jooseph Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Moj problem jest tego typu, ze standardowo Athlonik "Venice" taktowany jest 2,26 Ghz, a po podkreceniu minimalnie szyna FSB o 16 Mhz (z 200) na 2,38 to wtedy ja wale w :mur: poniewaz juz jest niestabilnie :cry: . a dokladnie to dzieje sie tak: 1. Odpalam SuperPi i wsio chodzi elegancko na tescie 32M, lecz po uruchomieniu save'a we FAR CRY i error z dzieleniem przez zero i co nastepuje R E S T A R C I K 2. Aha! Przy starcie "POWER ON" komp nie zawsze rusza za 1. razem (wiem, wiem powiecie problem ze 'stable' ale wcia nie kumam dlaczego :blink: ) Oczywiscie bez OC gra chodzi normalnie i nie ma blue screena. I podwyzszalem napiecie na procku ze 1,4 na 145 V i zwiekszalem takt RAMU aby bylo synchronicznie z CPU. Wszystko sprawdzalem! Pamiec MemTestem i jest OK, grafe tez, zasilka daje napiecie w normie. Chcialbym podkrecic procka bo wiem ze Venicy do tego sa idealne wrecz :angry: . Jesli myslicie o chlodzeniu to mam BigTyphoona z pasta Arctic Silver 5. Brak mi slow Overlockerzy laczcie sie i pomozcie :) bo przecie nie bede jechal na nominalnych ustawieniach z takim sprzetem za duza kaske (GF 7800 GT, 1 gb Kingston HyperX) PS. Na "THE END" dodam, ze biosik tez najnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Obniż dzielniki na pamieci i mnoznik szyny HTT. Ale wczesniej poczytaj o podkrecaniu A64 bo tu samo podniesienie szyny HTT nie da dobrych rezultatow musisz zadbac o to aby pamieci nie dostaly po tylku no i aby szyna HTT byla taktowana w okolicach 1 GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...