Mr.Martin Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Posiadam plyte glowna Abit IC7 z zintegrowana karta muzyczna - wczoraj podlaczylem pod nia sluchawki z mikrofonem bo chcialem porozmawiac przez GG i Skype i okropnej jakosci dzwiek byl z mikrofonu ode mnie ( nie mozna bylo prawie mnie uslyszec zrozumiec) - bylo slychac jakies buczenie , znieksztalcenia itp. Wyjscie glosu na sluchawki jest oki. Kiedys bylo wszystko oki - jakis czas temu wymienialem obudowe i tak sie zastanawiam czy uziemienie plyty glownej moze miec jakies tego przyczyny - teraz kazda srubka trzymajaca plyte jest podlaczona z blacha , wczesniej tylko srodkowa , bo boczne byly plastikowe Czy ktos kiedys zetknal sie ztakim czyms ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam miałem podobny problem.Spróbuj tak: Regulacja Głośności,Opcje,właściwości zaznacz mikrofon potem opcje i zaznacz sterowniki zaawansowane.Pod głośnością mikrofonu pokaże się przycisk zaawansowane kliknij i zaznacz 1 mic bost.Jakość dźwięku powinna się polepszyć przynajmniej umnie to pomogło.POZDRAWAIM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Witam miałem podobny problem.Spróbuj tak: Regulacja Głośności,Opcje,właściwości zaznacz mikrofon potem opcje i zaznacz sterowniki zaawansowane.Pod głośnością mikrofonu pokaże się przycisk zaawansowane kliknij i zaznacz 1 mic bost.Jakość dźwięku powinna się polepszyć przynajmniej umnie to pomogło.POZDRAWAIM. 1702619[/snapback] hmm, jakby ciut lepiej ale nadal slysze okropny burczenie nagrywanego dzwieku A powiedz mi na jakiej wartosci masz ustaiony pasek sygnalu z mikrofonu z tych wlasciwosciach ? ( bo u mnie prawie na zero - czyli malo czuly) Dla pozadku wspomne ze owe sluchawki na ktorych to teraz testuje byly podlaczane pod drugi komputer w domu ( z inna plyta i konfiguracja) i tam jest bardzo czysty dzwiek Edytowane 16 Października 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Hehe, to zrób tak: 1) Daj na WYCISZ ! 2) Ściągnij sobie Audacity 1.2.3, link TU !. Zainstaluj, ustaw źródło dźwięku na mikrofon i nagraj się, potem odtwórz dźwięk rzecz jasna. Nic ci nie zabuczy. Nigdy nie odznaczaj "v" na wycisz w opcjach mikrofonu bo będzie buczeć jak cholera. Jeśli będzie "pierdzieć" to najprawdopodobniej mikrofon masz uszkodzony. A i jeszcze jest 1 trik :P możesz ustawić źródło dźwięku na wave/mp3 i... A i jeszcze 1 rzecz, aby zaeksportować jako Mp3 musisz ściągnąć sobie kodek lame. W opcjach programu musisz wskazać lokalizację tegoż pliku, można sobie poustawiać kilka parametrów. Programik mały, bardzo przydatny, prosty w obsłudze można edytować sobie muzykę i... jest w polskiej wersji językowej :P Edytowane 16 Października 2005 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Hehe, to zrób tak: 1) Daj na WYCISZ ! 1702650[/snapback] Caly czas mialem opcje "wycisz" wlaczona Program nic nie pomogl bo jak nagrywam to slysze buczenie - a po zatym zalezy mi bardziej aby przez komunikatory GG i Skype mozna bylo rozmawiac niz nagrywac sie. Tak jak wspomnialem wyzej mikrofon jest dobry gdyz podlaczany byl pod inny komputer i tam nagrywal bez zadnego nawet szumu nie mowiac o buczeniu. C Teraz pytanie inne - czy stojacy 1 metr UPS moze wprowadzac takie efekty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H@MM3R Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 mam sb live zwyklego value czy jak zmienie na inna lepsza karte to bedzie mnie lepiej slychac, bo mikrofonik mam fachura creative... wiec powinno wszystko smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...