mocny O_O wiec w kabelek wpieli mi jakie uzadzanko co niby ten sygnal wytlumia. mam teraz pytanie jakie sa wady mocnego sygnalu? bo te uzadzanok bardzo latwo wyjac :D i nie wiem czy przyniesie mi to jakies korzysci czy moze negatywnie wplynac na prace modemu itp? czy ktos wie o co ty chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 według mnie teoria jest taka... prostym przykładem jest sygnał radiowy, jesli jego moc jest za słaba występuja zakłocenia lub ostatecznie jego zanik... z drugiej strony jesli jest za mocny to odbiór sygnału zostaje zakłócony i podczas transmisji powstają problemy... więc najlpeszy sygnał jest taki, jaki pownien być w tym przypadku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...