Skocz do zawartości
Spanky000

Odblokowanie mnoznika A. XP 0,18 - 0,13 mikrona ?

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy ;)

Jeśli masz połączone L1 (powinny być) to trik z L3 odblokowuje ale te mnożniki poniżej 12,5 (chyba :roll: )

Jeśli masz L1 połączone to na większości nowych płyt (KT400, nForce2) mnoznik powinien być odblokowany (jeśli nie teraz to może w nowszym Biosie :) ).

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Czy odblokowanie mnoznika na Xp 1800+ (0,13 microna) przebiega tak samo jak na XP (0,18 microna)?

Moze nie jest to zwiazane z tematem :) a moze jest , mam pytanie czy podkrecales tego procka - na ile poszedl , znasz jego serie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Własnie wczoraj zmieniłem na 1700+ w 0,13 i jest odblokowany pieknie teraz mi smiga na 10X166 :P nic tylko sie cieszyc ze nie trzeba nic kleic nawet ostatniego l3

Nie ma jak to AMD XP 1600+ z serii AGOIA 0,18 ;)

Po podnieiseniu napięcia do 1.85V poszedł bez mieszania mnożnikiem na FSB 166 czyli jako XP 2100+ ;)

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój AXP 1700+ (T-bred) idzie na nominalnym napięciu 1,5V(bios pokazuje 1,48V) na FSB147 ale sądzę że to pamięci go blokują(bo jest na CL2,5 a na CL2 idzie tylko na 143). Więc jak zmienie na pamięci 333 to pokombinuję dalej. Aaaa proc jest opisany: AXDA1700DLT3C ...... AIWGA 02227MPM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...