CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Kupilem CD-Rom, wkladam i cacy dziala. Ale nie moge zmienic trybu przesylania z Pio na Dma, Dlaczego ??? (Jezeli to ma jakies znaczenie to mam Aspi w ver. 4.72- jakos tak - najnowsze) P.s. Ten Cd-Rom na 100% obsluguje DMA (mialem juz podobny wczesniej) - To jest TEAC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 moja spawarke bios czyta tez jako pio, dopiero intel app. acc. daje ze jest na dma. to nie jest rownowazne? glupie pytanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 z tego co ja wiem to piox to tryb przesylania sanych a DMA to tryb pomijania procesora przy operacjach dyskowych dane leca w ram a dalej w kontroler xeN+ dziwne ze niechce sie wlaczyc dma u mnie lapie na goraco tzn przelaczam na dma odpalam jeszcze raz menedzera urzadzen i jush dma samoistnie pokazuje niestety tylko na spawarce na dysku nie wylamalem jednego pina i [gluteus maximus] nawet nie moge go przulutowac probowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ... na dysku nie wylamalem jednego pina i [gluteus maximus] nawet nie moge go przulutowac probowalemwylamalem w nagrywarce i w jakims serwisie malutkim mi w godzine zmienili cale gniazdo za pare zlotych. warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 czyli czego to jest wina ??? Zapomnialem dodac ze upgradowalem WirmWare tego CD-Rom'u... przed upgradowaniem wszystko cacy (DMA dziala) po juz nie moge wlaczyc (Ale CD-Rom dziala)..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 a czemu nie mozesz zmienic trybu? nie ma opcji, czy sie nie chce zaznaczyc? u mnie np. nie ma opcji, drivery chipsetu intela ustawiaja na max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 moze to wina firmware. Ale w takim razie jak na Teac 540E zmienic na starszy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 opcja jest DMA jezeli dostepne (XP) ale po zaznaczeniu CD-Rom i tak zostaje w trybie Pio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam winMe chwilowo, tu jest inaczej. sprawdz, czy bedzie ok ze starym firmwarem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam winMe chwilowo, tu jest inaczej. sprawdz, czy bedzie ok ze starym firmwarem ale wlasnie ja nie wiem jak wgrac stary firmware ??? ^^ o to sie pytalem ??? Ale spoxxxx juz jest :):D jako ze nie umialem wgrac starego to poszukalem sobie jakiegos firmware z innej www niz z producenta i zainstalowalem (jeszcze raz) po restarcie juz jest na DMA 2 :)))))))))) <jupi> THXXXX za szybka odpowiedz i zainteresowanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 na zakonczenie moze podam wyniki :) Test przeprowadzony na programie - "Nero Cd Speed" i wypalanej cd. (DANE) Read: Start: 18.14x End: 40.67 Average :30.83 DAE Quality (Tylko Audio) : 10 Seek Times: Random: 92 1/3 : 102 Full: 294 (jakas anomalia) CPU usage: 1x :4% (znow anomalia) 2x :1% 4x :2% 8x :5% Burst Rate 1646 KB/s Reszty nie ma sensu podawac :D :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 na zakonczenie moze podam wyniki :) Test przeprowadzony na programie - "Nero Cd Speed" i wypalanej cd. (DANE) Read: Start: 18.14x End: 40.67 Average :30.83 DAE Quality (Tylko Audio) : 10 Seek Times: Random: 92 1/3 : 102 Full: 294 (jakas anomalia) CPU usage: 1x :4% (znow anomalia) 2x :1% 4x :2% 8x :5% Burst Rate 1646 KB/s Reszty nie ma sensu podawac :D :evil: ja na CDRW yamaha 6x4x16 scsi seek times mialem w granicach 20ms- 80 ms - ale to chyba byla jakas anomalia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 to chyba tez zalezy od CD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...