ICEBerx Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Naprawde dziwna sprawa. Dzielilem juz rozne lacza internetowe i zawsze bylo ok. Teraz moja sytuacja wyglada nastepujaco. Mam lacze radiowe z internetem, podlaczone do komputera stacjonarnego.W nim siedza dwie karty sieciowe i udostepniam polaczenie dalej (na notebooka), po kablu cross. Raczej wszystkie IP'ki, wpisane sa dobrze ale internetu na notebboku niema. Korzystalem z udostepnienia polaczenia internetowego wbudowanego w WIN98 jak rowniez z Sygate Home Network, i dalej nic... Proba pingowania np. onet.pl z notebooka nie ma szansy powodzenie (timeout), chociaz ip onetu rozpoznaje dobry. Dodam, ze komputery widza sie w otoczeniu sieciowym Windy normalnie. Kto potrafi mi doradzić co mam jeszcze sprawdzić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxXXxx Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 sprawdz(na kompie glownym) jak pingujesz np. google jaki masz TTL ?? jezeli 1 to admin ograniczyl udostepnianie lacza do 0 (zera) czyli komputery podpiete to twojego (serwera) nie beda mialy netu, czytaj wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...