Skocz do zawartości
beriam

Abit An8 Ultra I Problem Z Wgraniem Biosa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem wczoraj wgrać nowy bios "AN8 BIOS 17" w celu wykonania tej błahej czynności (jak sądziłem) ściągnąłem ze strony Abita "ABIT FlashMenu™ Version 1.38", zainstalowalem i tu zaczynaja sie schody :blink:

Program wywala mi błąd, ze nie może znaleźć serwera, co za tym idzie z flashowaniem biosu qpa.

Wiec zgrałem sobie bios na dyskietkę i nic, ciągle mi odrzuca go.

Dodam, ze płytę mam kilka dni i może jest jakiś haczyk, aby jakoś ten problem przeskoczyć.

Czy tez można użyć kombinacji klawiszy, tak jak przy np. AV8

pz. beriam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij bios ze strony abita na dysk...włączasz flashmenu..dajesz udpate from file..idziesz tam gdzie lezy plik z biosem i klikasz 2 razy..wszystko ;]

oczywsicie to wszystko w windowsie

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wgrałem z dyskietki najnowszy BIOS 1.8 do ABIT AN8 Ultra. Wcześniej miałem 1.5 i SB X-Fi powodował błędy, XP się wywalał przy instalacji:BSOD - "BIOS w tym systemie nie jest zgodny w pełni z systemem ACPI...tratatatata", po screnie BIOSU wyskakiwało kilkanaście "Unknown PCI Device". Jest to oficjalny bug Creative'a (przyznali się do tego na swoim forum) Najnowsze biosy do MOBO poprawiają to, można też oddać, zamienić na dobrze zaprogramowaną kartę SB X-Fi. Ale mam problem bo nie działa mi wyjście DVI na SAPPHIRE X550 256MB na tej płycie....... Czy komuś jest ten problem znany?

Pozdr

Tom

Edytowane przez malkovich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi