Jacek 2 Posted February 23, 2011 Report post Posted February 23, 2011 (edited) Poradziłbym Tobie skontaktowac się z MM :) A można wiedziec z jakiej okazji dostałes taki ciekawy modem? :) Edited February 23, 2011 by Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
LooKaZ 0 Posted February 24, 2011 Report post Posted February 24, 2011 Dziwna sprawa bo od momentu napisania posta problem zniknal :DD Widze to forum ma ciekawe wlasciwosci, wystarczy napisac a problem sam sie rozwiaze. A co masz na mysli piszac 'ciekawy modem'? Kolega zakladal neta rok temu to dostal modem Motoroli, moze dostali nowe sprzety teraz ; p Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek 2 Posted February 24, 2011 Report post Posted February 24, 2011 Wiesz, ja mam takie chonskie 'pudelko' thomsona. :) Moze maja swiadomosc, ze warto uzyczac lepsze modemy, bo byc moze lepiej radza sobie z szybszymi polaczeniami ;) No, raczej na pewno skoro masz modem cisco... Quote Share this post Link to post Share on other sites
poca 60 Posted February 26, 2011 Report post Posted February 26, 2011 Jest już 23:10. I ani tej pełnej mocy 20mb/s, ani przynajmniej tych 8mb/s wieczorem przy pakiecie 6mb/s. Ktoś tak jeszcze ma? Quote Share this post Link to post Share on other sites
soulburner 2 Posted February 26, 2011 Report post Posted February 26, 2011 Jest już 23:10. I ani tej pełnej mocy 20mb/s, ani przynajmniej tych 8mb/s wieczorem przy pakiecie 6mb/s. Ktoś tak jeszcze ma?20M jest od północy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
poca 60 Posted February 28, 2011 Report post Posted February 28, 2011 Czyli rozumiem że niepisana promocja 8mb/s poszła się czesać wraz z wejściem oficjalnej 20megowej? Quote Share this post Link to post Share on other sites
soulburner 2 Posted February 28, 2011 Report post Posted February 28, 2011 Albo jedna promocja, albo druga promocja - 8M nie było niepisaną promocją, gdyż obowiązywało wtedy przyspieszenie "do dwóch razy", gdzie 1M -> 2M, 2M -> 4M, ale 6M już tylko 8M. Teraz skrócili przyspieszenie o godzinę, ale każdy dostaje 20M. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enjama 0 Posted March 3, 2011 Report post Posted March 3, 2011 Chciałbym zwiększyć prędkość internetu, i mam do was pytanie.Umowę mam na 12 miesięcy od stycznia bieżącego roku. Czy jeśli zwiększę prędkość np na 6 mb, to czas umowy będzie od nowa obowiązywał 12 miesięcy ? Bo że ceny będą mnie obowiązywały z tej promocji co podpisywałem to wiem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
japa 0 Posted March 11, 2011 Report post Posted March 11, 2011 Teraz skrócili przyspieszenie o godzinę, ale każdy dostaje 20M. No niezupełnie. Ja przeszedłem od 1 marca z 6 na 2Mb i teraz po 24:00 mam tylko 8Mb :( Wcześniej przy 6 działało bez problemu w wyznaczonych godzinach na 20. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMS 13 Posted May 31, 2011 Report post Posted May 31, 2011 Orientuje się ktoś czy MM blokuje jakieś porty? Szczególnie chodzi mi o 6112. Robiłem portscan i wychodzi mi na to ze wszystko mam zblokowane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzynek1 0 Posted May 31, 2011 Report post Posted May 31, 2011 i tak pozostanie poki nie wlaczysz aplikacji ktora nasluciach!e na tym konkretnym porcie mm portow nie blokuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMS 13 Posted June 1, 2011 Report post Posted June 1, 2011 i tak pozostanie poki nie wlaczysz aplikacji ktora nasluciach!e na tym konkretnym porcie mm portow nie blokuje Jakoś nie mogę hostować gier. Nawet jak podłącze się bezpośrednio pod modem MM. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enjama 0 Posted August 2, 2011 Report post Posted August 2, 2011 Witam Wie ktoś może czy jesli podpisze aneks do obecnej umowy podpisane w grudniu 2010, będę mógł skorzystać z obecnej promocji "Internet bez ograniczen" ? np 20mbit + tel za grosza ? Z tego co czytalem w regulaminie wynika ze to jest tylko dla nowych urzytkowników ? a dla obecnych marne 3 predkosci i 6 mb za 71 zl ;/ Proszę o pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goor 0 Posted August 21, 2011 Report post Posted August 21, 2011 (edited) U was też ostatnio Multimedia nie przyspiesza x2 od 23, tylko gdzieś tak po północy dopiero albo w ogóle ? Zawsze było w punkt. Edited August 21, 2011 by Goor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konar 18 Posted August 23, 2011 Report post Posted August 23, 2011 Jeśli mnie pamięć nie myli to teraz przyśpieszenie jest od 24. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goor 0 Posted August 25, 2011 Report post Posted August 25, 2011 A co im ta godzina dała ? :lol: Dzięki za info. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted August 25, 2011 Report post Posted August 25, 2011 Mniejszy ruch w sieci? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gabathc 0 Posted August 31, 2011 Report post Posted August 31, 2011 Jeśli mnie pamięć nie myli to teraz przyśpieszenie jest od 24. test z przed kilku minut. mam 6mb, więc jednak nadal jest jak było :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konar 18 Posted August 31, 2011 Report post Posted August 31, 2011 test z przed kilku minut. mam 6mb, więc jednak nadal jest jak było :) {img} Napisano dziś, 23:04Poprzednio napisałem 24 Quote Share this post Link to post Share on other sites
netbe 0 Posted September 5, 2011 Report post Posted September 5, 2011 posiadam multimedie w gdyni i zero problemów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
yzihs 6 Posted October 24, 2011 Report post Posted October 24, 2011 (edited) 1/ Korzystal ktos z tejoferty?Na czym to polega w praktyce, bo zazwyczaj jak sie wniknie w szczegoly to juz nie jest tak rozowo . 2/ Da rade jak najtaniej zwiekszyc predkosc uploadu (czy godz. nocnych upl wzrasta) ? Edited October 24, 2011 by yzihs Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek 2 Posted October 27, 2011 Report post Posted October 27, 2011 (edited) yzihs, cennik ten dotyczy nowych klientów. Mi MM zaoferowała w tym roku wyzsza cene za obecnie posiadane przeze mnie 12 M łacze, wiec postanawiam nic nie zmieniac. Niby mam umowe, która przechodzi na czas nieokreślony po tej samej cenie... Mogłbym miec niezła cene za 20M, ale umowa na 18 miesiecy nieco mnie zniecheca. ;) Dlatego w MM w zasadzie zawsze nie jest tak rozowo ;) Zwiękzenie uploadu? Coz, dla klientów indywidualnych w zasadzie czegos nie ma, ale pare lat temu owszem. Zajrzyj do cennika, byc moze wciaz cos takiego oferuja, choc niespecjalnie sie o tym mowi, bo w sumie po co doplac do nie dosc taniego lacza jeszcze wieksza kase ;) Upload przy 12 M wynosi ok 750 kilo. Nie jest zle... U mnie predkosc uploadu noca nie wzrasta, choc okresowo nawet w dzien potrafi sie nieco rozpedzic. Ot male prezenty od mm .. ;) Edited October 27, 2011 by Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konar 18 Posted October 27, 2011 Report post Posted October 27, 2011 Zauważyliście, że ostatnio MM średnio śmiga w godzinach wieczornych gdzieś od 18 do 24? Czy to tylko u mnie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted October 27, 2011 Report post Posted October 27, 2011 Cały Olsztyn tak działa wieczorem. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy też korzystają z ich usług i wszyscy narzekają. Mam nadzieję, że to przejściowe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konar 18 Posted October 27, 2011 Report post Posted October 27, 2011 Dobrze wiedzieć, bo już zacząłem kombinować z routerem i powoli zaczynałem rozważać formatowanie plus świeży system. Problemy z torrentami, z dobrych ftpów też leci na ćwierć gwizdka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
yzihs 6 Posted October 28, 2011 Report post Posted October 28, 2011 (edited) yzihs, cennik ten dotyczy nowych klientów. Mi MM zaoferowała w tym roku wyzsza cene za obecnie posiadane przeze mnie 12 M łacze, wiec postanawiam nic nie zmieniac. Niby mam umowe, która przechodzi na czas nieokreślony po tej samej cenie... Mogłbym miec niezła cene za 20M, ale umowa na 18 miesiecy nieco mnie zniecheca. ;) Dlatego w MM w zasadzie zawsze nie jest tak rozowo ;) Zwiękzenie uploadu? Coz, dla klientów indywidualnych w zasadzie czegos nie ma, ale pare lat temu owszem. Zajrzyj do cennika, byc moze wciaz cos takiego oferuja, choc niespecjalnie sie o tym mowi, bo w sumie po co doplac do nie dosc taniego lacza jeszcze wieksza kase ;) Upload przy 12 M wynosi ok 750 kilo. Nie jest zle... U mnie predkosc uploadu noca nie wzrasta, choc okresowo nawet w dzien potrafi sie nieco rozpedzic. Ot male prezenty od mm .. ;) Ja nam 2 megowy net/za chyba 54zl/ i mam up żenujący 30kB/s czyli 240kbps Edited October 28, 2011 by yzihs Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek 2 Posted October 30, 2011 Report post Posted October 30, 2011 (edited) A co smieszne. Dosc czesto slysze od telefonistki z mm, ze fakt faktem dosc wysoki abonament w tej firmie jest rekompensowany niezawodnoscia lacza, w tym i stabilnoscia transferow. Podczas pewniej rozmowy spytałem sie, czemu w takim razie mm niedawno uwzglednila moja reklamacje? :) Brkuje im konkurencji w postaci ups badz temu podobnej firmy. EDIT: oj nedza w p2p :) W kulki leca ciule niemyte :) Edited October 30, 2011 by Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
yzihs 6 Posted October 31, 2011 Report post Posted October 31, 2011 A co smieszne. Dosc czesto slysze od telefonistki z mm, ze fakt faktem dosc wysoki abonament w tej firmie jest rekompensowany niezawodnoscia lacza, w tym i stabilnoscia transferow. Podczas pewniej rozmowy spytałem sie, czemu w takim razie mm niedawno uwzglednila moja reklamacje? :) Brkuje im konkurencji w postaci ups badz temu podobnej firmy. EDIT: oj nedza w p2p :) W kulki leca ciule niemyte :) UPC.UPC tez takie tanie nie jest ale tansze od MM.Zeby w dzisiejszych czasach woloac za 2MB-50 zl-chyba dla przekory poszukam alternatywnego ISP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enjama 0 Posted November 8, 2011 Report post Posted November 8, 2011 Panowie co mogę zrobić, dzwoniłem przed chwilą do mm i dowiedziałem się ze max dla mojej miejscowosci to 2mb ... i pani z łaską może zrobić wywiad techniczny na 6 mb a 12 to już mogę zapomnieć.Bo ona tam w komputerze nie ma mozliwosci technicznej skierować o wywiad dla takiej predkosci jak 12 czy 20. Zgodził bym się z nią, nie znając swoich parametrów lini.... a mam adsl2+ i parametry na łącze ok 22 Mb O.o Mode: ADSL2+ Channel: Fast Trellis: U:ON /D:ON Line Status: No Defect Training Status: Showtime Down Up SNR (dB): 34.1 31.0 Attn(dB): 10.0 13.4 Pwr(dBm): 11.5 11.6 Max(Kbps): 22412 1124 Rate (Kbps): 2563 319 Mogę coś zrobić aby mi dali choćby te 12 mb ? Czy trafiłem poprostu na niekompetenta osobę ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek 2 Posted November 9, 2011 Report post Posted November 9, 2011 (edited) Nie pamietam jakie parametry sa wystarczajace na wyzsze predkosci, ale z tego co kojarze, mozesz miec zbyt slaby sygnał o jakies 20db. Moze zorientuj sie jak wyglada sytuacja u sasiadow, bo jesli u nich sprawa wyglada podobnie... Odstep sygnału od szumu (moim zdaniem) jest niezly, ale standardowo jest o kilka db lepszy ;) A to raczej jest wzna kwestia przy stabilnosci polaczenia, choc nie mowie, ze jest zle...:) Edited November 9, 2011 by Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites