tomasir Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Witajcie Proszę o radę w sprawie zakupu kolorowego lasera do biura. Musi być kolorowy ze względu na konieczność druku dużej ilości umów. Planowana ilość wydruków: 100-200 stron dziennie. Bardzo wskazana duża szybkość wydruku. Z uwagi iż większość drukowanych elementów to oferty jakaś olśniewająca jakość nie jest konieczna. Firma będzie najprawdopodobniej kupować wyłącznie orginalne tonery więc proszę i to wziąć pod uwagę Za pomoc dziękuję i pozdrawiam tomasir UPDATE: wstępnie przejrzałem strony sklepów i znalazłem takie drukarki: Hp Color Laserjet 3550 - cena 2000-2100, wydajność 16czb, 16c, rok gw Lexmark C510 cena 1600 wydajność 30czb, 8c, rok gw (wada papier tylko do 120g/m2) Minolta Magic Color 5430DL cena 2200 - wydajność 20czb, 20c, 3 lata gw Oki C3100/3200N cen a 1400, wydajność 20czb, 12c, 2 lata gw Nie wiecie zatem jak prezentują się ceny i wydajności tonerów orginalnych do nich? Edytowane 17 Października 2005 przez tomasir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 A epson? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 A epson?Nie znalazłem nic w zbliżonych cenach wartego uwagi więc może sam byś polecił konkretny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jeżeli miałbym coś doradzić to przede wszystkim wystrzegaj sie Lexmarka - mam w firmie 4x C752 oraz 12x T634 i kontakt z tymi urządzeniami przyprawia mnie o mdłości. Już pominę notoryczne zacięcia papieru (wcale nie spowodowane błędami użytkowników), mizerne wykonanie (b.delikatne części, flagi), b.częste uszkodzenia wszelkich czujników i inne. Przejdźmy do supportu - To co wyprawia serwis tej firmy woła o pomste do nieba. Po wysłaniu zgłoszenia serwisowego panowie sewisanci zjawiają się do uszkodzenia po 2 dniach - co w porównaniu do autoryzowanego serwisu HP stanowi wieczność. Ceny części nie podlegających gwarancji są wręcz astronomiczne...Za wymiane plastikowego kółeczka w C752 serwisant zaśpiewał 75 euro + 60 euro za 2 roboczo-godziny :lol2: Także porównując poziom obsługi klienta HP a Lexmark - niebo a ziemia. Do supportu HP dzwonisz - podajesz kod błędu na wyświetlaczu lub rodzaj uszkodzenia i łączą cię z inżynierem danej linii modelu - często te pare wskazówek wystarcza żeby wyeliminować usterkę. Gdy nie ma oznak na poprawe sytuacji to po 2 max 3 godzinach zjawia się autoryzowany serwisant z zapasem potrzebnych częsci (u Lexmarka czeka się po 2-4 tygodni na części zapasowe, których nie mają w magazynie centralnym). Także wszystko inne tylko nie Lexmark. Gdyby Sharp miał w swojej ofercie budżetowe laserówki color to właśnie tą firmę bym ci polecił. Mamy teraz w firmie nowe urządzenie Sharpa (z serii AR-P - kombajn do wszystkiego) i jest nie do zarżnięcia sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 A co myślisz o produktach minolty? Przejrzałem ofertę i znalazłem dwie wyglądająco atrakcyjnie: 5430DL http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?TowarI...eId=67&PageId=1 oraz 2430 DL http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?TowarI...eId=67&PageId=1 Cenowo prezentują się atrakcyjnie, co ważne mają 3-letnią gwarancję (HP 1 roczną), zaś recenzje w sieci wyglądają zachęcająco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...