SuperRzeźniK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jak w temacie. Proszę o zdanie ludzi którzy mieli w rękach więcej niż 3 dyski i mają dobry słuch. Pojemność 250gb. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Samsungi może sa dobre, ale nie słyszałem opini, że są ciche, a o Segate tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 dokladnie zgadzam się z HycK-iem. Segate jeszce w kieszeni sa nieslyszalne, i co wazne nie robia się glośne Z CZASEm, bo np,. taki samsung(sam mialem0to jest na dizeńdobry chichutki a po miesiacy zaczyna sie świsty, zgrzyty i cuda nie widy......................... Taks ies klada że ejste posiadaczem segate od 3 miechow i do tej pory ZERO wzrostu glośności, jednym slowem POLECAM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 dokladnie zgadzam się z HycK-iem. 1705387[/snapback] HucK'iem ;) (czytaj HaK) Mam segate od wielu wielu lat i nigdy nie mialem ani jestdnego bad sektora i temu je zawsze tak polecam... (najlepsze były od 40GB do 80GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yavol Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 ja sie z wami nie moge zgodzic!!! dla mnie segate to najgorszy syf na rynku! ptzetestowalem 3 sztuki i nigdy wiecej nie kupie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Hmmm... A ja się z kolega nie zgodze :P Seagate 40gb barracuda 7200 u mnie śmiga ciszej niż maxtor 80gb ( chyba tez miał 7200 ) WD tez mi jakoś nie przypadł do gustu... Moim zdaniem seagate :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Samsung najbardziej ciche. Składałem kompy znajomym Samsung 80 GB z 7200, 8mb Samsung 80 GB z 7200 Samsung 120 Sata Samsung 160 Sata 2 JJ Samsung 60 (leciwy) Tyle miałem samsungów kompy przez tydzień w domu. Ciche jak byk. Może jeszcze Seagate, ale nie każdy model. Reszta typu Caviar a wszczególności Maxtor to suszarki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) mam dwa dyski u siebie seagate 80GB i ibm 40GB, seagate od dnia zakupu slysze tylko jak pracuje :) (a i to ledwo), a mam juz z 5 lat ibm - juz samo uruchamianie kompa to dodatkowe "wycie" polecam seagate zwlaszcza te 80GB Edytowane 19 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Ciekawe jak z modelami nowszymi niż wspominane wyżej. Nikt nie mial do czynienia z 250GB samsungami i seagateami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Samsungi podobno z czasem stają się głośne, a segate nie... (gdzieś to czytałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Praktycznie każdy dysk z czasem będzie hałasował, bo się łożysko wyrabia ;) Miałem Samsunga, Seagate i teraz Hitachi, każdy z nich jak był nowy to chodził cichutko, tego ostatniego mam już rok i po mału zaczyna robić się uciążliwy. Tydzień temu wsadziłem go w dętke od roweru i narazie jest ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Dyski robia sie głośniejsze po czasie, lecz segate nie zaczyna PIŁOWAĆ po czasie, tak jaki samsungi lubią, ja uważam że jesli cisza to tylko segate, samsung odpada, miałem i po roku to jest horror................................................ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://.../strona-10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 1726638[/snapback] z tego wynika ze samsung najcichszy no i na drugim WD... ja teraz zamierzam kupic 250 GB i nie wiem jakk pogodzic wieksza wydajnosc WD i cisze jaka oferuje Samsung... a moze np jedna firma jest bardziej awaryjna? hmmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ja bym z kolei proponował Seagate, ale z serii 9, są bardzo szybkie i bardzo bardzo ciche. Sam mam 200GB 7200.8 i wg mnie jest bardzo cicha, słychać jak zaczyna mocno pracować (przerzucanie duzych plików między partycjami). Dyski te maja srednie tranfery na poziomie 60MB, a zreszta przeczytaj sobie o tym tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=157513 Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Aktualne dyski są bardzo ciche - ale to nikt inny tylko Samsung jest najcichszy :] //obydwa zdania są pozbawione ironii i jakiejkolwiek formy żartu// Mogę ci powiedzieć, że na pewno nie zauważysz różnicy między najgłośnieszym i najcichszym - mowa oczywiście o nowej generacji - chyba wszystkie sata/300 i większość sata/150 ncq. Do macieqqq: Nie wiem czy oglądasz testy, ale w ostatnich wydaniach PCWK, Chip, Chip Komputer Test i KŚ (wydania o testach) to Samsung jest bezkonkurencyjnie najszybszy i najcichszy (oprócz Raptora) . Ma nawet systemy wyciszające. Edytowane 30 Października 2005 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...