Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Moge Zaniesc Kompa Do Servisu I...

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn chodzi mi o to, czy moge pojsc do servisu z prosbo o to, zeby wsadzili mi kosc RAM (te kosc mam swoja kupiona [ten servis w ogole nie ma nic z moim kompem wspolnego])? ostatnio zjaral mi sie komp i w ogole boje sie cokolwiek przy nim robic... jezeli moga mi wymienic to za ile?

EDIT: Aha, i ile by to trwalo? Wymienili by to na moich oczach czy musialbym czekac jakis czas?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze ci wloza RAm tylko wydaje mi sie ze cos takiego jest bezsensu. Zaplacisz pewnie ze 20zł za wlozenie 1 kostki ramu.

Moze popros jakiegos kolege ktory sie zna na kompach niech ci to zrobi za free...

Ew. postaraj sie samemu to zrobic. W gruncie rzeczy nie jest to trudne. Wylacz kompa z zasilania rozkrec, delikatnie wloz pamiec w slot i po klopocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne na co musisz uważać to żeby włożyć go prawidłowo. Znam magika, co włożył na odwrót, nie docisnął i po włączeniu kompa na złotych ząbkach ramu pojawił się czarny kolor ;)

Wkładasz, dociskasz, ładnie zamykasz zaciski i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, może i potrafi.

Jak też doradzam innym, a o zakładanie kulera na atlonka poprosiłem znajomego Mojego Taty bo się bałem, że zwalę rdzeń. Ale pamięć czy kartę graficzną sam podłączałem ;]

Ale zgadzam się z przedmówcami, to wcale nie jest takie trudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czyli czesc tych "wszechwiedzacych" osob opiera sie tylko o teorie wyczytana z forum.

Ale z praktyka maja tyle wspolneg co....

Proponuje za tym aby jezeli doradzacie komus sprzet pierw samemu sie pobawic taka konfiguracja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi