chamster Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam wszytskich:) Mam pewien problem. Kupile dzisiaj Bartona XP-M 2800+ i po zamontowaniu do mojej plyty FIC AU13 wykrywa go jako unknown CPU. Standardowo ustawia 6*200Mhz. Aktualizacja do najnowszego biosu ver. TFD44 rowniez nic nie pomaga. Po recznym ustwieniu mnoznika i magistrali wszysko chodzi OK ale dlaczego nie wykrywa go w biosie i jak mozna ewentualnie to naprawic?? Bardzo prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Nie ma potrzeby "naprawiania" tego, bo to zaden blad... Takie same objawy sa na wiekszosci plyt, ze nie wykrywa poprawnie procesora, bo to mobile - czyli domyslnie nie przeznaczony do desktopow. Nie ma sie czym przejmowac, bo procesor dziala najnormalniej - po recznym ustawieniu mnoznika i FSB :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Wystarczy ustawic w biosie ... parametry jakie nas interesuja mnoznik i FSB i po problemie ... nawet najnowszy bios bedzie wykrywal jako unkown CPU //// są to proce pzreznaczoen do laptopów i żaden producen w płytach głównych nie zawarł obslugi tego proca ... są modowane biosy do niektorych plyt glownych co rozpoznaja Mobila ... ## Mógł by ktoś jeszce zawrzeć w biosie algorytm liczenia PR takiego Mobila ... np moj przekrecony do wart 2600 Mhz zeby byl jako 3700+ :) Hyhy...:P Edytowane 18 Października 2005 przez Argennto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ## Mógł by ktoś jeszce zawrzeć w biosie algorytm liczenia PR takiego Mobila ... np moj przekrecony do wart 2600 Mhz zeby byl jako 3700+ :) Hyhy...:P 1706499[/snapback] Ciezko byloby to ocenic chocby ze wzgledu na uzyte FSB... Twoje 2600MHz mozna miec na wiele sposobow (przykladowo 133x19,5 i 200x13 to zawsze 2600MHz a wydajnosc jakby inna :wink: Ale Central Brain Identifier jakos sobie tam wylicza PR Rating - z tego co pamietam mojego procka wyliczal jako 4104+ :) :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja też sobie kupiłem tego procka wczoraj i jest niby ok, ale na mojej płycie niestety 12.5 tylko mnożnik maksymalny mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Mnoznik do x12,5 to wystarczajace do zabawy - po co wiekszy :?: Mnoznik w dol, FSB w gore i ognia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...