Skocz do zawartości
matti155

Gf 6600 Vs X 700

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

tylko, ze to palit jest...

mam pytanie czy macie gdzies porównanie dobrze wykręconego np tego gigabyte x700 500/700 np z 6600gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

hehe , tak znacznie lepszy...

jeżeli x700pro przegrywa z 6600gt, to wyżej lekko krecony x700 oczywiście po oc, będzie znacznie szybszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. palit wcale nie jest do niczego.mialem juz saphhiry,gigabyty i wcale nie uważam ze jest gorzej wykonana no moze poza chłodzeniem ale i tak jeśli ktos chce krecic to standardowe chłodzenia sie do tego nie nadają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , tak znacznie lepszy...

jeżeli x700pro przegrywa z 6600gt, to wyżej lekko krecony x700 oczywiście po oc, będzie znacznie szybszy

x700 ---> 400/700

x700pro ---> 425/860

x700xt ---> 475/1050

ja mam 475/902 i jest to karta znacznie lepsza od x700pro i porownywalna z 6600gt, a da sie wykrecic bardziej, brak radiatorow na pamieciach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

masz troszke wyższe zegary od x700pro i piszesz, że jest dużo lepsza :D ok można i tak

wsumei ten gigabyte jakby był za 360 ten 400/700 to sie opłąca, ale przynajmniej w gliwicach majaa 400/500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze wykrecony x700 bedzie znacznie lepszy od 6600gt na defaulcie ale nie ma sensu porownywac tych kart bo to inna klasa i inny przedzial cenowy

Zaraz sie przekonamy czy racje masz, puszcze mojego na taktowaniu 6600gt i bedzie jasne - oczywiscie porownamy z twoim @x700 - pasi? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz troszke wyższe zegary od x700pro i piszesz, że jest dużo lepsza icon_biggrin3.gif ok można i tak

przykladowo:

1. wziete wyniki z netu:

x700 ---> 6600

x700pro ---> 7100

roznica 7,5%

2. moj x700 na default ---> 6300

moj x700 podkrecony ---> 7800

roznica 24%

w moim kompie x700pro mialby ok 6800, czyli moja karta jest szybsza o jakies 15%, czyli jest znacznie szybsza

teraz jak to sie ma do 6600gt:

z tej samej strony 6600gt wyciaga na ich sprzecie 8100, roznica miedzy ich a moim wynosi 5% (wiem ze to jest bez sensu bo dla innej karty procesor moze miec inne znaczenie ale podejdzmy do tego szacunkowo) czyli na moim sprzecie 6600gt mialby ok 7800 czyli tyle samo co moj x700, podkrecajac bardziej x700 mozna miec karte duzo lepsza od defaultowego 6600gt (10% moze wiecej)

innych wynikow podac nie moge bo mnie to nie bawi i tej karty nie testowalem, jedynie 3dmark2003 by sprawdzic w petli stabilnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

żebyś mi nie powiedział, że jestem fanatykiem, zauroczonym w nv :D

wole karty ati, no ale jako, że za 450zł moge dostac fajną karte to ją biore, nie zalezy mi tma na jakis wyścigach, alem ożemy sprawdzić poszczególne gry, które bede miałja i ty jak chodzi, przyajmniej komuś pomożemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze? posypala mi sie winda i nie moge nic odpalic w 3d, zwis kompa przy przejsciu, i tak od miesiaca :) ja nie jestem fanatykiem nvidii i staram sie unikac tej firmy, niestety plyte musialem kupic ale z grafik jeszcze jest ati, i czyszybsze czy wolniejsze mi to rybka, to sa niewielkie roznice wiec lepiej wybrac to co komu pasuje

generalnie ati ma lepszy obraz i lepsze stery, co do wydajnosci to zalezy, jak kupowalem 3 miechy temu to x700 byl najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym

co do testowania to chyba nie ma sensu, mozna poczytac na necie, a wyniki kazdy moze sfalszowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...