Skocz do zawartości
szygum

WD Caviar 120GB 7200 8MB cache

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Czy moglibyście się podzielić swoimi uwagami na temat tego dysku , ja go nabyłem kilka dni temu i nie wiem czy wyniki w HD Tach 2.61 mnie nie satysfakcjonują .

Czy wiecie jak sprawdzić ilość pamięci podręcznej dysku ,jakim prog?

wyniki w HD Tach 2.61

READ BURST SPEED 67,5 mbps

CZAS DOSTĘPU 14,4ms

READ SPEED 49815 max , średni 41692Kb/s

Konfiguracja mojego kompa MSI KT3 ULTRA ARU ,GF3 Gainward ,512 MB DDR NANIA, Seagate Baracuda IV 60GB , WD Caviar 120GB JB,zainstalowany winxp,WMe,DVD Asus,CDRW TDK,

Dysk Caviar i Baracuda na jednej taśmie (Caviar jako master)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko :) sorry że przyklejam sie pod TOPIC ale szkoda zakładać nowy :D

Mam dwa dyski jeden to SAMSUNG 6GB nie wiem tylko czy to 4200rpm czy 5400 a drugi to WD600JB i teraz nie wiem czy ten perwszy moze mi zwalniać WD ??????????????

Westerna mam na SLAVE, moze to zwalniać dysk ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program HD-tach jest trochę leciwy ale bardzo dobry. Maksymalny rozmiar partycji na której program będzie wiarygodny to bodajrze 8.2 MB i chyb wynika to z ograniczenia FAT albo z interfejsu programu . Ktoś mądry opisał to kiedyś na Benchmark.pl

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jak piszecie HD Tach jest leciwy ,to jakim programem można sprawdzić wydajność tego dysku ?

Proszę może jakieś linki jeśli pamiętacie

A co do tego WD to podzieliłem go na 5 partyjcji

1) 14,5GB (na system),FAT32

pozostałe po ok 25BG , FAT32

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Czy moglibyście się podzielić swoimi uwagami na temat tego dysku , ja go nabyłem kilka dni temu i nie wiem czy wyniki w HD Tach 2.61 mnie nie satysfakcjonują .

Czy wiecie jak sprawdzić ilość pamięci podręcznej dysku ,jakim prog?

wyniki w HD Tach 2.61

READ BURST SPEED 67,5 mbps

CZAS DOSTĘPU 14,4ms

READ SPEED 49815 max , średni 41692Kb/s

Konfiguracja mojego kompa MSI KT3 ULTRA ARU ,GF3  Gainward ,512 MB DDR NANIA, Seagate Baracuda IV 60GB , WD Caviar 120GB JB,zainstalowany winxp,WMe,DVD Asus,CDRW TDK,

Dysk Caviar i Baracuda na jednej taśmie (Caviar jako master)

Pozdrawiam!

Ja mam ten dysk i jestem zadowolony. Kupilem jakies 2 miesiace temu. Sadze, ze wyniki masz dobre. Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki! ,a mógłbyś podać swoje ,mnie to cały czas dręczy(chodzi mi o min. transfer ,czasmi podczas testu krzywa nie wygląda jak należy tzn jest duży uskok spadek czasami do 25000Kb/s) czy to jest powód do nażekań? A jeszcze jedna sprawa 10% użycia procesora to norma?

(mam podobny wynik użycia procesora przy teście BIV 60GB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko :) sorry że przyklejam sie pod TOPIC ale szkoda zakładać nowy :D  

Mam dwa dyski jeden to SAMSUNG 6GB nie wiem tylko czy to 4200rpm czy 5400 a drugi to WD600JB i teraz nie wiem czy ten perwszy moze mi zwalniać WD ??????????????

Westerna mam na SLAVE, moze to zwalniać dysk ???????

na maxa zaniza. dyski na jednej wstedze powinny byc tej samej predkosci, a chociaz w tym samym trybie. jeszcze jak masz system na tym wolniejszym to gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...