break33r Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 witam mam router Planet ADE 4110 i działał w neostradzie a teraz mam DSL w dialogu i mimo zmiany anexu z A na B to nie chce działać pliz niech ktos sie odezwie jak to skonfigurować :mur: bo ja juz mam dość a próbowałem wszystkiego z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam break33r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 annex A i B ? A dla lini analogowych B dla lini mcyfrowych np: ISDN TP SA dla analogowych jest zawsze A po co zmieniales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 a wiec tak po pierwsze wylaczylem login i haslo a wklepalem IP Maske i Brame pozatym nie pracuje juz w PPPoA tylko w 1483 Bridged LLC wlaczalem NAT wylaczalem NAT ustawialem wewnetrzne IP nadawane przez router, wpisywalem je na sztywno, wpisywalem DNS w routerze, tylko na kartach laczylem sie przez router ale i przez urzadzenie z dialogu, laczylem sie przez router bez tego z Dialogu pozniej zrobilem reset routera i teraz mam na sztywno adres zewnetrzny na kazdej karcie ten sam wsio podpiete do routera i tylko jak jeden komp jest wlaczony to reszta wypina kabel bo innaczej jest konflikt IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 acha a o ym anexie to mi koles z dialogu [powiedzial ale wiecej nie chcial bo powiedzial ze nie moze takich spraw mowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 spox o anexie to zadna tajemnica lol :P a reszte powiem tobir jutro bi ide spac :((((((( P.S. qwa anexy nawet producenci podaja hehehe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 nie zmieniaj anexa bo jestes na analogu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 oki thx czekam z utesknieniem :) bo juz mi w domu kobiety truja ze ma byc zrobione a ja pierwszy raz w zyciu mam do czynienia z dialogiem :mur: i nie mam juz pomyslow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 witam 1. napisz dokladnie jaka masz usluge wykupiona w Dialogu dane masz w dokumentach przejecia :LD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 klasa uslugi: ADSL1-bridge to chybato :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 dialnet albo telepakiet takiej nazwy szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 jesli nie wiesz to spox po 1 napisz czy na 1 kompie chodzi cos kolwiek na ANNEXIE B? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 DialNet DSL 1Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 hmm wogole nic nie dziala bez tego urzadzenia z dialogu a z nim to nie jest wazne co ustwaie w routerze i tak dziala tylko 1 komp na raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 pozniej wrzuce screeny z konfiguracji tego routerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 planet1 planet2 planet3planet4 linki do screenow konfiguracji tego routerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 chyba cos przegapilem :((((((( podlacz albo modem od providera albo swoj router z modemem i wtedy konfiguruj routera z modemem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 no ja wlasnie tak robie tylko wtedy nic nie dziala jedyne co sie zmienia to w anexie A nie ma synchronizacji a w B jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
break33r Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 witam sprawa jest taka zezglupialem zupelnie po tym jak kazdy pomysl jaki mialem zawiodl wiec wpadlem na jakis dziwny i poroniony pomysl zeby podlaczac router do modemu Dialogu ale to byla chwilka slabosci :oops: a teraz powaznie masz jakies pomysly jak to ma wygladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nie piszemy postów pod rząd ! Edytuj, albo czekaj aż Ci ktoś odpowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 jescze raz :P planet do gniazdka do planeta kompy wchodzisz przez przegladarke do planeta lookasz screeny od gostka wyzej i ma chodzic !!!!! jak nie to pisz zapomnialbym :(((((((((( koniecznie zrob reset planeta !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...