Pompi Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Próbuję zainstalować Postfix i na końcu po podaniu tych wszystkich parametrów wyskakuje mi błąd: postfix: fatal: file /etc/postfix/main.cf: parameters mail_owner and setgid_group: user daniel and group danielsl have the same group ID: 500make: *** [install] Błąd 1Rozumiem. Mam grupę danielsl o identyfikatorze 500 i uzytkownika daniel o tym samym identyfikatorze. Użytkownik ten nalezy do grupy danielsl. Próbowałem zmieniać ten ID grupy, ale nic z tego. Może to o co innego chodzi ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 A gdybyś zmienił ID grupy na inny niż ID użytkownika, np. 501 ? Co się dzieje? Pamiętaj, że po takiej zmianie pliki które należały do tej grupy zachowują stare ID, więc trzeba je potraktować chgrp . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...