Skocz do zawartości
klepa

Msi Kt880 + Athlon 1,4

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio spalila mi sie stara plyta glowna i postanowilem kupic nowa, w sklepie doradzili mi plyte MSI KT880 i powiedzili ze bedzie pasowac do starego procka (Athlon 1,4)

po przelozeniu calego sprzetu i podlaczeniu do plyty glownej, wlaczam komputer i nie odpala sie BIOS, nie slychac pc speakera. pomocy ^^

Edytowane przez klepa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio spalila mi sie stara plyta glowna i postanowilem kupic nowa, w sklepie doradzili mi plyte MSI KT880 i powiedzili ze bedzie pasowac do starego procka (Athlon 1,4)

po przelozeniu calego sprzetu i podlaczeniu do plyty glownej, wlaczam komputer i nie odpala sie BIOS, nie slychac pc speakera. pomocy

Sprawdz czy nie ma na plycie ustawienia szyny FSB na zworkach - bo nie pamietam jak jest w MSI ale mozliwe ze ta akurat ma i jest za wysoka szyna ustawiona i nie wstaje <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiadasz spaliła się płyta główna??? A napięcie na zasilaczu jest ogólnie?

Sprawdź miernikiem napięcie na zasilaczu, czy go też wymieniłeś?

Po drugie odepnij npędy od płyty tzn .CD i DVD, i odpal go tak. Sprawdź procesor najlepiej na innej płycie u znajomego, i również pamięci sparwdź także. Jeżeli procesor i pamięci będą chodzić prawdopodobnie ale nie do końca istnieje podejrzenie kolejnej zjaranej płyty. No jeszcze zostaje zasilacz. Miałem taki przypadek że zasilacz dawał takie napięcie na płytkę że palił procesory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...