Skocz do zawartości
Madness

Czyżby Krzywa Podstawa Bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Ent -->brak mi słów dla Twojego brak mi słów...Liczyłem na trochę więcej.

99tomcat -->cyt. "Też podejrzewam,ze bloki dla klientów są ciut mniej dopieszczone niż dla klientów(...)" <-- Dziękuję,nie mam więcej pytań :)

A na koniec tej dyskusji ciśnie się podsumowanie - *uderz w stół a nożyce same się odezwą...*

Szkoda tylko,że zrozumieją to tylko ci inteligentniejsi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

99tomcat -->cyt. "Też podejrzewam,ze bloki dla klientów są ciut mniej dopieszczone niż dla klientów(...)"  <-- Dziękuję,nie mam więcej pytań :)

A na koniec tej dyskusji ciśnie się podsumowanie - *uderz w stół a nożyce same się odezwą...*

1703600[/snapback]

Inteligentniejsi?? to napewno nie ty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo to trzeba byc masterem zeby zauwazyc ze blokom podczas testu ktos robi "sesje" upiekszajaca , ludzie przeciez to golym okiem widac ze fotki sa ciut rozjasnione i zwiekszony kontrast podobnie robi Sam ...

test niby na szybie ok ale jedno male ale nie jestes w stanie go odpowiednio docisnac tzn rownomiernie na calej powierzchni, pasta posiada za duza gestosc do czegos takiego ...

1703134[/snapback]

trzeba byc tez mega masterem zeby nie widziec roznicy, ze ktos umie robic dobre zdjecia a kto inny juz nie!

ale o co wy sie klucicie, o jakosc zdjec i przez to "ukrywanie" ich urojonych wad? brak slow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

99tomcat -->cyt. "Też podejrzewam,ze bloki dla klientów są ciut mniej dopieszczone niż dla klientów(...)"  <-- Dziękuję,nie mam więcej pytań :)

1703600[/snapback]

wiesz co? To moje zdanie które przez moją pomylke brzmiało zupełnie bez sensu i tak miało go więcej niż twoje wypowiedzi.

A jesli jesteśmy za mało inteligentni "miszczu" to sorry-widać lepiej sie na chłodzeniu wodnym znasz niz my.

Od dzisiaj jesteś moim guru....

Edit:

do wszystkim "nieinteligentnych" nie karmić trola :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... *uderz w stół a nożyce same się odezwą...*

...

1703600[/snapback]

a co, Ty sobie ponajeżdżasz na wszystkich i trzeba siedzieć cicho bo nie wypada przedstawić swoich poglądów??

zrozumieją inteligentniejsi wiec nie wiem po co pisze to do Ciebie :| moze sam nie jestem inteligentny 0o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz,99tomcat,ja nie podziękowałem Ci za Twój słowny błąd - chodziło mi o zupełnie coś innego...No,ale błysnąłeś inteligencją pisząc kolejną ripostę (buuuaaahhhaaahhhaaa...) i dam ci już spokój.

Ty hinco również cofnij się do szkoły - wg.Ciebie JA najeżdżam a TY przedstawiasz poglądy ? A co Ty wniosłeś,oprócz adoracji bloczków "misiowokyńkowojakichśtam",do dyskusji ?

I stało się tak jak przepowiedziałem - zrozumieli tylko ci,którzy są inteligentni... A wiecie którzy to ? Nie wiecie...I się nie dowiecie... A dlaczego się nie dowiecie ?...bo nie jesteście inteligentni...

Mimo wszystko pozdrawiam brać różańcową od św.Kyńka i św.Misia i całej reszty innych świętych...Niektórzy z Was to naprawdę dobrzy fachowcy.

Żegnam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz,99tomcat,ja nie podziękowałem Ci za Twój słowny błąd - chodziło mi o zupełnie coś innego...No,ale błysnąłeś inteligencją pisząc kolejną ripostę (buuuaaahhhaaahhhaaa...) i dam ci już spokój.

widać to ja przeceniłem ciebie i posadziłem o elementarną inteligencji- lekko mniej staranne dopieszczenie bloku wpływa według ciebie w ogromny sposób :lol:

Zgroza nam-każda rysa na bloku to 1 stopien na procku więcej :zonk:

Czasem aż ręce opadają jak wpadnie taka lama na forum i zaczyna starszych ale i duuuzo mądrzejszych od siebie rozstawiać po kontach.

Wracaj paskudo do dziury z której wylazłeś bo działasz na nerwy już swoją głupotą i upierdliwością.... No i robisz z siebie coraz większego idiote.

Tak wieć krzyżyk na droge i lepiej już nic nie pisz bo jeszcze nam temat przeniosą do oślej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1703600[/snapback]

Szokda tylko, że przejawiasz prawdziwie polską postawę obywatelską - wszędzie doszukujesz sie kłamstwa i krętactwa. Nie możesz zrozumieć, że ktoś coś robi uczciwie. Typowy "polski inteligent".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie zabieraj głosu "człowieku". Układ był testowany na misce z wodą o temp. 10-12*C (wskazanie termometru) w ilości 10l. Nawet 150W grzałka nie potrafi podgrzać takiej ilości do 20*C w 5min. Znajdź gdzieś słowo, że najeżdzam na blko Kyńka. Zdanie: "czyżby był krzywy" to była tylko moja sugestia nie oskarżenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby uciąć spór powiem ,że przepraszam Kyńka jeśli jego to osobiście dotknęło. Nie ujawniałem nazwy bloku ani na zdjęciach go dokładnie nie widać .

Miazga - zwróć uwagę ,że mogłaby to być również moja konstrukcja z którą mam problemy i chcę usłyszeć zdanie fachowców. Ale fachowość niektórych jest zbyt duża i rozpoznali konstrukcję bez pudła ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z twojwj wypowiedzi rozumiem że zarówno sprężyny jakie daje RealityNet jak i MCS są do niczego?? bo ja daje właśnie identyczne - chcesz to kup Frosta 2 i Prisona V2 i sobie pod lupą porównasz...

Zapewne wg. ciebie Madness powinien kupić od ciebie "dobre" sprężyny za 5zł?? tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem, że zaczyna sie robić nieprzyjemnie. Ja rozumiem, że każdy chce sprzedać jak najwięcej swoich produktów, ale nie trzeba sie od razu tak zachowywać. Najchętniej to widze byście sie nawzajem pozabijali.

Pozdro

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie razi nachalna propaganda i wypowiadanie się Benita bez znajomości tematu... a okazuje się że sprężyny mam kupione od Samhain'a więc są identyko.

Co do krzywego spodu to jak urządzałeś małą polerskę to domyślam się położyłeś papier ścierny (2000 normalnie się używa) na tafli szkła i polerowałeś?? jeśli tak to cała powierzchnia się wypolerowała - tak widać na fotografiach - to jest kolejnym faktem wykluczającym krzywizne. przyczyny trzeba szukać gdzie indziej... może to kalibracja czujnika?? nie wiem.. u mnie np. jest jakoś dziwnie wykalibrowany tak że przy temperaturze wody 26C mam ok. 39C w stresie - co nie powala... ale tak już mam skalibrowany czujnik - gdy ja miałem na Prisonie Pro 43C to osoba która go kupiła - identyczny blok - miała zaledwie 33C w stresie na identycznych ustawieniach procka (identyczny typ) a tylko mobo było inne....

MAdness - jak ty mocowałeś blok?? przecież masz mocowanie 2-punktowe... to nie da rady bez zapinki - a z tego co się orientuje to wersja Lite nie posiada zapinki... jak rozwiązałeś ten problem?? może właśnie tu jest pies pogrzebany??

Gwoli ścisłości - jak powszechnie wiadomo wersja Lite nie posiada w zestawie jakichkolwiek sprężyn - więc nie jest to wina sprężynek bo ich nie ma...

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temperature Waszego procka ma wpływ masa czynników, a branie ich wszystkich pod uwage raczej jest niemożliwe. Są to miedzyinnymi:

-temperatura powietrza ( jesli masz np 19*C a potem 25*C w pokoju nie znaczy że bedziesz mial 6*C więcej na procu)

- cyrkulacja powietrza w pomieszczeniu

- słaba jakość termisotrów/diód na mobo albo nie domagania samego układu monitorującego np w  nf7 

- wilgotność powietrza (zmienia się jego pojemność cieplna)

itd

Pomijając to jeszcze że czasami temp cpu podawana przez mobo jest wypadkowa temperatury sekcji vcore. samego proca, chipsetu itd to jeszcze czujniki mogą się znajdować w róznej odległości od jądra cpu. Tutaj rozbieżności mogą byc naprawde kolosalne. Podobnie jak w przypadku napięcia odczyty z mobo traktujemy bardzo orietacyjnie.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zapinkę elastyczną zrobioną z koszyka do freezera. Pod względem funkcjonalnym jest to rozwiązanie podobne do sprężyn a mniej upierdliwe ;) . Blok sprawuje się i pewnie sprawował się dobrze ale ja wolę dmuchać na zimne. Jak się okazuje mój venice ma wklęsłą czapeczkę i stąd sposób rozkładu pasty. Polerka była na szybie przy użyciu papieru wodnego 2000. Później zapodam fotkę zapinki to ocenicie czy to jej wina (choć ja ta nie sądzę). Moja płyta też daje czadu w idle mam temp. wyższą od pokojowej o 4*C a w stresie natychmiast skacze o 15*C w górę. Chyba czujniki coś nie tego. Wczoraj po restarcie biosa czujnik pokazywał mi 8*C temp. proca a reszta podzespołów w normie. Więc odpowiedź co do wskazań już mam. Ale zastanawia mnie, że nie mogę zrobić podobnych wyników OC jak na freezerze64 z nadmuchem marki bluesky na kompa ustawionego przy oknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czapeczki - wklęsła?? :| kurcze... no ciężka sprawa... pewnie we wszystkich tak jest ale dlaczego...

Możliże że na freezerze miałeś lepsze wyniki OC dlatego że dmuchał on na mosfety... a blok wodny tego nie robi... - cooler wytwarzał ruch powietrza wokoło procka - czyli wiało też na mosfety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapinka wygląda u mnie tak: KLIK

Trzyma jak szatan i jest elastyczna. "Uszy" w które wchodza wkręty sa elastyczne.Teraz w idle proc ma 22-24*C (skacze) a w pokoju jest 20*C. Gdyby to była prawda to ideał nie chłodzenie :D Mierząc miernikiem temp. wody jest 25-26*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawiony tematem az sprawdzilem swoj bloczek prison pro v2.

Co do krzywej podstawy - przynajmniej moj jest b. porzadnie wyszlifowany. Co prawda nie jest to idealnie plaska powierzchnia, ale jesli chcemy polerke... no to coz... musimy sie juz zgodzic na lekkie odhylki. Dla porownania sprawdzilem sobie abadona z mcsu ktorego mam na grafe... i rowniez byl bardzo dobrze wyszlifowany... ale IDEALNEJ ( podkreslam slowo idealnej ) powierzchni to on nie mial.

Pamietam jeszcze czasy sprzed 2 lat, kiedy kupowalem bloczek na allegro o konstrukcji S .... i wtedy to dopiero byly walki z podstawa bloku - blok byl:

- niewyszlifowany

- nierowny

- mial dziurki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wydajnosć jest już ok wiec to nie wina bloku.

Jedno co mnie zastanawia to na fotce wyraznie widać odpryski plexy na dolnej powierzchni itp. Kyniek zarzeka sie,ze do testu poszedł seryjny bloczek a tam o odpryskach nie ma słowa. Misiowi od razu o tym wspomniano. Tak więc albo testujacy nieco nie równo traktuje twójców albo kubniek swoje v2 mocno do testu dopieścił :wink:

Nie twierdze zę bloczek od kyuńka jest zle wykonany bo z fotek wygląda bardzo ładnie,

a odpryski powstają głównie podczas ciecia plexi i są właściwie nieuniknione gdy lasera nie mamy. Jednak taka grobnostka a coś nie pasuje albo z twierdzeniami Kyńka albo z

testem fiero...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś podpiąłem chłodnicę i powiem że jestem zdumiony. Jednak moja teza że miska z zimną wodą może przez jakiś czas pozwalać na OC jest błędna. Chłodnica przy minimalnym nadmuchu (1 x 80mm 1700obr/min) pozwoliła na stabilnego SP2004 small fft CPU stress z zegarem 2933MHz przez 20min bo dłużej mi się nie chciało. Co tu dużo mówić jestem w lekkim szoku :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wydajnosć jest już ok wiec to nie wina bloku.

Jedno co mnie zastanawia to na fotce wyraznie widać odpryski plexy na dolnej powierzchni itp. Kyniek zarzeka sie,ze do testu poszedł seryjny bloczek a tam o odpryskach nie ma słowa. Misiowi od razu o tym wspomniano. Tak więc albo testujacy nieco nie równo traktuje twójców albo kubniek swoje v2 mocno do testu dopieścił  :wink:

Nie twierdze zę bloczek od kyuńka jest zle wykonany bo z fotek wygląda bardzo ładnie,

a odpryski powstają głównie podczas ciecia plexi i są właściwie nieuniknione gdy lasera nie mamy.  Jednak taka grobnostka a coś nie pasuje albo z twierdzeniami Kyńka albo z

testem fiero...

1706308[/snapback]

Mowisz o wersji Pro V2 Czy o wersji LITE ?

Bo kyniek wiele razy mowil, ze lite jest wersja niedopieszczona, niedokonczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi