janek_vip Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Witam! W grach, ani w opcjach kalibracji gamepada NIE DZIAŁA wibracja :( Mam pada VIBRA GAMPAD USB firmy e5 (www.e5world.com). WinXP sp1, 2, płyta SiS K7S5A v1.0, USB 1.1 (usb działają, bo mam modem pod usb). Tutaj zobaczycie zdjęcie i opcje mojego gamepada Zainstalowałem sterowniki z tego linka Przy instalacji postępowałem nie do końca zgodnie z instrukcją, tj. instrukcja mówi, żeby najpierw zainstalować sterowniki, a po restarcie podłączyć pada. Ja najpierw podłączyłem pada i WinXP wykrył go jako USB Joystick. W Panel sterowania/Kontrolery gier/Właściwości nie ma możliwości przetestowania wibracji, w grach też nie działają :/ Tutaj zobaczycie screeny z właściwości: USB Joystick (sterownik dobrany automatycznie przez WinXP) i USB Vibration GamePad (orginalny sterownik producenta ze strony www.e5world.com) Jak zobaczyłem, w Panel sterowania/Kontrolery gier, że wykrył go jako USB Joystick, a nie USB Vibration GamePad to odinstalowałem sterowniki w Dodaj usuń programy i jeszcze sterowniki do USB Joystick (te sterowniki WinXP sam dobrał do niego) w Menadżerze urządzeń/Urządzenia interfejsu HID/Kontroler gier zgodny z HID i Urządzenie USB interfejsu HID (prawym klawiszem myszki i odinstaluj). Po restarcie zrobiłem zgodnie z instrukcją instalacji, ale WinXP znów wykrył tego pada jako USB Joystick! W Panelu sterowania/Kontrolery gier/Dodaj, nie ma widocznego tego pada (USB Joystick, ani USB Vibration GamePad - tak się inaczej nazywa mój gamepad). Pogrzebałem w rejestrze i zrobiłem tak :rolleyes: : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\VID_0E8F&PID_0003 w OEMName znalazłem nazwę USB Joystick a w: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\VID_0E8F&PID_XXXX w OEMName znalazłem USB Vibration GamePad - czyli mój gamepad :D wykasowałem klucz VID_0E8F&PID_0003, a nazwę klucza VID_0E8F&PID_XXXX zmieniłem na VID_0E8F&PID_0003 i w Panelu sterowania/Kontrolery gier/Właściwości zobaczyłem inne opcje :lol: W Kontrolery gier/Właściwości zobaczyłem nową zakładkę, dotyczącą kalibracji wibracji :) Niestety wibracje nadal NIE DZIAŁAJĄ w grach, ani we właściwościach, tj. podczas kalibracji (chociaż teraz we właściwościach pada mam możliwość przetestowania wibracji). Pad jest nówka :mur: Koniecznie zobacz screeny zamieszczone na początku :wink: Pozdrawiam :) Edytowane 16 Listopada 2006 przez janek_vip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek_vip Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Hej! Już działąją wibracje (jeszcze nie testowałem w grach, ale działają w Kontrolery gier/Właściwości). Problem rozwiązałem instalując sterowniki od innego gamepada, ale tej samej firmy :mur: Mam tego pada (VIBRA GAMEPAD), a wibracje działają jak zainstaluję sterowniki od tego pada (ROYAL VIBRA GAMEPAD). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek_vip Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Hej! Wibracje działają w MotoGP2 Demo! Nie działają w Fifa2006 Demo :/ Wie ktoś co z tym zrobić? Niech ktoś napisze, kiedy w Fifa 2006 działają wibracje, chciałbym sprawdzić pada :D Sam sobie odpowiem - w Fifie wibracje właczają się jak trafiam w słupek (grając na padzie), albo mój zawodnik dozna kontuzji :D Pozdrawiam. Edytowane 16 Listopada 2006 przez janek_vip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...