Didymos234 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Mam dosyc nietypowy problem, nawet nie wiem czy jest to wina systemu, ale to własnie Windowsy podejrzewam. Gdy kopiuję dane z DVD (napęd Lite-On 1653S) system zamula mi się do tego stopnia, że nic KOMPLETNIE nie da się zrobić. Winamp zacina się co 0,5 sek, odpalenie notepada to marzenie, mysz rwie itp, chociaż samo kopiowanie idzie normalnie. Nie wiem w czym problem, DMA włączone. Hdd jako Primary Master, nagrywarka Secondary Master. Sterowniki od NForce 4 te od IDE zainstalowane z tego co pamiętam. Mialem to kiedyś na WinXP 32, teraz mam to na WinXP x64. Po prostu przy próbie skopiowania czegoś na dysk z hdd można się na ten czas pożegnać z korzystaniem z komputera... :mur: Czy ktoś ma jakiś pomysł ? EDIT: Przy próbie zaczęcia WYPALENIA DVD, Nero freezuje wszystko na około minutę, po czym startuje. Tym samym sam proces nagrywania zaczyna się po około 50 sekundach :angry: Edytowane 18 Października 2005 przez Didymos234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Udma on :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Udma on :>? 1708377[/snapback] Przecież pisałem że tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 jak dlugo masz zainstalowany system? moze masz cos co pracuje w tle i zabiera spore zaosby ram/proca? ja bym przeinstalował system :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Poczytaj o sterach do nforce. Może jednak stery z windy do ide :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Przypadkiem nie jest tak ze przegrawajac dane z DVD (~20Mb/s) poprostu zapycha sie dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...