Skocz do zawartości
MeHow

Progz do robienia mp3 ala audiocatalyst ale z dobrymKODEKIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie... potrzebuje dobrego programu do robienia mp3, koniecznie dynamicznych i z mozliwoscia robienia mp3 mono, ale progz musi byc z jakims super codeckiem (jakis najnowszy mozliwy ;))

Pozdr

MeHow

BTW jak wpisalem w szukaj, to mialem nawet o P4 napisane lol lol lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam AudioActive Studio Production (czy jakoś tak).

Program kompresuje trochę dłużej niż inne tego typu, ale jakoś mp-trójek jest o niebo lepsza.

Kiedyś się trochę pobawiłem w testy i przy dużym podgłośnieniu pliki nim skompresowane pozbawione były "świstów" charakterystycznych dla innych programów.

Nie jestem tylko pewien czy program potrafi kompresować w trybie VBR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skąd ściągnołeś audiocatalist, bo ja już zerżnołem dwie instalki (kazaa i chipp) i jakiś error mi wyskakuje

aha, co do CDex to jest tu:

http://www.idg.pl/ftp/program.asp?sys=pc&id=911

Moge ci przeslac mailem o ile znajde :)

Odezwij sie na priva czy chcesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o jakos rippowania CD to Exact Audio Copy zdecydowanie wygrywa. Biorac pod uwage ze wspolpracuje podobnie jak CDEX (swoja droga tez bardzo dobry tylko gorzej sie sprawuje przy zniszczonych/porysowanych plikach) z encoderem lame to jest to chyba najlepszy program

Pragne rowniez zwrocic uwage ze EAC wspolpracuje z GOGO czyli LAME z optymalizacjami assemblerowymi dla x86 - jakos praktycznie ta sama, szybkosc zdecydowanie in plus

Swoja droga nie lepiej encodowac do .ogg (no chyba ze masz playera mp3 to wtedy rozumiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super program do mp3pro --> Steinberg MyMp3Pro, albo poprostu Nero

a co do innych kodekow audio polecam format MPC

pliki mozna zrobic za pomoca CDex albo EAC przy uzyciu odpowiedniego kodeka, a odtwarzanie za pomoca winampa z odpowiednim pluginem

http://musepack.org/

http://www.musepack-source.de/english/down_win.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco... zgodze sie ze sprzetowe playery nie potrafia tego odtworzyc, ale duzy bitrate?? hmm.. przeciez to mozna regulowac za pomoca komend tak samo jak w mp3 (np. z linii polecen) pliki maja podobna wielkosc jak mp3, a niestabilnosc pluginow do winampa??? jak to sie u ciebie objawia? uzwam tego formatu plikow od dosyc dawna i nie stwierdzilem niestabilnosci... poza tym niedawno pojawily sie nowe wersje pluginow do winamp 2x i 3x, Quintessential Player, no i nowe wersje encoderow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi