Jacek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Poradziłbym Tobie skontaktowac się z MM :) A można wiedziec z jakiej okazji dostałes taki ciekawy modem? :) Edytowane 23 Lutego 2011 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LooKaZ Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Dziwna sprawa bo od momentu napisania posta problem zniknal :DD Widze to forum ma ciekawe wlasciwosci, wystarczy napisac a problem sam sie rozwiaze. A co masz na mysli piszac 'ciekawy modem'? Kolega zakladal neta rok temu to dostal modem Motoroli, moze dostali nowe sprzety teraz ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Wiesz, ja mam takie chonskie 'pudelko' thomsona. :) Moze maja swiadomosc, ze warto uzyczac lepsze modemy, bo byc moze lepiej radza sobie z szybszymi polaczeniami ;) No, raczej na pewno skoro masz modem cisco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Jest już 23:10. I ani tej pełnej mocy 20mb/s, ani przynajmniej tych 8mb/s wieczorem przy pakiecie 6mb/s. Ktoś tak jeszcze ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Jest już 23:10. I ani tej pełnej mocy 20mb/s, ani przynajmniej tych 8mb/s wieczorem przy pakiecie 6mb/s. Ktoś tak jeszcze ma?20M jest od północy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Czyli rozumiem że niepisana promocja 8mb/s poszła się czesać wraz z wejściem oficjalnej 20megowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Albo jedna promocja, albo druga promocja - 8M nie było niepisaną promocją, gdyż obowiązywało wtedy przyspieszenie "do dwóch razy", gdzie 1M -> 2M, 2M -> 4M, ale 6M już tylko 8M. Teraz skrócili przyspieszenie o godzinę, ale każdy dostaje 20M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Chciałbym zwiększyć prędkość internetu, i mam do was pytanie.Umowę mam na 12 miesięcy od stycznia bieżącego roku. Czy jeśli zwiększę prędkość np na 6 mb, to czas umowy będzie od nowa obowiązywał 12 miesięcy ? Bo że ceny będą mnie obowiązywały z tej promocji co podpisywałem to wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Teraz skrócili przyspieszenie o godzinę, ale każdy dostaje 20M. No niezupełnie. Ja przeszedłem od 1 marca z 6 na 2Mb i teraz po 24:00 mam tylko 8Mb :( Wcześniej przy 6 działało bez problemu w wyznaczonych godzinach na 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Orientuje się ktoś czy MM blokuje jakieś porty? Szczególnie chodzi mi o 6112. Robiłem portscan i wychodzi mi na to ze wszystko mam zblokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 i tak pozostanie poki nie wlaczysz aplikacji ktora nasluciach!e na tym konkretnym porcie mm portow nie blokuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 i tak pozostanie poki nie wlaczysz aplikacji ktora nasluciach!e na tym konkretnym porcie mm portow nie blokuje Jakoś nie mogę hostować gier. Nawet jak podłącze się bezpośrednio pod modem MM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam Wie ktoś może czy jesli podpisze aneks do obecnej umowy podpisane w grudniu 2010, będę mógł skorzystać z obecnej promocji "Internet bez ograniczen" ? np 20mbit + tel za grosza ? Z tego co czytalem w regulaminie wynika ze to jest tylko dla nowych urzytkowników ? a dla obecnych marne 3 predkosci i 6 mb za 71 zl ;/ Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) U was też ostatnio Multimedia nie przyspiesza x2 od 23, tylko gdzieś tak po północy dopiero albo w ogóle ? Zawsze było w punkt. Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez Goor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeśli mnie pamięć nie myli to teraz przyśpieszenie jest od 24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goor Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 A co im ta godzina dała ? :lol: Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mniejszy ruch w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jeśli mnie pamięć nie myli to teraz przyśpieszenie jest od 24. test z przed kilku minut. mam 6mb, więc jednak nadal jest jak było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 test z przed kilku minut. mam 6mb, więc jednak nadal jest jak było :) {img} Napisano dziś, 23:04Poprzednio napisałem 24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netbe Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 posiadam multimedie w gdyni i zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) 1/ Korzystal ktos z tejoferty?Na czym to polega w praktyce, bo zazwyczaj jak sie wniknie w szczegoly to juz nie jest tak rozowo . 2/ Da rade jak najtaniej zwiekszyc predkosc uploadu (czy godz. nocnych upl wzrasta) ? Edytowane 24 Października 2011 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) yzihs, cennik ten dotyczy nowych klientów. Mi MM zaoferowała w tym roku wyzsza cene za obecnie posiadane przeze mnie 12 M łacze, wiec postanawiam nic nie zmieniac. Niby mam umowe, która przechodzi na czas nieokreślony po tej samej cenie... Mogłbym miec niezła cene za 20M, ale umowa na 18 miesiecy nieco mnie zniecheca. ;) Dlatego w MM w zasadzie zawsze nie jest tak rozowo ;) Zwiękzenie uploadu? Coz, dla klientów indywidualnych w zasadzie czegos nie ma, ale pare lat temu owszem. Zajrzyj do cennika, byc moze wciaz cos takiego oferuja, choc niespecjalnie sie o tym mowi, bo w sumie po co doplac do nie dosc taniego lacza jeszcze wieksza kase ;) Upload przy 12 M wynosi ok 750 kilo. Nie jest zle... U mnie predkosc uploadu noca nie wzrasta, choc okresowo nawet w dzien potrafi sie nieco rozpedzic. Ot male prezenty od mm .. ;) Edytowane 27 Października 2011 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zauważyliście, że ostatnio MM średnio śmiga w godzinach wieczornych gdzieś od 18 do 24? Czy to tylko u mnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Cały Olsztyn tak działa wieczorem. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy też korzystają z ich usług i wszyscy narzekają. Mam nadzieję, że to przejściowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Dobrze wiedzieć, bo już zacząłem kombinować z routerem i powoli zaczynałem rozważać formatowanie plus świeży system. Problemy z torrentami, z dobrych ftpów też leci na ćwierć gwizdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) yzihs, cennik ten dotyczy nowych klientów. Mi MM zaoferowała w tym roku wyzsza cene za obecnie posiadane przeze mnie 12 M łacze, wiec postanawiam nic nie zmieniac. Niby mam umowe, która przechodzi na czas nieokreślony po tej samej cenie... Mogłbym miec niezła cene za 20M, ale umowa na 18 miesiecy nieco mnie zniecheca. ;) Dlatego w MM w zasadzie zawsze nie jest tak rozowo ;) Zwiękzenie uploadu? Coz, dla klientów indywidualnych w zasadzie czegos nie ma, ale pare lat temu owszem. Zajrzyj do cennika, byc moze wciaz cos takiego oferuja, choc niespecjalnie sie o tym mowi, bo w sumie po co doplac do nie dosc taniego lacza jeszcze wieksza kase ;) Upload przy 12 M wynosi ok 750 kilo. Nie jest zle... U mnie predkosc uploadu noca nie wzrasta, choc okresowo nawet w dzien potrafi sie nieco rozpedzic. Ot male prezenty od mm .. ;) Ja nam 2 megowy net/za chyba 54zl/ i mam up żenujący 30kB/s czyli 240kbps Edytowane 28 Października 2011 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) A co smieszne. Dosc czesto slysze od telefonistki z mm, ze fakt faktem dosc wysoki abonament w tej firmie jest rekompensowany niezawodnoscia lacza, w tym i stabilnoscia transferow. Podczas pewniej rozmowy spytałem sie, czemu w takim razie mm niedawno uwzglednila moja reklamacje? :) Brkuje im konkurencji w postaci ups badz temu podobnej firmy. EDIT: oj nedza w p2p :) W kulki leca ciule niemyte :) Edytowane 30 Października 2011 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 A co smieszne. Dosc czesto slysze od telefonistki z mm, ze fakt faktem dosc wysoki abonament w tej firmie jest rekompensowany niezawodnoscia lacza, w tym i stabilnoscia transferow. Podczas pewniej rozmowy spytałem sie, czemu w takim razie mm niedawno uwzglednila moja reklamacje? :) Brkuje im konkurencji w postaci ups badz temu podobnej firmy. EDIT: oj nedza w p2p :) W kulki leca ciule niemyte :) UPC.UPC tez takie tanie nie jest ale tansze od MM.Zeby w dzisiejszych czasach woloac za 2MB-50 zl-chyba dla przekory poszukam alternatywnego ISP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Panowie co mogę zrobić, dzwoniłem przed chwilą do mm i dowiedziałem się ze max dla mojej miejscowosci to 2mb ... i pani z łaską może zrobić wywiad techniczny na 6 mb a 12 to już mogę zapomnieć.Bo ona tam w komputerze nie ma mozliwosci technicznej skierować o wywiad dla takiej predkosci jak 12 czy 20. Zgodził bym się z nią, nie znając swoich parametrów lini.... a mam adsl2+ i parametry na łącze ok 22 Mb O.o Mode: ADSL2+ Channel: Fast Trellis: U:ON /D:ON Line Status: No Defect Training Status: Showtime Down Up SNR (dB): 34.1 31.0 Attn(dB): 10.0 13.4 Pwr(dBm): 11.5 11.6 Max(Kbps): 22412 1124 Rate (Kbps): 2563 319 Mogę coś zrobić aby mi dali choćby te 12 mb ? Czy trafiłem poprostu na niekompetenta osobę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Nie pamietam jakie parametry sa wystarczajace na wyzsze predkosci, ale z tego co kojarze, mozesz miec zbyt slaby sygnał o jakies 20db. Moze zorientuj sie jak wyglada sytuacja u sasiadow, bo jesli u nich sprawa wyglada podobnie... Odstep sygnału od szumu (moim zdaniem) jest niezly, ale standardowo jest o kilka db lepszy ;) A to raczej jest wzna kwestia przy stabilnosci polaczenia, choc nie mowie, ze jest zle...:) Edytowane 9 Listopada 2011 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...