Kagan Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Siema. Właśnie przesiadam sie z intela na amd i mam pytanko: która z tych 2 platform(s939 i 754) byłaby wydajniejsza i bardziej podatna na oc no i oczywiście tańsza :D ? Edytowane 16 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Sempron 3000+ S939 plus jakaś płyta główna (np. ten ASRock z mojego podpisu). Sempa znajdziesz tu http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=2042 Tylko są problemy z zakupem wersji OEM (bez zestawu komputerowego, gdzieś była opinia że wystarczy mobo i RAM żeby tego proca kupić). A tak w ogóle to na podstawowych zagadnieniach jest temat Co kupić, no i jeszcze istnieje Szukajka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Sempron 3000+ S939 plus jakaś płyta główna (np. ten ASRock z mojego podpisu). Sempa znajdziesz tu 1703451[/snapback] Nawet by mi starczyło na tego Athlona ale czy ten ASRock potrzebuje jakiegoś specjalnego biosu do oc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Sempron 3000+ S939 plus jakaś płyta główna (np. ten ASRock z mojego podpisu). Sempa znajdziesz tu 1703451[/snapback] Same Semprony z tego co wiem można kupić w Apollo. Co do różnic między s754 a s939 - tutaj Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Opis tego ASRocka masz tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=180 Do HTT około 270MHz wystarcza zwykły BIOS seryjny ASRocka P1.20, powyżej tej wartości należy wgrać Bios OCWBeta 1 lub 2 (2 jest trochę nowsza). Na OCWBeta 1 osiągnąlem max co daje płyta czyli HTT400MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) oł shit 400Mhz :| jakim cudem taki wynkik , czy na s 939 to normalka ? edit: AHA ale mnoznik słabiutki, czyli nic nie wyszło :? - 11% Edytowane 17 Października 2005 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 do tego wtrące sie tylko z jednym.....nie AsRock!! coś innego tylko nie to....błagam :-P ale serio to naprawde tylko nie AsRock.....jak co to ABIT, MSI, ASUS, GIGABYTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 do tego wtrące sie tylko z jednym.....nie AsRock!! coś innego tylko nie to....błagam :-P ale serio to naprawde tylko nie AsRock.....jak co to ABIT, MSI, ASUS, GIGABYTE 1704694[/snapback] A miałeś tą płyte za piszesz "tylko nie AsRock" Własnie to jest pożądna płyta. Ja matmy nie kumam raz sie nauczyłem i mi sprawdzian dobrze wyszedł, ale wszyscy mówili ze to nie możliwe, a jednak. (taki przykład dla łosia co nie widział na oczy płyty a juz krytykuje) Asrock też sie nauczył i pozadnie zdał egzamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 widziałem kilka kompów na tych płytach więc wiem co pisze a pozatym spytaj sie pierwszego lepszego fachowca co o nich myślą to raczej ci mina zrzednie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 widziałem kilka kompów na tych płytach więc wiem co pisze a pozatym spytaj sie pierwszego lepszego fachowca co o nich myślą to raczej ci mina zrzednie...... 1704747[/snapback] płyta jak płyta, nie widziałes to nie pisz bzdur gigabyte tez nigdy nie robił genialnych płyt , ale mu sie ostatnio udało. i co ? tez sszrot bo to gigabyte? wez czlowieku juz skoncz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 nie powiedziałem że gigabyte to dobra firma .... jej też nie lubie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 nie powiedziałem że gigabyte to dobra firma .... jej też nie lubie :D 1704822[/snapback] nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Pewnie dla niego najlepsza plyta jest Abit bo ona ja ma ja mam biostara firma tez ta nie jest dobra i plyty ma takie sobie. S vp dp AsRocka mysle ze teraz robia bardzo dobre plyty glówne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Pewnie dla niego najlepsza plyta jest Abit bo ona ja ma ja mam biostara firma tez ta nie jest dobra i plyty ma takie sobie. S vp dp AsRocka mysle ze teraz robia bardzo dobre plyty glówne. 1704890[/snapback] właśnie......AsRock + bios OCW i jazda :lol: ale gigabyte k8nsc-939 też jest w podobnej cenie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 kurde widze,zę celeron padł. Wspólczuje, ale nie zrobił obiecywanych przez ciebie 4ghz na dobrej płycie wieć dobrze mu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 kurde widze,zę celeron padł. Wspólczuje, ale nie zrobił obiecywanych przez ciebie 4ghz na dobrej płycie wieć dobrze mu :wink: 1705668[/snapback] heh..... nawet zrobił 4,2ghz(czas w spi 15.30 na single :D ), jednak to płyta siadła, ale nie wiem dlaczego :cry: a dużo kasy za nią dałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...