Marus17 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Mam wina 2k+sp4 U mnie następujące procesy/aplikacje próbują się łączyć przez internet podczas pracy komputera: 1) Jądro i system NT C:\WINNT\system32\ntskrnl32.exe 2) Biblioteka DLL pliku wykonywalnego i serwera LSA (wersja eksportowa) C:\WINNT\system32\sass.exe 3)Generic Host Process for Win32 Services C:\WINNT\system32\svchost.exe 4) Aparat Harmonogramu zadań C:\WINNT\system32\MSTask.exe 5) Usługi i aplikacja Kontroler C:\WINNT\system32\services.exe Zdaje sobie sprawę że nie mogę tego pozamykać ale - Dlaczego i po co one próbują się z czymś łączyć? :? - Blokuje te próby połączeń za pomocą firewalla Sygate (mimo to często wyskakują okienka o próbach łączenia się tych procesów). Czy powinienem to robić? <_< Edytowane 15 Października 2005 przez Marus17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marus17 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Mam rozumieć że to jakaś czarna magia :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 w windowsach jest juz tak że mają mechanizmy które "pomagają" utrzymywać otoczenie sieciowe :) no i któryś z tych procesów jet za to odpowiedzialny... Nie znam się akurat zbytnio na sieciach, i tż mnie to neipokoiło kiedyś.. a teraz po prostu losowo dałem blokuj, przepuść i firewall sie nie pluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...