Skocz do zawartości
jooseph

Gigabyte Ga-k8n Ultra-sli

Rekomendowane odpowiedzi

Moj problem jest tego typu, ze standardowo Athlonik "Venice" taktowany jest 2,26 Ghz, a po podkreceniu minimalnie szyna FSB o 16 Mhz (z 200) na 2,38 to wtedy ja wale w :mur: poniewaz juz jest niestabilnie :cry: . a dokladnie to dzieje sie tak:

1. Odpalam SuperPi i wsio chodzi elegancko na tescie 32M, lecz po uruchomieniu save'a we FAR CRY i error z dzieleniem przez zero i co nastepuje R E S T A R C I K

2. Aha! Przy starcie "POWER ON" komp nie zawsze rusza za 1. razem (wiem, wiem powiecie problem ze 'stable' ale wcia nie kumam dlaczego :blink: )

Oczywiscie bez OC gra chodzi normalnie i nie ma blue screena. I podwyzszalem napiecie na procku ze 1,4 na 145 V i zwiekszalem takt RAMU aby bylo synchronicznie z CPU. Wszystko sprawdzalem! Pamiec MemTestem i jest OK, grafe tez, zasilka daje napiecie w normie. Chcialbym podkrecic procka bo wiem ze Venicy do tego sa idealne wrecz :angry: . Jesli myslicie o chlodzeniu to mam BigTyphoona z pasta Arctic Silver 5.

Brak mi slow Overlockerzy laczcie sie i pomozcie :) bo przecie nie bede jechal na nominalnych ustawieniach z takim sprzetem za duza kaske (GF 7800 GT, 1 gb Kingston HyperX)

PS. Na "THE END" dodam, ze biosik tez najnowszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obniż dzielniki na pamieci i mnoznik szyny HTT.

Ale wczesniej poczytaj o podkrecaniu A64 bo tu samo podniesienie szyny HTT nie da dobrych rezultatow musisz zadbac o to aby pamieci nie dostaly po tylku no i aby szyna HTT byla taktowana w okolicach 1 GHz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi