Skocz do zawartości
kafar.

Pompka Watercooling Lub Cos Cichego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Moje pytanie brzmi nastepująco:

przymierzam się do wymiany pompki, bo moja obecna MJ1000 za bardzo halasuje :/ PRIORYTETEM dla mnie jest cisza, czyli pompka powinna byc praktycznie bezglosna, wydajnosc tez sie liczy, ale zdycydowanie najwazniejsza jest CISZA!

i teraz.. na allegro znalazlem pompke WaterCooling P650, jest to pompka z zestawow CPC (nie najlepiej ocenianych wsrod OC, lagodnie mowiac :D).. Ale z tego co czytalem jeszcze nikt nie narzekal na pompke.. Z opisu wynika, ze jest bardzo cicha, moc 5W, przeplyw dosyc maly, ale moj uklad ma tylko jeden blok (CPU).. No i cena 30zł! Napiszcie co o tym sadzicie?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67502922..

Prosze takze o podanie jekiejs bezglosnej lub bardzo cichej alternatywy, najlepiej do 100zł :D (jak ma sie z cicha praca ATMAN 305??)..

Z gory dzieki i POZDRAWIAM

kafar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mj1000 halasuje? eeeeeeeeee??

moja jest tak samo cicha jak grundfos 25-60

ja bym sie trzymal z daleka od cpc....

doloz 50 zeta i kup sobie jakiegos grundfosa albo cos w tym stylu

bedziesz mial cisze na wieki :)

Edytowane przez robocat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj walczyłem z moim AquaEl'em 650 l/h - chciałem go przerobić na inline. Niestety po oklejeniu całego do okoła poxiliną + cyjanopanem cieknie jak nie wiem co :mad: Wkurzyłem się i znowu siedzi w rezerwuarze :(

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da to rade z 3 bloczkami :) ? i jakie temp. pracy wytrzymuje od -ile do +ile  :-P

1705467[/snapback]

Luks wiele razy juzpisalem ze ciagnie "The Frost Family" + Freezera2 + reza 5,25 i tempy na p4 2,4 nie przekraczaja 35*~37*

(-) w to nie wpuscisz raczej ;))

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a miales to cos osobiscie w reku?? i jak to glosno pracuje?? :D

pzdr

1705674[/snapback]

hmm w reku mialem cale kartony tego ( :lol: :lol: ), czy ciche? zapytaj Kynka wyslalem mu na test... powiem ze jest cichsza niz Hydor ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o Coolrivera to zaryzykowalem mimo , ze wedlug testow mial mizerna wydajnosc...

No i nie zawiodlem sie... Pompka ciagnie obecnie dwa bloki i freezera 2x120 i z tego co widze jeszcze spokojnie pociagnie jeden bloczek . Po odpowietrzeniu calego ukladu i wygluszeniu nawet ta standardowa "twarda" gabka jest nieslyszalna .

Jedyny minus to tak jak juz pisalem w moim temacie , ze otwor do uzupelniania plynu to jakas pomylka i jedynym wyjsciem jest tego przewiercenie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o Coolrivera to zaryzykowalem mimo , ze wedlug testow mial mizerna wydajnosc...

No i nie zawiodlem sie...  Pompka ciagnie obecnie dwa bloki i freezera 2x120 i z tego co widze jeszcze spokojnie pociagnie jeden bloczek . Po odpowietrzeniu calego ukladu i wygluszeniu nawet ta standardowa "twarda" gabka jest nieslyszalna .

Jedyny minus to tak jak juz pisalem w moim temacie , ze otwor do uzupelniania plynu to jakas pomylka i jedynym wyjsciem jest tego przewiercenie :/

1705881[/snapback]

Ok, moze pociagnac pociagnie, ale jakie masz temp i na jaki procku?? jaka jest wydajnosc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie slyszalem tego grundfosa, wiec niewiem do czego porownojesz, ale imo MJ1000 halasuje. Szczegolnie po roku pracy ;]

1705587[/snapback]

jakbys czytal forum to bys wiedzial ze grundfosa nie da sie uslyszec

moja mjotka ma ze 2 lata i nadal jest cichutka

a przez ostatni rok zapierniczala prawie nonstop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbys czytal forum to bys wiedzial ze grundfosa nie da sie uslyszec

moja mjotka ma ze 2 lata i nadal jest cichutka

a przez ostatni rok zapierniczala prawie nonstop

1706126[/snapback]

O to czy czytam forum, czy nie to jednak nie powinienes sie martwic... :twisted: O Grundfosie slyszalem, czytalem, ale co z tego skoro nie widziaelm w "praniu"? Mam sie opierac wylacznie na opiniach innych ludzi? Przykro mi... Ja czegos takiego nie uznaje.

Zreszta jak dla mnie cisza, to jest raczej pojeciem wzglednym. IMO MJ1000 nie jest zbyt cicha, a inni jak probuja ja uslyszec, to twierdza ze jest cicha... Widac jestem wybredny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc 9x300 @1.5v

gpu : @12potokow @ 600MHz , wentyle na freezerze na 5v

CPU : po 3 godzinach grania w cs:s 36 C wedlug msi

GPU : rowniez 36 C

1706150[/snapback]

ok, wyglada to bardzo ladnie :) ale zmartwilo mnie to :( :

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=386&Itemid=58

miales juz wczesniej jakies pompki?? jak wypadaja na tle CoolRivera??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytac to ty potrafisz ?

No i nie zawiodlem sie...

Mialem dawno temu H L20 a ostatnio atmana At-305 . Obie pompki byly niewatpliwie "mocniejsze" ale tez glosniejsze od tego coolrivera . Moje potrzeby koncza sie na trzech blokach + chlodnicy a taki konfig coolriver ciagnie spokojnie .

Potrzebujesz wiecej ? Proste , nie kupuj coolrivera , dzizass juz inaczej tego nie potrafie napisac Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

afaik kyniek(AT)overclockers.pl lub poszukaj namiarow na niego w redakcji overclockers ;]

Ten e-mail jeszcze nie jest aktywny niestety :( Ale już niedługo ;]

Najlepiej wysłać Mu PMkę poprzez forum (chociażby to - klik), z pewnością odpowie :)

A ja ciągle czekam na tekst recki z pompkami ;) Ciekawe jak wypadła pompka z RealityNet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spróbował tę pompeczkęz RN podkręcić do 17v. Zawsze można -5V dać zamiast masy. Ciekaw jestem jakby sięto odbiło na wydajności i hałasie. Bo nie wydaje mi siężeby w zatopnieniu się coś zatarło, tymbardziej w mieszance borygo/woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi