Skocz do zawartości
Szymoon

Czyszczenie klawiatury - pilne, odpowiedz w 5 minut !!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jesli dam gore z klawiatury pod biezaco wode, to wymyje te brudy ktore sa pod klawiszami ? gora jest to tylko plastik, tak wiec nie ma zadnego problemu ze wsadzeniem tego pod wode, ale nie mam zadnej mozliwosci dostania sie miedzy klawisze i pod nie(chyba zebym kazdy klawisz wyciagnal. Probowalem juz to podstawic pod kompresor - marny skutek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jesli dam gore z klawiatury pod biezaco wode, to wymyje te brudy ktore sa pod klawiszami ? gora jest to tylko plastik, tak wiec nie ma zadnego problemu ze wsadzeniem tego pod wode, ale nie mam zadnej mozliwosci dostania sie miedzy klawisze i pod nie(chyba zebym kazdy klawisz wyciagnal. Probowalem juz to podstawic pod kompresor - marny skutek.

Mozesz wsadzic cala klawe do wanny ale potem odczekaj jakies pare dni az wszystko porzadnie wyschnie :P

Tak powaznie to ja mam tak za@#$%na klawe, ze historia i bardzo mi sie podoba - ta plama po kawie - nikt takiej nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA najpierw kamerką nakręciłem jak wygląda klawiatura a potem każdy klawisz wyciągłem ! Umyłem je w wodzie cieopłej z proszkiem do prania !

To nie pamietasz jak sa klawisze w Twojej klawie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym radził się dobrze zastanowić... Ja włożyłem mojego Logitecha Dsktop Pro Pod wodę i... Mam nowego- na szczęście wymienili :wink:

A niby taka dabra firma :? Klawiatura teoretycznie powinna wytrzymać kąpiel w wodzie, bo tam nie ma prawie nic takiego, co by mohłó wysiąść.

Radzę powyjmować wszystkie przyciski, potem wysypać śmieci, a następnie umyś wilgotną szmatką z jakimś środkiem czyszczącym (np CIF) (ew szczotką).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej kupić nową za 25,00 zł, chyba, że ktoś jest sentymentalny albo ma coś spasionego!!!

Ale my nie jestesmy politykami i kiedy zepsuje nam sie radio w limuzynie wcale nie kupujemy nowej... limuzyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej kupić nową za 25,00 zł, chyba, że ktoś jest sentymentalny albo ma coś spasionego!!!

Ale my nie jestesmy politykami i kiedy zepsuje nam sie radio w limuzynie wcale nie kupujemy nowej... limuzyny

Może po prostu to się nie opłaca- jak policzysz czas i środki to się okaże, że prościej kupić nówkę, a starą i tak można puścić dalej na Allegro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam jakiś płyn do mycia okien + szczoteczke do zębów :)

Troche to czasochłonne i żmudne ale moja pożółkła klawiatura znowu stała sie biała :)

Ale masz cichego kompa z tymi 5 wentylami !

Jak włączysz to Ci niedość że światło przygasa to jeszcze komp nad ziemią lata ! :lol: A ten przeciąg w pokoju ! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boicie sie rozkręcić klawiatury???? Wystarczy zdjąć część z klawiszami, nalać wody do wanny, wpiprzyć dobrego detergentu (najlepiej proszek do prania) pomoczyć, mocny strumień wodu na klawisze - wypłukuje wszystko, a klawiatura jest czysta jak łza!!! A tym którzy zdejmują każdy klawisz osobno ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miękki pędzel+H2O+Cif - ale najpierw wyrwać elektronike i folie stykowe (lub styki, kontaktrony, cokolwiek)

Zalety Cif-a: - szybko i dokładnie czyści, nie elektryzezuje się i w przeciwieństwie do pianek czyszczących nie zostawia lepkiej warstwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjac elektronike:) i wrypac klawiature do zmywarki. czy ktos to probowal?

w zmywarce 0 stresu i wszystko czysciutkie ze az milo :lol: - a co sie tyczy powietrza sprezonego to chyba bym na gowe upadl zeby placic 20 zl za troche airu w puszce ! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pol roku wywalam wszystkie klawisze, wsadzam je w skarpete, zawiazuje i sru do pralki a reszta sciereczka z CIFem do czystsci...

Pozniej mam PUZZLE.

Po roku otwieram zsyp i nara! W Action klawatura Samsunga kosztuje 17 zl netto, kupuje nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...