Skocz do zawartości
FreZ

Necik W Łodzi, Bałuty

Rekomendowane odpowiedzi

Odkąd pojawiły się moje problemy z neo, zastanawiam się nad nowym necikiem.

Dużo osób chwali sobie 4web, przeglądałem ich oferte, i wydaje mi się całkiem niezła, 512/512, bez limitów, za 120 zł. Z tym że ten net to radiówka (tak mi sie wydaje :P ). A podobno z takimi jest sporo kłopotów. Chciałbym zęby jakiś uzytkownik tej sieci, wypowiedział się na jej temat. Tzn, interesują mnie odpowiedzi na następujące pytania:

- Czy transfer jaki oferują, jest tylko na papierze, czy wszystko łądnie śmiga w rzeczywistości ?

- Jakie są pingi w grach ( to dla mnie bardzo ważne) Podobno na radiówkach, pingi są koszmarne :/

- Czy mają skłonnośc do blokowania p2p czy czegoś w tym rodzaju ?

- Czy ogólnie, są jakieś problemy z tym netem, typu raz dobry raz beznadziejny transfer, chodzi mi o ogólne działanie.

- Słyszałem na poczatku lipca o promocji, że w dzień masz wykupioną predkość a w nocy wzrasta ona drukrotnie, na stronie nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, więc chciałbym wiedzieć czy taka promocja żeczywiści jest.

No i to chyba wsio, bardzo prosiłbym o jakąś odpowiedz, bo moja neo zawodzi, a wracać na 128 nie mam zamiaru...

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, racja, jest napisane że skrętka (czyli przez normalną kartę sieciową tak ? ) Ktoś mi bajer wcisnął że to radiówka o.0 Oferta naprawdę super, i blisko mam do "węzła". Tylko ta kwestia pingów w grach... Podobno na neo najlepsze, a jakie tutaj ?

Aha, i jeszcze jedno, czy za zerwanie umowy na 2 lata neo (mam od 3,5 miecha) płąci się jakąś karę ?

Edytowane przez FreZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że jest, bo facet w telepuncie mówił że, podpisując na 2 lata, po roku mogę zerwać bez "kary" czy cos takiego. Czy mozna z tego wywnioskowac że, da sie zerwać umowę, ale trzeba zapłącić karę.

Zresztą zawszę mogę nie zapłacić :D To mi neta odetna.

Edytowane przez FreZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli da się zrezygnować czy nie ? Wysłałem do nich maila, z 2 dni sobie poczekam na odpowiedź  :?

1703699[/snapback]

Da , placisz okolo 40zl kary za zerwanie umowy.

Ja mam 4web(skretka) zawsze idzie full lacza, nie blokuja p2p, bardzo mala awaryjnosc.

Pingi okolo 15-35max

Tam gdzie nie dochodzi ich wezel, instaluja radiowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ci sie dzeje z neo?

sam mieszkam na limance ( lodz baluty:P)

i ma mozliwos tylko tpsa neo - mam 640 (stare budownictwo bez kablowki:( )

p.s. pozdro dla lodzian :lol2: , widac ze troszke tu i jest :D

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah...szkoda gadać... napisałem na temat mojej neo w topicu "zrywa połaczenie Neo". Mieszkam na teo C (tylko ekipy jakiejś nie szykuj :P ). Wydaje mi się żę za dużo userów jest podłączonych do tej samej centrali co ja (to tylko domysły). Bo niby czemu akurat najwięcej zrywa w niedziele i sobotę ? W niedziele praktycznie neta nie miałem, wlazłem na forum, gg i jebut, nie działa, to żę uda mi się wejść na forum na 3 minuty to juz coś :( Dopiero po 23 wczoraj, net chodził normalnie. Teraz też jest spoko, ale co z tego, jak za kilak godzin znowu bede wywalało neta..

Ktoś mi na tym forum napisał, że będe musiał migrować w dół, bo mi coś nie wyrabia :/ A jak pomyśle ze z 512 mam wrócić na 128 lub 256, to :mur: .

Dlatego szukam czegoś nowego, bo ta neostrada nie ma sensu. Znalazłem jakiś topić na innym forum, napisali tam ze 40 żł/miech kara, i to za te miesiące co już miałem neta, czyli w sumie bym musiał wydać 160 zł na kare :/

Ale męczyć się 2 lata z tym badziewiem...ehh..Tp ma mnie w [gluteus maximus], to ja ich też.

Dzwonienie do nich nic nie da, tylko sobie nerwy psuje, dlatego juz skończyłem z użeraniem się. zapłace co trzeba i witaj 4web... 512/512, bez pieprzonych limitów (aktualnie mam 13,5 GB zassane :/ ). Wiem że nie każdy ma takie spieprzone neo, kumpe też ma 512 i od 3 miechów zerwało mu może z 4 razy (ale nie mieszka koło mnie)...mi wywala (najlepiej) 2-3 razy/dziennie. Rekord to 14 !!

No nic, płakać za neo nie będe, tylko interesuje mnie ta sprawa pingów na 4web, bo to jedyna rzecz w neo, która jest dobra :D

Edytowane przez FreZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Bonjo

Goście pisali że tyle miechow ile miałeś, za tyle płacisz, koles pisał w topicu na neostrada.info, mam taką nadzieje żę to prawda bo 20x 40 zł = hohoho.

@ KaszaWspraju ( :P )

No u mnie im się wyraźnie przez 3,5 miesiąca nie chciało :P

PS: no to git :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no normalnie zgon :mur:

Napisałem do nich maila, czy jest możliwosc załozenia tego neta na mojej ulicy, dowiedziałem się że znajduje się poza ich siecią szkieletową :mur: No dosłownie ulice dalej udostepniają tego neta, zabrakło mi kilkanaście metrów :/

Wycfanili się z propozycją radiówki, 512/256 ale za 150 zł/miesiąc o.0

Ktoś poleca jakiegoś innego neta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no normalnie zgon  :mur:

Napisałem do nich maila, czy jest możliwosc załozenia tego neta na mojej ulicy, dowiedziałem się że znajduje się poza ich siecią szkieletową  :mur: No dosłownie ulice dalej udostepniają tego neta, zabrakło mi kilkanaście metrów :/

Hehe mialem to samo u mnie... byli ulice dalej... namowilem 2 sasiadow na neta (dzwonilem od nich i koles mi mowil ze jak sie zbierze 4-5 chetnych to pociagna kabel) i sam zadzwonilem 3 razy jako chetny. I podalem ze ja i 3 innych sasiadow chetnych, a oni bez sprawdzenia odrazu podjechali i zalozyli kabel, po czym dopiero chodzili po zainteresowanych i sie pytali czy chca :lol2:

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi