klepa Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) ostatnio spalila mi sie stara plyta glowna i postanowilem kupic nowa, w sklepie doradzili mi plyte MSI KT880 i powiedzili ze bedzie pasowac do starego procka (Athlon 1,4) po przelozeniu calego sprzetu i podlaczeniu do plyty glownej, wlaczam komputer i nie odpala sie BIOS, nie slychac pc speakera. pomocy ^^ Edytowane 18 Października 2005 przez klepa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Reszta sprzętu działa? Wszystko dobrze podłączone? Jak tak to sprawdź procka na innej płycie głównej (np. u kumpla), jeżeli zadziała to na swojej płycie sprawdź inny procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ostatnio spalila mi sie stara plyta glowna i postanowilem kupic nowa, w sklepie doradzili mi plyte MSI KT880 i powiedzili ze bedzie pasowac do starego procka (Athlon 1,4) po przelozeniu calego sprzetu i podlaczeniu do plyty glownej, wlaczam komputer i nie odpala sie BIOS, nie slychac pc speakera. pomocy Sprawdz czy nie ma na plycie ustawienia szyny FSB na zworkach - bo nie pamietam jak jest w MSI ale mozliwe ze ta akurat ma i jest za wysoka szyna ustawiona i nie wstaje <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Podaj w jakich okolicznościach ci się spaliła stara mobo może pociągnęła coś ze sobą? sprawdziłeś to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercino Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Powiadasz spaliła się płyta główna??? A napięcie na zasilaczu jest ogólnie? Sprawdź miernikiem napięcie na zasilaczu, czy go też wymieniłeś? Po drugie odepnij npędy od płyty tzn .CD i DVD, i odpal go tak. Sprawdź procesor najlepiej na innej płycie u znajomego, i również pamięci sparwdź także. Jeżeli procesor i pamięci będą chodzić prawdopodobnie ale nie do końca istnieje podejrzenie kolejnej zjaranej płyty. No jeszcze zostaje zasilacz. Miałem taki przypadek że zasilacz dawał takie napięcie na płytkę że palił procesory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...