S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witam, posiadam ABITA IC7-G i w nim jest taki coolerek http://img226.imageshack.us/my.php?image=dscn48416js.jpg</a>'>click Podono on jest na 12V i chcialbym to zmienić na 5V - Mniejsze obroty = ciszej! :D Wiecie moze jak ? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forsain Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 po co zmieniac napiece ? nie lepiej w biosie ustawic obroty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 no to do ilu mam zmniejszyc? ale zarazem zeby byl wydajny (temp. zeby nie podwyzszala sie!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jak chcesz 5v to czerwony kabelek od wentyla wkładasz do czerwonego w molexie a czarny do czarnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A nic sie nie rozwali ? : / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jak wsadzisz kabelki tak jak napisałem to nie ;] tylko że wtedy będzie ci się więcej grzać i stracisz monitoring obrotów tego wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 widze, ze się znaccie : ) zapraszam : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=158870 chlodzenie do abita! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jak już wszystko wiesz ( bo było w innych wątkach ) to po co ten nowy wątek ? Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 widze, ze się znaccie : ) zapraszam : 1701254[/snapback]A pisałeś tu coś że jest możliwość kupna radiatora? Bo jakoś nie widze więc nie nażekaj pisałeś o zmniejszenie V na nim (i uzyskałeś odp.) a nie o to że chcesz go zastąpić czymś pasywnym. Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Nie wiem czy ni bedzie sie przegrzewał na 5V... Ja bym na Twoim miejscu kupił 80mm wiatrak i wtedy go dał na 5V i jazda!! Edytowane 15 Października 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Kup na allegro niebieski radiator ZALMANA na chipset. Nie ma lepszego pasywnego chlodzenia. Kosztuje ok.18zł. Zmiana napiecia na tym wiatraczku na 5V nie bedzie najlepszym pomyslem, takie male coolerki na 5V praktycznie wogole nie wieja, wiec to nie ma sensu. Edytowane 15 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Moj na karcie na 12V ledwo wieje... Ale za to jest cichy... Ale krecic sie nie da przy 190 juz arty i temu mu dalem 80mm... :D Edytowane 15 Października 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Kup na allegro niebieski radiator ZALMANA na chipset. Nie ma lepszego pasywnego chlodzenia. Kosztuje ok.18zł. Zmiana napiecia na tym wiatraczku na 5V nie bedzie najlepszym pomyslem, takie male coolerki na 5V praktycznie wogole nie wieja, wiec to nie ma sensu. 1701575[/snapback] ale nie wiem czy ten ZALMAN wyrobi! rATUJjcie, nie wiem co robic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Wyrobi wyrobi!!! Jeżeli masz przynajmniej śladową cyrkulację powietrza w obudowie to nie powinieneś mieć problemów B) . Edytowane 15 Października 2005 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ale nie wiem czy ten ZALMAN wyrobi! rATUJjcie, nie wiem co robic! 1701755[/snapback] Ten pasywny ZALMAN łyka wydajnoscia wiele takich coolerkow. Spokojnie da rade, a pewnie i jeszcze spadnie temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Zalman spokojnie wystarczy, ale jego montaż na tych haczykach to wyższa szkoła jazdy. No chyba, że rozmontujesz obecne chłodzenie i wyjmiesz zapinkę, nie wiem czy jest taka możliwość. Jeśli nie chcesz kombinować z montażem Zalmana albo podłączaniem wentyla do molexa, kup takie coś: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67488550 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67606844 Standardowy radiator wygląda dość solidnie, wg. mnie zwolnienie obrotów wiatraczka nie zaszkodzi. No chyba, że planujesz ustawić FSB powyżej 250Mhz :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 mam 12cm revolteca z tylu :D Ale z montazem lipa ;/ chyba na tasme zrobie, wyrobi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Czemu lipa z montarzem ZALMANA ? Troche male te czesci, ale wszystko sie da zrobic i mozna ustawic sobie samemu "odleglosc" tych koleczkow w zaleznosci od potrzeb. ZALMAN jest najlepszym wyborem na chipset plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Popatrz, że ja mam takie mocowanie: http://img226.imageshack.us/my.php?image=dscn48416js.jpg Na haczyki, a ZALMAN ma na wkręty... Chyba zrobie takie coś: http://img434.imageshack.us/my.php?image=gralmi26ro.jpg PS. JAKA POWINIENEM MIEC TEMP. PLYTY Z TYM ZALMANEM, TERAZ MAM ~32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Temp. powinna byc podobna, moze nawet troche spadnie. Ludzie tego ZALMANA daja na grafiki, wiec nie masz sie co bac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...