xacti Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 kurcze. dzis mi zmienili predkosc... tylko ze jest max na speed test 880 / 226, a ma byc 1024 / 256 .. mozliwe ze sie rozkreci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 hmm, a blokują Wam p2p ? jestem ze Szczytna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 nie nie blokuja... a poza tym cos mi sie nie podoba bo mialo byc zmienne ip a jest nadal takie samo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 zmieni się gdy zmienisz sieciówkę lub sposób podłączenia do kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 zmieni się gdy zmienisz sieciówkę lub sposób podłączenia do kompaNie prawda. Mam to samo IP od 4 lat. Zmieialem wiele plyt glownych w tym okresie. IP takie samo. Uwazam to akurat za ogromna zalete a nie wade. Nie chcialbym miec zmiennego ip i to bardzo. Stale dodawac hosty na serwerach? dajcie spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 To chyba jednak zależy od lokalizacji. Przynajmniej u nas (Szczytno) inny MAC = inny ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) W Gorzowie także inny MAC to inne IP, co w niektórych przypadkach jest nawet przydatne. Oczywiście musimy wtedy na chwilę wyłączyć modem, aby ponownie połączyć się z serwerem multimedii. Co ciekawe, także odłączenie na dłuższy czas ( nie zawsze jednakowy ) kabla 75ohm od kablówki powoduje zmianę IP przy tym samym kompie. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mam neta 512. W grudniu przekroczyłem limit. Od stycznia wrzucili mi na ściąganie 256. Ile to może potrwać, przez cały miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Okres rozliczeniowy dla limitów w multimediach obowiązuje od 1 do ostatniego dnia miesiąca, o czym możemy przeczytać na ich stronie. Tam też możesz sprawdzić swój licznik pobranych danych. Ale jeżeli przekroczyłeś limit w danym miesiącu to transfer spada do 32/32 do końca okresu rozliczeniowego, czyli do końca miesiąca. Resetowałeś modem przez wyłączenie zasilania ? Jeśli nie to radzę spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Było to tak: - od 1 grudnia mam 512 - przez cały miesiąc ściągałem sporo filmów - 1 stycznia internet strasznie wolno chodzi (mierzę na stronie dsl.cz i mam tylko 20kb co na ściąganie wychodzi 2,5kB) - dzwonię do mm, mówią mi że najprawdopodobniej przekroczyłem limit, karzą zresetować modem - po zresetowaniu mam niby te 500 ale prze ściąganiu mam tylko do 32 czyli 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czy ktoś wie czy nie będzie problemów przy podłaczeniu WiFi do tego modemu Motorolli? Czy istnieje w ogóle możliwość zrobienia sieci WiFi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie ma najmniejszych problemów, ale nie bardzo jest to zgodne z umową. No chyba że do routera podłączysz jeden komputer :) to wtedy nie łamiesz umowy. W jednym z punktów jest mowa o podłączeniu jednego terminala do modemu. Ale tak właściwie co naprawdę kryje się pod pojęciem terminal ? Router też chba jest takowym, a kompy są podłączone do routera a nie do modemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Po ostatnich informacjach o podwojonym transferze w neostradzie, ciekaw jestem jak zareaguje mój provider czyli multimedia. Mam nadzieję, że też wyskoczą z jakąś dobrą ofertą np. zniesienie limitów. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pewnie trzeba będzie nową umowę podpisać, nie liczyłbym na darmowe podniesienie prędkości w ramach obecnej umowy. Zniesienie limitu kosztuje kilkanaście zł w najdroższym przypadku więc nie jest źle, drożej wychodzi podniesienie prędkości łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 czy jest cos takiego jak licznik transferu w multimediach? bo juz troche posciagalem, a nie widzi mi sie lecenie na malutkiej predkosci do konca miesiaca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Licznik jest TUTAJ Musisz sobie założyć konta, aby mieć dostęp do licznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 a w jaki sposob to zalozyc? :| co mam wpisac w: Nazwisko lub login (DSL, WiFi) i w : HFC MAC lub hasło (DSL, WiFi) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Nazwisko - pomyśl :mur: HFC MAC - z tyłu na modemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 *jak wpisze wszystko to mi wyskakuje: Wszystkie konta zostaly juz wykorzystane. to chyba znaczy ze juz mam konto, ale jak chce sie zalogowac to pisze ze nie ma takiego konta :/ pomoze ktos? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Spróbuj inną nazwe konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 nic nie daje :? *a nazwiska pisac z ą,ę,ć ? czy zamiast tego np a, e, c ? bo jak pisze moje nazwisko bez ogonkow to wyskakuje wlasnie " Błąd. Wszystkie konta zostały już wykorzystane." a jak z ogonkami to: "Błąd. Nie ma powiązania między nazwiskiem a HFC MAC lub jest nie aktywne. Sprawdź czy nazwisko i HFC MAC zostały poprawnie wpisane." WTF? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Bez ogonków (przynajmniej ja tak musiałem). Dzwoń do BOKu to Ci powiedzą ocb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 zadzwonic raczej nie zadzwonie bo teraz nie mam z czego ;) ale jutro sie przejde i sie spytam .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ha dostalem maila z multimedia, ze wygralem kubek w konkursie planete. Jutro ide obebrac ;) A co do netu od nich to ostatnio mialem dziwne problemy z dnsami, zadne nie dzialaly wieczorami, teraz naprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymex Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Hej. Też wygrałem kubek planete w MM :D A co jakości usług, to jest różnie - raz lepiej raz gorzej (przeważnie w godz. popołudniowych). Generalnie nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jakość usług powiadasz, dodzwonić się do BOKu lub do oddziału terenowego jest baaardzo trudno. U mnie w Łodzi na Pomorskiej kolejki są dłuuugie, byłem raz w sobotę rano to tylko jedna pani obsługiwała ludzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymex Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 To ja mam chyba, jakieś cholerne szczęście :D Zawsze do BOK-u się dodzwaniam :) Problemy szybko rozwiązują - raz w niedziele padł mi internet - zadzwoniłem i powiedziałem co i jak i w 30 minut to naprawili :) Chociaż może starają się dlatego tak o klienta, gdyż w moim bloku oprócz MM, jest też i TP.SA i Vectra :) Czyli konkurencja czyni cuda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Pewnie, że sie starają. Raz neta nie miałem, zadzwoniłem i po godzince było już wszystko ok. To był tylko jeden taki przypadek, teraz juz nic sie nie zdarza. Z torrentów ściągam max czyli 55-60 i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ja mam 512kb i max to 60kB, wcześniej miałem 256kb i max było 30kB, więc te 4kB (2kB) sobie zabierają ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 no to czekajcie, wezmą się i za Was ja też się tak cieszyłem jeszcze 3 msc temu, ale teraz już wyrobiłem sobie zdanie permanentna blokada jakichkolwiek programów p2p w dzień, jedynie w nocy pościągasz tak nie zachowuje się poważna firma, tym bardziej że w umowie nie ma o tym słowa można sobie dzwonić na infolinię, zgłaszać usterkę, chodzić tygodniami do BOKu, a to nic nie daje tak więc korzystajcie póki możecie, ale gdy się to stanie to się już nie odstanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...