DAVIDEK Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Mam pytanie!!!!!!!!! Cz ktos z Was prubowal sam wymienic talerze w twardym dysku tz.przelorzyc z jednego dysku do drugiego same talerze dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 wykonalne tylko jak juz w warunkach labolatoryjnych. domowo raczej niewykonalne :D :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D@wid523 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Zrobią ci to w odpowiednim laboratorium, tylko po co?? Bardziej opłaca się kupić nowy dysk..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Znajomy probowal z jakims starym Caviarem i podobno nawet toto chodzilo... przez pare miesiecy - przynajmniej tak twierdzil :wink: A tak na serio, jesli chcesz sie za to brac, nawet jesli tylko dla jaj to wez pod uwage pare rzeczy: -> oba dyski MUSZA miec identyczne talerze - inaczej zapomnij -> przy wyciaganiu i zakladaniu talerzy uwazaj zeby nie podrapac ich o glowice (tych raczej nie rozkrecisz bo nie masz narzedzi - zwykle nie sa skrecone zwyklymi srubami) - wiec musisz jakos wyciagnac talerze bokiem, a nie zawsze sie da) -> po skreceniu naped moze nie byc dobrze wywazony -> w dysku NIE MA PRAWA znalezc sie nawet sierenko kurzu -> nie mam pojecia jak chcesz ponownie zamknac hermetycznie caly naped -> tymbardziej nie wiem jak wybadasz jakim gazem byl pierwotnie wypelniony (na pewno nie powietrzem atmosferycznym bo w takich warunkach powierzchnia dysku sie utlenia; moze byc jakis gaz szlachetny - hel, argon, krypton itp.) tymbardziej nie wiem jak wypelnisz go tym czyms ponownie :huh: -> zeby bylo jeszcze ciekawiej, to wewnatrz dyskow zwykle panuje obnizone cisnienie, zeby zmniejszyc jego opor i tarcie - to tez musialbys jakos odtworzyc. To chyba tyle - powodzenia :D pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...