adbok Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witam od kilku dni jestem posiadaczem karty radeon 9500 128bit 64mb (kupilem ja z gwarancja modowalnosci na 9500pro) i problemy sa takie... odpalam Need for Speed Underground 2 pogram sobie ze 3minuty... i komp sie wylacza :( tak sie dzieje bez zadnego podkrecania:( wszystko na standardowych ustawieniach. 3dmark01 przechodzi z wynikiem ok 10500pkt. Kiedy odblokuje pozostale 4potoki tez niby ze wszystko cacy ale problem pozostaje:( 3dmarka tez wywala:( albo sie wylaczy z jakims bledem albo poprostu restart:( po odblokowaniu nie ma zadnych smieci na ekranie. Od czego tak moze byc? karta ma standardowe chlodzenie+ radiatorki na pamiatkach. zegary ustawione na rdzen:276 pamiec:270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 po pierwsze jak grasz to sprawdz temperature radiatorow jaki masz zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 po pierwsze jak grasz to sprawdz temperature radiatorow jaki masz zasilacz ? 1700446[/snapback] zasilacz mam 420W radiatorki sa troszke cieple. Ale to bez zadnego podkrecania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 hm... moze po prsotu Przeinstaluj nfs u2 :) ehhh niewiem w czym tkwi problem :mur: moze mechl!n ci pomoze albo ktos bardziej znajacy sie na tym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) hm... moze po prsotu Przeinstaluj nfs u2 :) ehhh niewiem w czym tkwi problem :mur: moze mechl!n ci pomoze albo ktos bardziej znajacy sie na tym :P 1700509[/snapback] no ja tez nie wiem o co biega:( niby ze na forum czytalem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147074 niby ze jest podobnie ale to nie to:( problem mam nie tylko w nfs ale w innych grach takze. nawet jak wlacze atitool (z opcja "show 3d view") to po kilku minutach jest restart pc:( gralem teraz i pamiatki sa cieple a po dolozeniu palca w miejsce gdzie jest procek karty oparzylem sie;/:( karta kupiona z allego ma jeszcze gwarancje w sirusie. PROSZE O POMOC!! Edytowane 15 Października 2005 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Najlepiej by było, gdybyś sprawdził kartę na innym kompie- wyeliminowało by to problem konfliktu karty z innym sprzętem- jeśli u kogoś będzie działała OK- masz coś z konfigiem, jeśli będą takie same problemy = winna karta. Jeśli masz możliwość zdejmij wentyl z karty i sprawdź wysokość shima. Piszesz że spód GPU parzy- może shim jest zbyt wysoki przez co GPU-radiator nie mają bezpośredniego kontaktu. Tylko uważaj przy demontażu- delikatnie, najlepiej pensetą ściśnij kołki i dopiero wypchnij. Zrób to tak aby nie zostawić śladu (ewentualne problemy podczas reklamacji). Jeśli wcześniej miałeś kartę nvidi odinstalowałeś sterowniki? A może formata robiłeś? Zasilacz masz 420W- ale jakiej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Najlepiej by było, gdybyś sprawdził kartę na innym kompie- wyeliminowało by to problem konfliktu karty z innym sprzętem- jeśli u kogoś będzie działała OK- masz coś z konfigiem, jeśli będą takie same problemy = winna karta. Jeśli masz możliwość zdejmij wentyl z karty i sprawdź wysokość shima. Piszesz że spód GPU parzy- może shim jest zbyt wysoki przez co GPU-radiator nie mają bezpośredniego kontaktu. Tylko uważaj przy demontażu- delikatnie, najlepiej pensetą ściśnij kołki i dopiero wypchnij. Zrób to tak aby nie zostawić śladu (ewentualne problemy podczas reklamacji). Jeśli wcześniej miałeś kartę nvidi odinstalowałeś sterowniki? A może formata robiłeś? Zasilacz masz 420W- ale jakiej firmy? 1700561[/snapback] mialem geforce ale robilem formata. zasilacz to colors-it (na poczatku myslalem ze to on ale raczej nie:) dzis pojade do kumpla ktory ma dokladnie taka sama karte. sprawdze u niego i podziele sie wrazeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 mialem geforce ale robilem formata. zasilacz to colors-it (na poczatku myslalem ze to on ale raczej nie:) dzis pojade do kumpla ktory ma dokladnie taka sama karte. sprawdze u niego i podziele sie wrazeniami. 1700795[/snapback] bylem u kumpla i znalazlem problem. Wina lezy po stronie chlodzenia:( kiedy wyjmowalem karte z agp zobaczylem ze radiator trzyma sie tylko na 1kolku:(a 2sobie spokojnie wisi nie trzymajac karty:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ja bym na tym colorshicie nie pracował :/ Sam go miałem, bo potrzebowałem "dobrego" zasialcza. I kupiłem takiego za 89zł 450w.....ten zasilacz spalił mi 4 Ge-Force'y FX5900, i przepalił "dzyndzel" w zasilaniu mojego 9800pro...ponadto przez niego musiałem zmienić 5950ultre na tego 9800pro <_< PS> wolałem 5950ultre, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ja bym na tym colorshicie nie pracował :/ Sam go miałem, bo potrzebowałem "dobrego" zasialcza. I kupiłem takiego za 89zł 450w.....ten zasilacz spalił mi 4 Ge-Force'y FX5900, i przepalił "dzyndzel" w zasilaniu mojego 9800pro...ponadto przez niego musiałem zmienić 5950ultre na tego 9800pro <_< PS> wolałem 5950ultre, pozdro 1702752[/snapback] a jaki miales ten zasilacz? seria gold silent? czy swykly szary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1212 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam też ten sam problem tyle że z GTA san andreas Powodem prawdopodobnie jest temperatura ( nadgorliwy czujnik temp.) Obniż częstotliwość o 10 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...