zulus5ooo Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Sprawa jest dość nietypowa i z pewnością większości wyda się śmieszna... Chodzi bynajmniej o to, iż potrzebuję nowej obudowy do swojego sprzętu, a powinna ona mieć dość nietypowe rozmiary, a także wnętrze. Po 1 - z grubsza powiem, że wszystkie wymiary mogą być w normie Big Tower, tylko musi być ciut mniejsza, gdyż nie mieści się pod biurko... (standard BIG ATX to bodajże 62cm lub więcej, ja mam do dyspozycji tylko 58-59cm) Może być to także zwyczajny Midi Tower, ALE patrz -> pkt 2 :) Po 2 - potrzebne mi sporo slotów na HDD, ponieważ chcę tam umieścić kilka dysków i jednocześnie zadbać o odstęp między nimi (jeśli dyski będą leżeć na sobie, to będą sobie przekazywać ciepło...) Większość standardowych obudów ma 3 lub 4 wejścia na FDD i HDD łącznie, ja chciałbym ich mieć 6 lub 7. Mam już firmowy zasilacz Tagan'a, inne komponenty też są w porządku, dlatego mam dość spory problem, żeby znaleźć samą obudowę - taką, jaka mnie interesuje. Nie wiem czy ewentualnie możliwe jest zrobienie gdzieś obudowy na zamówienie? Znalazłbym zapewne gdzieś taki model, który mnie interesuje, jednak gdzie mam szukać dużej bazy z obudowami z dobrymi zdjęciami? Pliz help me :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam.Faktycznie problem nietypowy.Myślałeś coś żeby wykonać taką bude samemu??myślę że byłby to super pomysł,własne wykonanie i jaka satysfakcja.Co do zamówienia takiej obudowy to chyba będzie ztym ciężko no i kosztownie.Poszukam w necie jak coś znajde odrazu dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Mialem bude codegena(oczywiscie bez firmowej zasilki :D ) i ilosc miejsc na hdd to cos kolo 6-7 a buda to byla wlasnie midi tower :wink: pozdrawiam EDIT Cos takiego http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=767 :wink: Edytowane 16 Października 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ano właśnie, zapomniałem o tym wspomnieć. Jestem pod ogromnym wrażeniem istnych dzieł sztuki, które ludzie potrafią sami stworzyć, obserwuję często dział Tweak'a z robionymi osobiście obudowami, ale... Sam nie mam na to ani czasu (praca + nauka, etc.), ani cierpliwości (z tym chyba najgorzej), a poza tym dość kiepski ze mnie "budowniczy" :D Jedyne co mi dobrze wychodzi, to klocki Lego :D Tak więc taka opcja w moim przypadq nie wchodzi w ogóle w grę... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDanny Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Szczerze polecam obudowę ThermalTake Armor jej wymiary : 530 x 220 x 560 mm (wys. x szer. x dł.) # Miejsca na napędy: 10 x 5.25", 8 x 3.5"(6 ukrytych) Strona producenta Edytowane 16 Października 2005 przez dnikrat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Każda obudowa ModeCom ma 6 miejsc na napędy 3,5' (poza obudowami "mini" i "mikro") http://www.modecom.pl/product.php?id=222&pageNr= Podobnie jest z większością obudów "noname", a niektóre wersje Codegen maja nawet więcej ;) Serwerowe wymagają dodatkowych mocowań do dysków (projektowane są pod kieszenie) http://www.codegen.pl/index.php?model=9011&klasa=serwer Do pooglądania: http://www.angela.pl/ (są linki do stron producentów ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Widze że koledzy wyżej znaleźli kilka ciekawych pozycji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 A ja Ci zaproponuję TT Shark. Wymiary: 540 x 205 x 500 mm, 5x5.25" 5x3.5" wewnętrzne 2x3.5" zewnętrzne +dodatkowe chłodzenie, tak, że nawet jeśli dyski umieścisz w sąsiednich kieszeniach, to 12cm wiatrak na nie dmucha, poza tym odległość między kieszeniami chyba też jest nieco większa niż w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) buda ta nie jest jakas potezna i z pewnoscia nie spelnia pkt 1 ale moze cie zainteresuje AeroCool BayDream a moze taki chieftec ? Chieftec Matrix lub taki chieftec BX Edytowane 17 Października 2005 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 a moze taki chieftec ? 1705119[/snapback] hej hej, dzięki wielkie :) wyglądają świetnie, poza tym znalazłem właśnie na Allegro wersje bez zasilacza w umiarkowanej cenie (ok.250zł) jest to duża przewaga nad Thermaltakiem Armor, który też mi się bardzo podoba, jednak cena >600zł mnie skutecznie odstraszyła... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...