Szymoon Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Czy jesli dam gore z klawiatury pod biezaco wode, to wymyje te brudy ktore sa pod klawiszami ? gora jest to tylko plastik, tak wiec nie ma zadnego problemu ze wsadzeniem tego pod wode, ale nie mam zadnej mozliwosci dostania sie miedzy klawisze i pod nie(chyba zebym kazdy klawisz wyciagnal. Probowalem juz to podstawic pod kompresor - marny skutek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Czy jesli dam gore z klawiatury pod biezaco wode, to wymyje te brudy ktore sa pod klawiszami ? gora jest to tylko plastik, tak wiec nie ma zadnego problemu ze wsadzeniem tego pod wode, ale nie mam zadnej mozliwosci dostania sie miedzy klawisze i pod nie(chyba zebym kazdy klawisz wyciagnal. Probowalem juz to podstawic pod kompresor - marny skutek.Mozesz wsadzic cala klawe do wanny ale potem odczekaj jakies pare dni az wszystko porzadnie wyschnie :P Tak powaznie to ja mam tak za@#$%na klawe, ze historia i bardzo mi sie podoba - ta plama po kawie - nikt takiej nie ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 JA najpierw kamerką nakręciłem jak wygląda klawiatura a potem każdy klawisz wyciągłem ! Umyłem je w wodzie cieopłej z proszkiem do prania ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 JA najpierw kamerką nakręciłem jak wygląda klawiatura a potem każdy klawisz wyciągłem ! Umyłem je w wodzie cieopłej z proszkiem do prania !To nie pamietasz jak sa klawisze w Twojej klawie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Nie pamiętam bo mam łamaną plus kilka dodatkowych klawiszy. Tak dla pewności :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja bym radził się dobrze zastanowić... Ja włożyłem mojego Logitecha Dsktop Pro Pod wodę i... Mam nowego- na szczęście wymienili :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 wyjac elektronike:) i wrypac klawiature do zmywarki. czy ktos to probowal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja bym radził się dobrze zastanowić... Ja włożyłem mojego Logitecha Dsktop Pro Pod wodę i... Mam nowego- na szczęście wymienili :wink: A niby taka dabra firma :? Klawiatura teoretycznie powinna wytrzymać kąpiel w wodzie, bo tam nie ma prawie nic takiego, co by mohłó wysiąść. Radzę powyjmować wszystkie przyciski, potem wysypać śmieci, a następnie umyś wilgotną szmatką z jakimś środkiem czyszczącym (np CIF) (ew szczotką). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 ja polecam zakupienie specjalnego sprezonego powietrza ktore doskonale nadaje sie do tego typu operacji bez zadnego ryzyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A nie lepiej kupić nową za 25,00 zł, chyba, że ktoś jest sentymentalny albo ma coś spasionego!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A nie lepiej kupić nową za 25,00 zł, chyba, że ktoś jest sentymentalny albo ma coś spasionego!!! Ale my nie jestesmy politykami i kiedy zepsuje nam sie radio w limuzynie wcale nie kupujemy nowej... limuzyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A nie lepiej kupić nową za 25,00 zł, chyba, że ktoś jest sentymentalny albo ma coś spasionego!!! Ale my nie jestesmy politykami i kiedy zepsuje nam sie radio w limuzynie wcale nie kupujemy nowej... limuzyny Może po prostu to się nie opłaca- jak policzysz czas i środki to się okaże, że prościej kupić nówkę, a starą i tak można puścić dalej na Allegro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja polecam jakiś płyn do mycia okien + szczoteczke do zębów :) Troche to czasochłonne i żmudne ale moja pożółkła klawiatura znowu stała sie biała :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adym Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja polecam wsadzić klawiaturę do pralki ale wyłącznie z płynem do płukania i na 50 stopni bo więcej może ci się klawisze zmyć ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja polecam jakiś płyn do mycia okien + szczoteczke do zębów :) Troche to czasochłonne i żmudne ale moja pożółkła klawiatura znowu stała sie biała :) Ale masz cichego kompa z tymi 5 wentylami ! Jak włączysz to Ci niedość że światło przygasa to jeszcze komp nad ziemią lata ! :lol: A ten przeciąg w pokoju ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Boicie sie rozkręcić klawiatury???? Wystarczy zdjąć część z klawiszami, nalać wody do wanny, wpiprzyć dobrego detergentu (najlepiej proszek do prania) pomoczyć, mocny strumień wodu na klawisze - wypłukuje wszystko, a klawiatura jest czysta jak łza!!! A tym którzy zdejmują każdy klawisz osobno ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 ktos tu wyzej poradzil aby wsadzic do zmywarki :lol: ja tak zrobilem i warto bylo-wyglada jak nowa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Miękki pędzel+H2O+Cif - ale najpierw wyrwać elektronike i folie stykowe (lub styki, kontaktrony, cokolwiek) Zalety Cif-a: - szybko i dokładnie czyści, nie elektryzezuje się i w przeciwieństwie do pianek czyszczących nie zostawia lepkiej warstwy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Ludzie moja klawa plywala w wannie juz chyba z 8 razy :) nawet heh nie rozkrecalem. Poprostu zabezpieczylem kiedys elektronike folia i teraz mam spokoj. :-)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 wyjac elektronike:) i wrypac klawiature do zmywarki. czy ktos to probowal? w zmywarce 0 stresu i wszystko czysciutkie ze az milo :lol: - a co sie tyczy powietrza sprezonego to chyba bym na gowe upadl zeby placic 20 zl za troche airu w puszce ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 po pol roku wywalam wszystkie klawisze, wsadzam je w skarpete, zawiazuje i sru do pralki a reszta sciereczka z CIFem do czystsci... Pozniej mam PUZZLE. Po roku otwieram zsyp i nara! W Action klawatura Samsunga kosztuje 17 zl netto, kupuje nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...