Skocz do zawartości
Bogusz

Powaźny Problem Z Instalatorem Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z moim drugim kompem, nie wiem co jest grane.

Stawiałem xp na nowo. Usunąłem partycje systemową, stworzyłem nową, sformatoawłem ją i rozpocząłem instalcję.

W tym momencie pokazał sie blue screen z komunikatem:

"STOP: c000021a {Blad krytyczny systemu}

Proces systemowy Windows Logon Process zakonczyl sie

niespodziewanie ze stanem

0x000080 (0x00000000 0x00000000). System zostanie zamkniety"

i tak zostało.

Próbowałem tak poradzić:

- Restart - załadowanie instalatora i znów ten sam komunikat przy słyszalnym pstryknięciu z kompa.

- Raz jeszcze usunięcie partycji systemowej - formatowanienie ruszyło - cały czas Zero % (pół godziny czekania)

Konfiguracja rzeczonego kompa to:

Athlon 2,5 ghz, Abit NF7S, GF MX 440, Ram 512 mb kingstona, zasilacz no name, HD Western Digital 80 GB 7200 obr 2 mb cache

Pomóżcie proszę.

Z góry dzięki :)

Edytowane przez Bogusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź napięcia bo zasilacz kicha. Goldmemory sprawdź pamiątki.

1703614[/snapback]

wiesz, nie jestem kumaty moze na tyle jak wygladam, ale czy móglbys zdradzic jak to zrobić ?

powaznie - w jaki sposob sprawdzic zasilacz i pamieci w niezawodny sposob?

Nie chcialbym np. kupowac nowej pamieci, jesli okaze sie ze to zly zasilacz ..

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update:

twardziel z uszkodzonego kompa po podlaczeniu jako slave do sprawnej maszyny nie daje sie zadnym sposobem sformatowac. Udalo sie usunąć partycje, ale formatowanie nie rusza, komp z mojego podpisu się dławi na długie dziesiątki minut.

Uszkodzony twardy dysk ?

Aha - na partycjach D i E tego z[ciach!]ego dysku wykryłem foldery o nazwach typu "se4yafghfgt51380794y527c48075" - pełne plików dll. Ich usunięcie było niemożliwe, a co najciekawsze, samo najechanie na taki folder myszką (bez otwierania) powodowało tak z 10 sekundową zamułkę komputera. Pojęcia niestety nie mam co z tym dyskiem było wcześniej robione...

pzdr

Edytowane przez Bogusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update 2:

Formatowanie przy pomocy dyskietki startowej win98 nie powiodlo sie.

Informatyk z firmy w której pracuje, stwierdzil, ze zostala juz tylko opcja najbrutalniejsza, czyli low format. Wyjasnil, ze dysk ma bledy logiczne i gubi sciezki przy formatowaniu. Jeszcze sprobujemy partition magic, ale watpie, czy to cos da.

Co moglo sie stac z tym dyskiem? byl uzywany przez niedoswiadczonego usera, ktory ma tendencje do psucia. Co mu poradzic, zeby to sie nie powtorzylo na nowym dysku (bo pewnie skonczy sie zakupen nówki) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hdd regenerator nie pomógł czym robiłeś low format :>?

1708403[/snapback]

nie ja go robiłem, za cienki jestem na takie operacje :)

ale za wczesnie sie cieszyłem, bo dysk znów padł. to chyba wina configu kompa. Juz nie mam siły ...

zainstalowalem xp z zintegrowanym sp1 - ok. Instalowalem sp2 - w polowie sie popieprzylo - nie mogl skopiowac czesci plikow. Anulowalem instalacje sp2. Po restarcie komp nie wstal grr a kiedy odpalilem instalatora windows, pokazal ze partycja systemowa - system plikow nieznany. Teraz formatuje ja na ntfs - w godzine zrobil 3 % aaa juz mi rece opadaja... :(((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjasnione.

Skopany zasilacz schrzanił elektronikę sterującą dyskiem twardym, który zacinał się w jednym miejscu. hdd i zasiłka wymieniona. Całe szczęscie ze zasilacz nie zwalił płyty głównej.

Temat uwazam za zamknięty i choć niewiele otrzymałem odpwiedzi - czytajcie ku przestrodze :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi