Skocz do zawartości
michael087

Onkyo, Pioneer Lub Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich którzy to czytają i mam nadzieje że możecie mi pomóc w jakiś sposób. Chciałbym sobie kupić amplituner ale mam pare pytań. Mam na oku pare takich są to amplitunety onkyo tx-sr 603, pioneer 1015 i obojętne jaki Denon bo denony mają przybliżone ceny. Chciałbym wiedzieć jaka jest różnica w jakości dźwięku i jaki jest amplituner najlepszy z w/w. Badzo prosze aby każdy wchodzący na ten temat i znający się na takich rzeczach pozostawił po sobie ślad i napisał coś od siebie. :-P

Podziękowania michael087

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam PIONIERA dobra jakość dźwięku i wytrzymałość :) Onkyo to kupa w moim przypadku Onkyo x2 i obydwa poszły do śmietnika a części dostać do tego tragedia.O Denonie nic niewiem także się niwypowiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często (ale nie zawsze) jeśli są do wyboru ampy A/V firm Denon, Yamaha jest wybierany Denon, wiele osób wypowiada się, że przyjemniej gra w stereo.

W podobnej cenie jest jeszcze amp Yamahy RX 457, zaś 557 niby to samo co 457 (dźwięk) ma tylko więcej funkcji około dźwiękowych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

durek5 szkoda, że tak skończyły te Twoje Onkyo. Ja jestem zwolennikiem teorii, że nie ma sprzętu którego nie da się naprawić. Myślę, że na pewno znalazłyby się jakieś dostępne odpowiedniki. W najgorszym przypadku możnaby trochę przerobić konstrukcję po inny dostępny podzespół.

1704464[/snapback]

No tak ale jakim kosztem?? i komu chce się wto bawić??Nadal uważam że Onkyo choć przyjemnie gra to jest do du.... takie jest moje zdanie na temat tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi