PIT5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam! Zmieniałem chłodzenie w kompie (proc AMD 2000+ i mobo ASUS A7V333, reszta nie istotna). W kompie było pełno kurzu - wyczyściłem wszystko, poskładałem i komp nie działa. ASUS Post Reporter zgłasza: CPU SYSTEM FAIL - co świadczyło by o błędzie związanym z prockiem. Sprawdzałem procesor w swoim kompie (sygnaturka poniżej) i startował bez problemu. Przedmuchiwałem kompresorem dokładnie socket i dalej ten sam komunikat. Zakładałem procesor oraz radiator już chyba z 30 razy, montowałem 2 różne radiatory, zmieniałem pastę - wszystko na nic. Całego kompa rozkładałem na części, każdą część czyściełm kilkakrotnie, bardzo dokładnie i składałem na nowo - nic nie pomogło. Restartowałem bios, wyciagałem baterię z mobo. Z powyższego wynika że płyta główna jest uwalona. Czy da się rozebrać socket?? Może do środka wpadło trochę kurzu?? Jeżeli tak to jak to zrobić? Jakieś inne rady aby komp zaczął śmigać?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Heh dziwna sprawa najprawdopodobniej któraś z nóżek nie ma styku z socketem próbuj odkurzaczem wyciągnąć kórz który prawdopodobnie dostał się do otworków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Heh dziwna sprawa najprawdopodobniej któraś z nóżek nie ma styku z socketem próbuj odkurzaczem wyciągnąć kórz który prawdopodobnie dostał się do otworków. 1702015[/snapback] już tak robiłem - niestety nie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Może przepłukać, wodą destylowaną, spirytusem, albo jakimś płynem przeznaczonym do podobnych celów, w sklepach elektonicznych mają takie rzeczy. Czasem przy czyszczeniu kompa może wypaść jakaś zworka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 potraktowałem mobo wodą destylowaną - zaczekam ze 3 godziny aż wyschnie na 100% i zobaczę. Teraz to i tak już wszystko jedno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...