Skocz do zawartości
Kagan

Płyta Gł. + Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Sempron 3000+ S939 plus jakaś płyta główna (np. ten ASRock z mojego podpisu).

Sempa znajdziesz tu http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=2042

Tylko są problemy z zakupem wersji OEM (bez zestawu komputerowego, gdzieś była opinia że wystarczy mobo i RAM żeby tego proca kupić).

A tak w ogóle to na podstawowych zagadnieniach jest temat Co kupić, no i jeszcze istnieje Szukajka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron 3000+ S939 plus jakaś płyta główna (np. ten ASRock z mojego podpisu).

Sempa znajdziesz tu 1703451[/snapback]

Same Semprony z tego co wiem można kupić w Apollo. Co do różnic między s754 a s939 - tutaj

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis tego ASRocka masz tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=180

Do HTT około 270MHz wystarcza zwykły BIOS seryjny ASRocka P1.20, powyżej tej wartości należy wgrać Bios OCWBeta 1 lub 2 (2 jest trochę nowsza). Na OCWBeta 1 osiągnąlem max co daje płyta czyli HTT400MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tego wtrące sie tylko z jednym.....nie AsRock!! coś innego tylko nie to....błagam :-P ale serio to naprawde tylko nie AsRock.....jak co to ABIT, MSI, ASUS, GIGABYTE

1704694[/snapback]

A miałeś tą płyte za piszesz "tylko nie AsRock"

Własnie to jest pożądna płyta.

Ja matmy nie kumam raz sie nauczyłem i mi sprawdzian dobrze wyszedł, ale wszyscy mówili ze to nie możliwe, a jednak. (taki przykład dla łosia co nie widział na oczy płyty a juz krytykuje)

Asrock też sie nauczył i pozadnie zdał egzamin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem kilka kompów na tych płytach więc wiem co pisze a pozatym spytaj sie pierwszego lepszego fachowca co o nich myślą to raczej ci mina zrzednie......

1704747[/snapback]

płyta jak płyta, nie widziałes to nie pisz bzdur

gigabyte tez nigdy nie robił genialnych płyt , ale mu sie ostatnio udało. i co ? tez sszrot bo to gigabyte?

wez czlowieku juz skoncz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dla niego najlepsza plyta jest Abit bo ona ja ma ja mam biostara firma tez ta nie jest dobra i plyty ma takie sobie. S vp dp AsRocka mysle ze teraz robia bardzo dobre plyty glówne.

1704890[/snapback]

właśnie......AsRock + bios OCW i jazda :lol: ale gigabyte k8nsc-939 też jest w podobnej cenie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde widze,zę celeron padł. Wspólczuje, ale nie zrobił obiecywanych przez ciebie 4ghz na dobrej płycie wieć dobrze mu  :wink:

1705668[/snapback]

heh..... nawet zrobił 4,2ghz(czas w spi 15.30 na single :D ), jednak to płyta siadła, ale nie wiem dlaczego :cry: a dużo kasy za nią dałem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi