Skocz do zawartości
Crevw

połączenie dwoch kompow

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbyś spróbować znaleźć takie coś: kabel, na obu końcach złącza LPT do kompów. Używałem czegoś takiego właśnie do łączenia Laptopa z Pc, i to chyba z 6 lat temu. Tak będzie najtaniej, bo taki kabelek (o ile w ogóle taki znajdziesz) to będzie koszt kilkunastu złotych (chyba:). Ale to jest cholernie powolne (LPT).

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś spróbować znaleźć takie coś: kabel, na obu końcach złącza LPT do kompów. Używałem czegoś takiego właśnie do łączenia Laptopa z Pc, i to chyba z 6 lat temu. Tak będzie najtaniej, bo taki kabelek (o ile w ogóle taki znajdziesz) to będzie koszt kilkunastu złotych (chyba:). Ale to jest cholernie powolne (LPT).  

Powodzenia.

Bedzie cie za to przeklinac przez pare godzin. 6 lat temu to bylo spoko rozwiazanie, ale teraz nie ma najmniejszego sensu. mozna jakos laczyc usb chyba. tez nie najlepiej, zle juz troche szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki kabel wystarcza aby grac po sieci w diablo IILOD

wiec az tak salby nie jest

tylko MUSI byc z przeplotem inaczej nie za jarzy a konfigoracja nie ma problemow instaluje sie po prostu polaczenie na kablu z trym ze w tym jest hos i gosc koszt okolo 13zł za 5M kabla transfer chyba ze 2x wiekszy niz na com i full duplex mp3 mozna kopiowac a nawet filmy lecz to troche zchodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki kabel wystarcza aby grac po sieci w diablo IILOD  

wiec az tak salby nie jest

tylko MUSI byc z przeplotem inaczej nie za jarzy a konfigoracja nie ma problemow instaluje sie po prostu polaczenie na kablu z trym ze w tym jest hos i gosc koszt okolo 13zł za 5M kabla transfer chyba ze 2x wiekszy niz na com i full duplex mp3 mozna kopiowac a nawet filmy lecz to troche zchodzi

jaki jest max transfer na lpt? do grania w diablo moze ok, ale do przesylania danych? to bedzie trwalo lata. to szybciej na dyskietkach pojdzie...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje zlacze na podczerwien. Czyli Irde.

Laptop napewno ma to zlacze tylko musisz sobie zalatwic odbiornik i nadajnik ale to mozna dostac w kazdym sklepie elektronicznym i jak ja kupowalem to zaplacilem cos ok.13zl

P.S. Olejcie to co pisalem wczesniej. Najlepszym bedzie port drukarki. Transfer do 1MB/s a w sprzyjajacych warunkach do 3MB/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje kupić sobie kabel do połączenia bezpośredniego. Jest to najlepsze wyjście i nadaje się do wszystkiego. Ja na takim kablu (długość około 20m) miałem transfer z kumplem okolo100kb/s. W CS bezproblemowo sie gra lecz quake III nie da rady na taka odległość. Koszt kable - 1m - 1zł wtyczki - 1szt - 1,5. Naprawde tanio i skutecznie:D:D POLECAM!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli lpt ----> lpt?  i co winda wykrywa drugiego kompa?

trzeba dodac polaczenie nowe cos jak siecioofka tylko w standartowych wybierasz kabel i dalej port lpt i sie bawisz tylko wczesniej przymysl bo na jednym istalujesz jako serwer a na drugim klienta i ewentualnie na odwrot w transferze nie ma roznicy

a 4mbps to moj dysk ma chyba tyle teraz bo jest po wypadkowy w kazie na kaza cheter pokazyje mi wlasnie cos w granicach 3800Kb/s to malo chyba ale coz poradzic czekac na new dysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli lpt ----> lpt?  i co winda wykrywa drugiego kompa?

trzeba dodac polaczenie nowe cos jak siecioofka tylko w standartowych wybierasz kabel i dalej port lpt i sie bawisz tylko wczesniej przymysl bo na jednym istalujesz jako serwer a na drugim klienta i ewentualnie na odwrot w transferze nie ma roznicy

a 4mbps to moj dysk ma chyba tyle teraz bo jest po wypadkowy w kazie na kaza cheter pokazyje mi wlasnie cos w granicach 3800Kb/s to malo chyba ale coz poradzic czekac na new dysk

Bezposrednie połączenie kablowe + protokół NetBEUI.

W Win2k to po prostu: Start | ustawienia | Połączenie sieciowe i telefoniczne | a następnie Utwórz połącznie i leci kreator. Reszta tak jak kolega napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to jeszcze za czasow win98se robilem zeby wlasnie w dIILOD pograc z kolega ( z w sieci razniej) i zycze powodzenia ze sponaniem kompow w przypadku zastosowania tego do stacjonarnych pecetow na duuze odleglosci polecam dolozenie jeszcze kabelka ktory ma polaczyc ze soba obudowy bo jka kablu moze powstac potencjal (napieice kilkadziesiat V) w efekcie kolesiom wysadzilo porty z plyty w kat szawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...