marcellus Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Zaskoczony jestem, ze jeszcze tego topicu nie ma :huh: Ja osobiscie odliczam dni do premiery ; ) zapowiada sie naprawde najbardziej przelomowa czesc tej serii... Dla zainteresowanych: Oficjalna strona: http://www.2kgames.com/civ4/home.htm Troche wiecej info z dobrego preview: http://civfanatics.com/civ4/preview/ EDIT: Screen z gry: Edytowane 2 Listopada 2005 przez marcellus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Civ 4 jest jedyną grą na jaką obecnie czekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu102 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) lal wlasnie wycztalem ze to ma sie juz pojawic w USA 25 pazdziernika !!! a ja glupi myslalem ze jeszcze poczekam kupe czasu a to juz tylko troche ponad tydzien :D Edytowane 15 Października 2005 przez Endriu102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Fajnie że tak szybko będzie tylko czemu grafa terenu taka paskudna? W 3 była niebo lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 oj tak! czekamy bardzo... koniec miesiaca wyciety z zyciorysu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Fajnie że tak szybko będzie tylko czemu grafa terenu taka paskudna? W 3 była niebo lepsza 1700729[/snapback] Czy ja wiem? Na poczatku tez byl maly szok, ale im wiecej patrze na te screeny to tym bardziej mi sie podoba ; ) Uzyli enginu z najnowszej gry "Pirates!". Screenshot: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Tyle było nieprzespanych nocy nad poprzednimi częściami. Nie mogę się już doczekać kolejnej :twisted: Co do grafiki to bez przesady, nie jest taka zła. Edytowane 15 Października 2005 przez secoh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Przypomina mi Simcity :|. Nie urzekła mnie zobaczy się podczas gry. Może więcej możliwości rozbudowy :> miast:>? Więcej możliwości dyplomatycznych np sojusze :>? 1 2 3 ewolucja i były coraz lepsze a 4 :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobbit Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 najlepsza była I, jednakże w II i III też pograłem z przyjemnością. w sumie Civka jest to jedyna turówka, która potrafi mnie przyciągnąć na więcej niż 5 minut. :) oby IV była była połączeniem grywalności z I oraz rozbudowania i oprawy wizualnej z III (prosty rachunek: 1+3=4). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jak dla mnie to grafa może być 2D, liczy się zawartość. Powiedziałbym nawet, że nadmiar szczegółów oprawy tej grze szkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 bo masz kompa słabego dla mnie liczy sie zawartośc i to jak wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 bo masz kompa słabego dla mnie liczy sie zawartośc i to jak wyglada 1704188[/snapback] To żeś walnął jak łysy warkoczem o kant kuli. Zdecydowanie popieram mikaelusa. Wygląd w tego typu grach jest całkowicie nieistotny. Pewnie teraz usłyszę, że też mam słabego kompa. :lol: Od razu Cie uprzedzę misiu pysiu, że nie mam, a to w sugnaturze jest od jakichś 2 lat nie zmieniane. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 bo masz misiu pyciu słabego kompa proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Czytałbyś ze zrozumieniem, chyba, że to dla Ciebie problem. EOT. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 sorka mysiu pyciu ale nie znam polskiego, dlatego właśnie czytam bez zrozumienia cieszę się za to razem z Tobą, że jesteś taki mądry i czytasz ze zrozumieniem, a jeśli potrafisz do tego ładnie pisac to napisz mamie, żeby dawała ci na śniadanko troche poczucia humoru [co by nie OT] Nie zaszkodzi ładna grafika, jeśli nie wpłynie na grywalnośc negatywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 [co by nie OT] Nie zaszkodzi ładna grafika, jeśli nie wpłynie na grywalnośc negatywnie. 1704457[/snapback] ale najczesciej ladna grafika = marna reszta czekam na oryginal - i mam nadzieje, ze bedzie mozna pomeczyc ta giere po sieci ;-) kobieta mnie ZA JE BIE :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 "What would you like to research next?" - zasmierdzialo Microsoftem :lol: A tak poza tym - trojka mnie odrzucila, bo komputer za bardzo walowal. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Nie wiem dlaczego nikt nie dał info :blink: ale ta giera już od kilku dni jest :) Nie wiem dlaczego nikt nie dał info ale ta giera już od kilku dni jest :) oceny # Review: GameSpot IGN, 9,4 # Gamespot community rating: 9.6 Edytowane 27 Października 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No jest, jest. I na dodatek jest bardzo, ale to bardzo dobra i wciągająca. :) Napisałbym coś więcej, ale muszę lecieć do pracy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Mam, mam, od dzisiaj. Calkiem przyjemna gra, podobna, do 3 ale z nowa szata graficzna i muzyczna (muzyka w menu jest cudowna ) :). Oczywiscie, zapomnieli o narodowosci Polskiej, aczkolwiek mozna pozniej zmienic nazwe panstwa, i nazwe rzadzacego - ale to juz nie to samo. Niemoge nic doglebniej powiedziec, bo do pracy musze isc i niezdazylem dluzej pograc. Pozdro Edytowane 27 Października 2005 przez Nozgul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najt Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam nadzieje iz bedzie conajmniej tak dobra jak 2 i spedze przy niej rownie sporo czasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Mam nadzieje iz bedzie conajmniej tak dobra jak 2 i spedze przy niej rownie sporo czasu :) 1721573[/snapback] SECIK A gdzie ją dorwałeś ,jestem w stanie zapłacić prawie każdą cenę!! no przesadziłem prawie każdą i to w wąskim zakresie :lol: Edytowane 28 Października 2005 przez Morbider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jak dla mnie mapa w grze (3d) to porażka o wiele lepiej jakby zostawili 2d i dopieśili grafę z 3 części bo mapka była jak dla mnie bardziej przejrzysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Możę trochę więcej opini?? Mówcie ludzie Ci co grali już w to ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ja gralem i musze powiedziec ze jest troszeczke inna niz poprzedniczki ale caly czas jest to stara dobra cywilizacja ;) Grafika fakt jest 3d ale nie byla robiona tak jak w niektorych grach na sile. Po prostu jest to kolejny etap ewolucji i moim zdaniem bardzo udany. Troche na poczatku tridno sie przyzwyczaic ale po godzinie juz sie czujemy jak ryba w odzie. Na moim kompie Barton 2500@3200, 1giga ramu i radku 9600pro 500/700 chodzi bardzo ladnie. Muzyka jest bardzo dobra a szczegolnie ta w menu. Duza zmina jak dla mnie jest w religii. Bo jest tak jakby religia dominujaca i pomniejsze religie. Ta ktora jest wazna zalezy od wyboru. To tak na goraca spostrzezenia wiecej szczegolow napisze pozniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Gra jak dla mnie rewelacyjna! Grafika jestem jak najbardziej mile zaskoczony. Z poczatku myslalem, ze trudno sie bedzie przyzwyczaic, ale po kilku partiach mysle, ze taki interface jest ulepszeniem w dobrym kierunku. Bardzo ciekawe ulepszenia/modyfikacje w stosunku do poprzednich czesci. Najwiecej gralem w Civilization I. Czesc II-ga i III-cia nie wciagnely mnie juz tak bardzo, ale widze, ze wreszcie z czescia IV-rta szykuje sie wiele nieprzespanych nocy ; -) Gre warto kupic - manual jest bardzo dobrze napisany, zamowilem gre "Special Edition" tak tez dodatkowo soundtrack i dodatkowe [ciach!]ly - ogolnym slowem: warto. O szczegoly w samej grze wchodzic nie bede, bo tutaj to nawet nie wiedzialbym od czego zaczac. Mysle, ze dla kazdego gracza to jest pozycja obowiazkowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 jedyna wada gry to pamieciozernosc. aktualnie gram na 512mb ramu i gra rozpycha sie na caly ram. kumpel na 1gb ramu narzeka ze graja cna najwiekszej planszy gra lyka 700mb ramu. ale biorac pod uwage jakosc to mozna troch przymknac oko - jednak uwazam ze powinni to dopacowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ktoś wie gdzie ustawić ilość nacji w grze. Na początek chciałem zagrać z 3 - 4 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ktoś wie gdzie ustawić ilość nacji w grze. Na początek chciałem zagrać z 3 - 4 !! 1730793[/snapback] Opcja Custom Game. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 jedyna wada gry to pamieciozernosc. aktualnie gram na 512mb ramu i gra rozpycha sie na caly ram. kumpel na 1gb ramu narzeka ze graja cna najwiekszej planszy gra lyka 700mb ramu. ale biorac pod uwage jakosc to mozna troch przymknac oko - jednak uwazam ze powinni to dopacowac 1730654[/snapback] True, True... Na 512 MB nie da się grać na największych mapach :( Civ zjada cały ram i czas oczekiwania na nową turę dochodzi do ok minuty :( Ale poza tym gra się przednio, może trochę mniej jednostek niż w 3jce ale brak ten nadrabiany jest ciekawymi innowacjami. Grafika bardzo przyjemna dla oka, bez zbędnych wodotrysków i przeszkadzaczy. Zdażają się też bugi w stylu -łucznik zestrzeliwujący gunshipa-, które zostały wyeliminowane już w civ3, ale nie psuje to ogólnego pozytywnego wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...