inesian Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 karta jak w opisie, zainstalowalem na kompie nowe stery Catalyst 5.10, po czym karta sie niejako uszkodzila :unsure: , komp startuje normalnie a kiedy winda przechodzi z ekranu startowego do pulpitu, to zamiast niego pokazuje sie kupa skaczacych kwadracikow i nic poza nimi nie widac (sa roznokolorowe) po wgraniu do kary biosu z normalnym taktowaniem karty wszystko jest OK, kiedy przywrocilem karte do normalnego dzialania wgralem na powrot stery jak w opisie, ale po zmianie biosu z taktowaniem o/c jest to samo co wczesniej co to moze byc? jak na razie ciagne na standardowych ustawieniach i nie ma zadnych problemow tego typu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jeśli dobrze zrozumiałem Twój problem- prawdopodobnie pamiątki nie wyrabiają. A jak jest na innych catalystach lub omegach (starszych). Próbowałeś? Bo jeśli tam po O/C będzie OK to może te nowe catalysty gryzą się z czymś w Twoim systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 nom tez tak mysle ze pamieci mu nie wyrabiaja ale dziwne to troche ile ns ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) infineon, 3.3ns ale dziwne jest to, ze wczesniej na tych omegach co w opisie, dzialalo spoko pozniej wgralem catalysty i sie sypnelo a po powrocie do tychze omeg, co na poczatku rowniez sie sypie Edytowane 15 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 po prostu układ sie zmęczył tez tak mam na poczatku rdzen szedl na 450 teraz ledwo ciągnie na 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) ale tak nagle po zmianie sterow, pozniej wgrywalem bios z nizszymi o okolo 15MHz zegarami a bylo to samo chyba ze az tak sie zmeczyl cos mi sie wydaje ze czeka mnie krecenie od nowa i wyznaczenie nowego max, o losie :unsure: :huh: edit: myslalem tez o vmodzie, ale jesli nie poprawi sytuacji to po co sie grzebac Edytowane 15 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 X850 z niego nie zrobisz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 X850 z niego nie zrobisz:)no moze i nie, ale po zwiekszeniu napiecia podniesie sie stabilnosc rdzenia i pamieci, wiec moze chociaz pojdzie tak jak byl wczesniej (w ogole to mi sie udalo na tej karcie zrobic 400/345, ale to bylo ladnie dopoki nie wlaczylo sie jakiejs gry czy 3dmarka, bo przy tym byly arty, no a teraz lipa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 ""(w ogole to mi sie udalo na tej karcie zrobic 400/345, ale to bylo ladnie dopoki nie wlaczylo sie jakiejs gry czy 3dmarka, bo przy tym byly arty, no a teraz lipa)"" Niewiem czy dobrze zrozumiełem sens tego zdania, ale powiedz mi po co ci takie taktowanie jezeli nie da sie grac bo sa arty;D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) jak pisalem wyzej artow nie bylo na takim taktowaniu przeczytaj watek od poczatku OK? edit: tez tyle wyciagnalem bez odpalania jakiejkolwiek grafiki poza OS :P Edytowane 17 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...