Skocz do zawartości
szaraczek

Wzmacniacz Gitarowy

Rekomendowane odpowiedzi

hej kupilem gitare ale niestac mnie na piecyk do niej. czy mozna podlaczyc zamiast tego wzmacniacz jakis i glosnik?? wiem ze niebedzie efektow ale czy wogole bedzie to gralo?? aha i czemu niedziala mi jak podlacze na aux we wiezy?? w kompie dziala ale w programie guitar pro niedziala mi strojenie;(i wogole niewykrywa mi gitary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Ty myslsiz ze "piecyk" to co jest jak nie zwykły wzmacniacz z głośnikiem + pare duperelek umieszocznych wewnątrz celem "zepsucia" dźwięku :)

pod auxa powino działać.. upewni się że właczyłes wejscie aux :), być może ze gitara ma za słaby sygnał z przetwornika a wyjście aux wymaga większego sygnału.

a guitar pro może masz cuś źle nastawione.... on nie ma wykrywać gitary.. on ma reagować na zdwięk.. ustaw w opcjach głośności nagrywanie na lineIn, lub na mic - zależnie od teo gdzie masz gitare podłączoną i bedzie chodzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak juz masz ladowac kase w DS1, to nie lepiej dozbierac do jakiejs malej pierdziawki - w stylu Peavey Rage 158 ? To max. 300 zl, a granie na wiezy na dluzsza mete sie nie umywa. Wrazenia odsluchowe zupelnie nie te, a poza tym mozna zepsuc glosniki, jak bedziesz duzo gral - w piecach uzywa sie specjalnych glosnikow. DS1, uzwany to cos kolo 150 zl. Uzbieraj drugie tyle i kup chociaz pierdziawke. Chyba, ze chcesz ta wieze, tylko na krotki okres, to wtedy nic nie kupuj i ziberaj na wiekszy piec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem, w jaki sposób komputer mógłby wykryć ją w ten sposób.

1703383[/snapback]

a ja nie bardzo wiem jaki w tym problem? :) Kumpel podłączał elektryka pod wzmachol na TDA 2052 bez przedwzmacniacza i smigało (max głosnosci nie wyciagnął ale grało).. Na line in też...

słowo "wykrył" troche tu nie pasuje.. co komputer ma wykrywać.. wykrywanie jest domeną identyfikowania sprzętu w komputerze a nie przechwytywania strumienia .. i to jeszcze analogowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh doszlem do wniosku ze sam sobie zrobie prosty piecyk. znalazlem schemat tylko nierozumie oznaczen kilku czesci. czy wyjasni mi ktos co one oznaczaja??

http://img315.imageshack.us/img315/5761/ma...150prem25pq.gif

EDIT : 4 i 5 juz wiem co oznaczaja :P a teraz inne pytanie C101 jest a i b. z jednej strony wychodza ze sciezki a z drogiej maja strzalke. co to oznacza??

Edytowane przez szaraczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Excray.. prosze czytaj ze zrozuemienim.. zanim zaczniesz podważam mój... autorytet :D

stwierdzam jedynie że słowo WYKRYŁ nie pasuje tu do wejścia liniowego.. bo tam nie ma co wykrywać.. Jestto wejście analogowe.. i jesli jest sygnał to jest.. jak nie ma to nie ma... Wykrywać to komputer (program) może urządzenie podłączane pod USB. Trudno mówić o wykrywaniu mikrofonu np we wzmacniaczu audio.. chodzi mi jedynie o nieścisłe nazewnictwo :)

dobranoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi