szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Witam ! Czy moglibyście się podzielić swoimi uwagami na temat tego dysku , ja go nabyłem kilka dni temu i nie wiem czy wyniki w HD Tach 2.61 mnie nie satysfakcjonują . Czy wiecie jak sprawdzić ilość pamięci podręcznej dysku ,jakim prog? wyniki w HD Tach 2.61 READ BURST SPEED 67,5 mbps CZAS DOSTĘPU 14,4ms READ SPEED 49815 max , średni 41692Kb/s Konfiguracja mojego kompa MSI KT3 ULTRA ARU ,GF3 Gainward ,512 MB DDR NANIA, Seagate Baracuda IV 60GB , WD Caviar 120GB JB,zainstalowany winxp,WMe,DVD Asus,CDRW TDK, Dysk Caviar i Baracuda na jednej taśmie (Caviar jako master) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Piekny dysk. Tylko pozazdroscic. Ile kosztowal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 910zł w moim osiedlowym sklepie, ale na www.polbras.com widziałem za 898zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam pytanko :) sorry że przyklejam sie pod TOPIC ale szkoda zakładać nowy :D Mam dwa dyski jeden to SAMSUNG 6GB nie wiem tylko czy to 4200rpm czy 5400 a drugi to WD600JB i teraz nie wiem czy ten perwszy moze mi zwalniać WD ?????????????? Westerna mam na SLAVE, moze to zwalniać dysk ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Program HD-tach jest trochę leciwy ale bardzo dobry. Maksymalny rozmiar partycji na której program będzie wiarygodny to bodajrze 8.2 MB i chyb wynika to z ograniczenia FAT albo z interfejsu programu . Ktoś mądry opisał to kiedyś na Benchmark.pl Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Tak DA VINCI , może i zwalnia . Pakuj ten dysk na drugi kontroler a system przenieś np. Total Comander-em tylko bez pliku wymianiy. Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Skoro jak piszecie HD Tach jest leciwy ,to jakim programem można sprawdzić wydajność tego dysku ? Proszę może jakieś linki jeśli pamiętacie A co do tego WD to podzieliłem go na 5 partyjcji 1) 14,5GB (na system),FAT32 pozostałe po ok 25BG , FAT32 Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Witam ! Czy moglibyście się podzielić swoimi uwagami na temat tego dysku , ja go nabyłem kilka dni temu i nie wiem czy wyniki w HD Tach 2.61 mnie nie satysfakcjonują . Czy wiecie jak sprawdzić ilość pamięci podręcznej dysku ,jakim prog? wyniki w HD Tach 2.61 READ BURST SPEED 67,5 mbps CZAS DOSTĘPU 14,4ms READ SPEED 49815 max , średni 41692Kb/s Konfiguracja mojego kompa MSI KT3 ULTRA ARU ,GF3 Gainward ,512 MB DDR NANIA, Seagate Baracuda IV 60GB , WD Caviar 120GB JB,zainstalowany winxp,WMe,DVD Asus,CDRW TDK, Dysk Caviar i Baracuda na jednej taśmie (Caviar jako master) Pozdrawiam! Ja mam ten dysk i jestem zadowolony. Kupilem jakies 2 miesiace temu. Sadze, ze wyniki masz dobre. Gratulacje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 dzięki! ,a mógłbyś podać swoje ,mnie to cały czas dręczy(chodzi mi o min. transfer ,czasmi podczas testu krzywa nie wygląda jak należy tzn jest duży uskok spadek czasami do 25000Kb/s) czy to jest powód do nażekań? A jeszcze jedna sprawa 10% użycia procesora to norma? (mam podobny wynik użycia procesora przy teście BIV 60GB) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam identyczny dysk, tyle że ma już z miesiąc. W Sandrze 2000 ma 28000 czegośtam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 no w sandrze to mam coś koło 31000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 no to mi chyba ten drugi dysk zanirza wynik bo w SANDRZE 2002 mam 21500 punktów zresztą w SANDRZE 2003 mam tyle samo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 sisoft2003 , skąd to zassać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam pytanko :) sorry że przyklejam sie pod TOPIC ale szkoda zakładać nowy :D Mam dwa dyski jeden to SAMSUNG 6GB nie wiem tylko czy to 4200rpm czy 5400 a drugi to WD600JB i teraz nie wiem czy ten perwszy moze mi zwalniać WD ?????????????? Westerna mam na SLAVE, moze to zwalniać dysk ??????? na maxa zaniza. dyski na jednej wstedze powinny byc tej samej predkosci, a chociaz w tym samym trybie. jeszcze jak masz system na tym wolniejszym to gratulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 u mnie jest tak,że na jednej taśmie jest BIV 60GB i WD 120JB, WD na masterze, BIV slave Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 u mnie jest tak,że na jednej taśmie jest BIV 60GB i WD 120JB, WD na masterze, BIV slavei tak byc powinno. system na wd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 sisoft2003 , skąd to zassać?www.sisoft.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...