Skocz do zawartości
marek_kowol

Pytanie O Wybór Karty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem poczatkujacy na tym forum... prosze o wyrozumialosc.

Zdecydowalem sie na wymiane karty graf.. obecnie posiadam Winfasta Geforce FX 5600 A310 TD, mysle na zakupem Geforca 6600GT, nie wiem tylko jaka firme wybrac.. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z Ledteka, ale moze doradzicie mi cos lepszego? Ktora da sie najlepiej podkrecic? (ile potoków mozna odblokowac) wybrac model 128 czy 256Mb? ktory sie najbardziej oplaca? prosze o konkretne nazwy lub linki.. Na tym sprzecie ktory wymienilem nizej i z ta karta graf osiaglem w 3D mark 2001 SE 9125PKT, wiem ze slabo.. z tego wlasnie powodu (nie chodzi mi oczywisicie tylko o wyniki z benchmarków, ale szczególnie o wydajonsc w grach.... ) postanowilem zakupic nową karte graf..

Pozostala konfiguracja:

Athlon XP 2500+ (Barton)

EPOX 8RDA3+

512MB DDR (333MHZ)

120GB Samsung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 6600 nie da sie odblokowywać potoków a możliwości podkręcanie nie zależą od producenta a od egzemplaża karty. Lepiej kup np 6800Le na allegro. Zapłacisz 700zł i bedziesz miał pewność że odblokujesz potoki a wydajność wyższa niż 6600. Takie moja zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak tak ogladam to wydaje mi sie ze lepsza jest 6600GT niz 6800LE, np samo taktowanie rdzenie i pamiec 6600 ma wieksze, czas dostepu 6600 tey ma lepszy, sam juz nie wiem co wybrac...

1701790[/snapback]

GF6600GT miałem i do gier nie specjalnie polecam .... lepiej X800GTO (lub GT @ 12 potokow) cena zbliżona (ja mam GT za 675 z przesyką) a osiągi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź Radeona bo będzie wydajniejszy choć niewiele, a poza tym ten Ge force jest na PCI-E 

PS. Co wy tak napaleni na to PCI-E?!?!?!?!?!?!?! :mad:  :mur:  :angry:

1702859[/snapback]

Codo AGP - to fakt przeoczenie :mur:

Co do PCI-E to niestety z AGP nie ma na prawde dobrych mobo do ostrego OC ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi