set2004 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Siemka mam dylemat mianowicie zastanawiam się nad kupnem lapa i mam dwie opcje albo kupie firmowego (HP, Toshiba itd…) ale z procesorem P3 1200MHz/256MB SD-ram lub nie firmowego (Maxdata, Actina itd…) ale z prockami Celeron 2.0GHz/256MB DDR-ram Dylemat mam taki ze nie wiem czy do zwykłego latania po necie słuchania MP3 no i winXP będzie bardziej wydajny firmowy lap z mniejszym procem czy jednak DDR robi swoje i system będzie chodził dużo lepiej na nie firmowym lapie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 hmm... mobilne pentium 3 bardzo dobrze sie sprawuja w notebookach. do win xp, netu, muzyki itp. spokojnie Ci wystarczy. osobiscie wzialbym cos starszego ale markowego (moze ibm?) jednak nie podales przedzialu cenowego wiec nic konkretnego Ci nie polece. pozdrawiam. ps. odposc sobie niemobilne celerony i celerony mobile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) zakres cenowy to 1600zł ale razi mnie to ze P3 jest dość przestarzały lecz wydajny :) a naprzykład lap słurzył by jako download plików czy bedzie różnica miedzy P3 a Celkem 2.0 przy wypaku rarów lub tympodobnych P3 mam lapa do kupienia ale chip PG jest to 440mx to prawie to samo co 440bx i815 które nie oslepiaja wydajnościa zato na nie firmowym lapie przewaznie sa SIS650 lub VIA266/333 jakaś opinnia z waszej strony ? Edytowane 17 Października 2005 przez set2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 IMHO co firmowe to pewniejsze... To znaczy co bardziej markowe, bo wszystkie wymienione przez Ciebie marki, jakas tam renome maja... Jak mialbym byc szczery to wlasnie bralbym cos starszego na mobilnym PIII i dolozylbym tam ramu, a z daleka trzymalbym sie od zlomeksow typu Maxdata i Actina. Actina choc tania, nie ma praktycznie zadnych atutow. Zas jakis Dell czy IBM na PIII z zupelnoscia do netu by wystarczyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...