Skocz do zawartości
jano_S

Co To Jest Ten Chipset?

Rekomendowane odpowiedzi

No dla wiekszości pytanie wydaje sie banalne, ale ja nie wiem... wiec: na stronkach sklepow komp piszą ze płyty głowne chipsety z rodziny......

1 [01] chipsety z rodziny nVidia

2 [02] chipsety z rodziny Intel 955

3 [04] chipsety z rodziny Intel 945

4 [03] chipsety z rodziny Intel 925

5 [11] chipsety z rodziny Intel 915

[07] i915P

[01] i915PL

[02] i915G

[01] i915GL

6 [03] chipsety z rodziny Intel 865

7 [02] chipsety z rodziny ATI

8 [01] chipsety z rodziny SiS

PYTANIE:

CO TO SĄ TE CHIPSETY i KTÓRY WYBRAĆ DO TEGO PROCKA PONIŻEJ?

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2727 => a to link

Ja kupuję Intel Pentium 4 640 (S775) 3.20 GHz HT (2MB cache)

A i może jeszcze jakies rady co do najlepszej firmy płyt głównych... która wybrać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... ale jaki wziąć, jak na nie patrzeć podczas zakupów? Które brać.. wogole co te numerki oznaczaja, jaka jest klasyfikacja?
Kurde zauważyłem ze wielu (nie tylko na moim topicu) potrafią tylko do wyszukiwarki odesłać... ale trudno... zamiast poprostu napisać to udają nie wiadomo kogo... ale to nie o to chodzi w tym temacie. Prosze o pomoc która mnie nakieruje na odpowiedni zakup Dołączona grafika

Edytowane przez jano_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od porad zakupowych jest oddzielny dział.

co do odsyłania do szukajki - nie wszystkiem sie chce powtarzać wszystko po set razy, bo komuś nie chce sie przejżeć istniejących tematów.

a pozatym wybór płyty jest uzależniony do tego jaki procek ma na niej działać, jaka ma być grafika i ram. - tak na sucho opisywać ci ileśtam różnych chipsetów oprostu nikomu sie nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi